BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Annedal

Mariehällstorget 6

  • 5 rum och kök
  • 147 kvm
  • 8.500.000 kr / Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

* Penthousekänsla
* Panoramavy från bostadens alla fönster
* Våning 9+10 i etage
* Stor inglasad balkong
* Ingen insyn
* Öppen och social planlösning
* 2 badrum
* Gott om förvaring i flertalet garderober samt walk in closet

Drömmer du om att bo högst upp i huset med penthouse-känsla och med en makalös panoramavy! Då är du varmt välkommen till Mariehällstorget 6, mitt i hjärtat av Annedal. 

Denna makalösa och unika bostad bjuder på 5 rok om hela 147 kvm i etage. Lägenheten ligger högst upp i huset på våning 9 och 10 och här kan du njuta i en insynsskyddad miljö samtidigt som du badar i det magiska ljusinsläppet som fyller hela bostaden. Du kan även njuta av den inglasade balkongen som kommer bjuda på många trevliga kaffestunder och vackra kvällar. 

Bostaden präglas av smakfulla materialval och sobra färgval, parkettgolv, ett stilrent kök med snygg stenskiva och samt 2 badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. På våning 2 finns idag ett stort allrum som med lätthet kan delas av till ett sovrum samt innerhall/allrum för den som önskar flertalet sovrum. Något som även präglar bostaden är dess förvaring i flertalet garderober samt den stora walk-in-closeten. Det finns även ett större källarförråd som hör till bostaden.

Bostadsrättsöreningen Brf TorgEtt består av 65 lägenhet samt 4 större lokaler, vilket ger en stabil inkomst till föreningen. Ett vackert och omhändertaget hus beläget mitt på torget i Annedal med ICA-butik i huset samt service och buss utanför dörren. Föreningen är en omskött förening med stabil ekonomi och låg belåning om ca 7 900kr/kvm. För den som önskar parkeringsplats har föreningen 45 st garageplatser, med och utan el. De erbjuder även en underbar innergård för lek, bus och avkoppling. 

Vem vill inte bo med absolut närhet till allt och med en husliknande känsla, bortsätt från all tomtsköttsel. Här har du mataffär i samma hus, bussen utanför dörren och trevliga lekplatser, skolor och förskolor i  närheten. På en kort promenads avstånd har du även Sundbyberg med dess rika utbud på service och kommunikationer. Du har även närhet till Brommabocks med alla affärer, tvärbanan och Bromma flygplats. 

 Varmt välkommen. 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök . Våningsplan 9-10/10, hiss finns. Lägenhetsnummer 21901. Föreningen Brf TorgEtt.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 8.500.000 kr / Utgångspris. Månadsavgift 7 866 kr (ink kallvatten och värme. +174 kr/mån för bredband ingår). Andel i föreningen är 2.4581 %.

Driftskostnad

Totalt 1 300 kr/mån (15 600 kr/år) varav El 900 kr/mån, Vatten/Avlopp 100 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggår
2015

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar och planerade renoveringar
Inga utförda renoveringar eller planerade renoveringar

Föreningen och fastigheten
Brf TorgEtt bildades 2012 och färdigställdes 2015. I föreningen finns totalt 65 lägenheter där samtliga är bostadsrätter och 3 lokaler som dom hyr ut, vilket ger bra intäkter.

Föreningen upplåter marken med tomträtt, omförhandlades 2023 och är 732 400 kr/år och gäller till 2033-06-30.

Föreningen har en gemensam innergård och övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten kan hyras för 250kr/dygn, denna kan bokas obegränsat antal gånger per år, dock 4 nätter i rad per gång med en möjlighet att en gång hyra 14 dagar i rad. Barnvagns- och cykelförråd finns på entreplan.

Föreningen har en egen hemsida; https://brftorgett.se/

UTFÖRDA RENOVERINGAR:

2019: Byte till LED-belysning i trapphusen.
2020: Installation av 10 st laddboxar i garaget.
2021: Radonmätning samt byte till LED-belysning i garage och förråd.
2022: Installation om ytterligare 8 st laddboxar.
2022: Stamspolning

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 8-10 kvm och med 3 m i takhöjd.  

TV- och internetanslutning
Kabel-TV och bredband finns indraget via Telia tripple play. Obligatoriskt tillägg om 174 kr på avgiften för bredband.

Parkering
Föreningen har 45 st garageplatser som kostar 1000 kr/mån. 20 av dessa platser är för elbil som kostar 1200 kr/mån + kostnad för elförbrukningen.
Föreningen kommer höja avgifterna för parkering med 100 kr från 1 juli. Garageplats blir 1100 kr/mån för vanlig plats och 1300 kr/m för elplats + kostnad för el.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma utrymmen

- Gemensam innergård som går att hyra vid tillställningar. 
- Tre st cykelförråd.
- Två st barnvagnsförråd.
- Källsortering
- Övernattningslägenhet som föreningens medlemmar kan hyra för 250 kr/dygnet.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut om 1433kr som betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut om 476 kr per pant.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning.

 

Rumsbeskrivning

PLAN 1

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för kläder och skor. Ytterligare förvaring finns i en stor skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en mörkare ekparkett som sedan löper vidare ut i resterande bostad. 

KÖK
Inbjudande kök i öppen och social planlösning ut mot vardagsrummet. Köket är ett kvalitetskök med vita köksluckor i kombination med en svart stenskiva. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, mikro, induktionshäll och ugn. I köket finns även en naturlig plats för ett större köksbord. 

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med stora fönster i vinkel som bjuder på en magisk utsikt och solnedgångar. Här finns gott om plats för större soffgrupp, TV-möbel och övrigt möblemang. 

BALKONG
Stor och inglasad balkong som bjuder in till många trevliga stunder. Låta dig hänföras av den magiska utsikten av de växlande årstiderna. Oavsett om det är dag eller natt kommer utsikten att förtrolla dig och skapa en känsla av magi och lyx.

SOVRUM 1/KONTOR
Rymligt rum med gott om plats för större säng eller annan möblering. Stort fönster ger ett härligt ljusinsläpp och du kan vakna upp till en magnifik utsikt. Väggarna är målade i en blå kulör och på golvet ligger den återkommande parketten.

SOVRUM 2 
Stort och praktiskt sovrum med plats för större säng och garderober om så önskas. Samma sak här, vakna till en magnifik utsikt och helt utan insyn! Vägarna är målade i en beige kulör. 

BADRUM 1
Rymligt och fräscht badrum med beigt klinker på golvet med golvvärme, tillsammans med blå och vit mosaik på väggarna. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare och ytterligare förvaring i väggskåp. 

PLAN 2

SOVRUM 3
Lyxigt sovrum med plats för dubbelsäng. Här kan du njuta av ett insynsskyddat läge och en hänförande utsikt. Förvaring finns i anslutande walk in closet. 

WALK IN CLOSET/KONTOR
Rymligt walk in closet med massor av förvaring i garderober. Här finns även ett fönster vilket ger rummet ett härligt ljus. För den som önskar går även rummet att nyttjas som sovrum eller kontor.

ALLRUM/SOVRUM 4
Ett helt magiskt rum med många möjligheter! Antingen behåller du det som ett magnifikt allrum där du kan njuta av vackra solnedgångar från de stora fönstren, eller så sätter du smidigt upp en vägg och skapar ett häftigt master bedroom. 
Väggarna är målade i en blå kulör och på golvet ligger den återkommande ekparketten. Här finns idag även en platsbyggd skjutdörrsförvaring. 

BADRUM 2
Rymligt badrum med beigt klinker på golvet med golvvärme i kombination med ett snygg mosaik i brunt på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch med ytbesparande glasväggar, wc, handfat med kommod samt spegelskåp. 

HALL
För den som önskar finns även en entre på plan 2 av bostaden med egen ingång. 

 

 

 

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Annedal som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har Annedal utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest poopuläraste sushirestauranger, MGL sushi och Brödernas uppe vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri.

För den promenerande binds Annedal på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.