BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Finn Malmgrens väg 2A

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 2.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

På bästa adress i populära Hammarbyhöjden erbjuds nu en möjlighet att förvärva ett riktigt drömboende. En välplanerad 2:a med alla tänkbara bekvämligheter, mysig balkong samt stora fönsterpartier i fil för härligt ljusinsläpp.

Väl inne i lägenheten möts du av ett genomgående toppskick och öppen planlösning med ljusa ytskikt och flera stora fönsterpartier med generösa ljusinsläpp. Här finner du rogivande rum med tidlösa färger och material, ett toppfräscht sällskapskök med perfekt utrymme för matplats, ljust vardagsrum med utgång till balkong, ett harmoniskt sovrum med två skjutdörrar som skapar ett ljust och luftigt intryck, ett helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Välplanerade och bra förvaringsmöjligheter i hallen. Genomtänkt arkitektur ritad av Thomas Sandell.

Närheten till såväl city, Hammarby sjöstad, natur, goda kommunikationer och grönområden gör detta till ett oslagbart boende med livskvalité.

Bostaden ligger belägen nära både natur och storstadens puls, närhet till Nackareservatet med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana och Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. Det är tio minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö och till bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Det är en minuts promenad till Finn Malmgrens plan där det mesta finns: stor Coop-butik, apotek, gym, blomsteraffär, café, restauranger, 7/11 samt T-banan som tar dig in till Södermalm på 6 minuter.

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1578-41202:1. Föreningen BRF Hydrografen 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme och värmepump frånluft.

Ekonomi

Pris 2.995.000 kr. Månadsavgift 3 620 kr (Vatten, värme, kabel-tv ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 241 kr tillkommer. ingår ej). Andel i föreningen är 1.1842 %.

Driftskostnad

Totalt 569 kr/mån (6 828 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 169 kr/mån. Antal personer: 1.

Lägenhetens nettoskuldsättning

756 133 kr

Överlåtelseavgift

1 515 kr

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Sandell/Sandberg arkitekter har ritat huset i kvarteret Hydrografen. I arbetet med gestaltningen hämtades inspiration från den omgivande bebyggelsen. De ville samtidigt låta den nya byggnaden sticka ut med ett starkt arkitektoniskt uttryck med moderna funktioner. Med inramade kvadratiska fönster och en ljus fasad ges byggnaden ett samtida och lekfullt uttryck med en historisk förankring i “Den vita staden” som Hammarbyhöjden kallats sedan slutet på 30-talet. Föreningen omfattar 59 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar.

Tv och bredband
Telia basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber från Telia 100/100 separat avgift.

Ekonomi
Föreningen har för avsikt att reglera årsavgiften med 2% enligt den ekonomiska planen varje år. 2021 avstod föreningen från att göra förändringen tack vare goda ekonomiska utsikter. År 2023 beslutades att höja avgiften med 5% samt att separera bredband/tv från avgiften. Detta innebär en höjning på 5% samt en obligatorisk avgift på 240kr utöver vanliga avgiften. Avgiften med 5 % 2024.

Gemensamhetsutrymmen
-Cykelrum + Cykelparkering finns även i anslutning till entréer och gård.
-Barnvagn/rullstolsrum.
-Lägenhetsförråd finner man på källarplanet.
-Avfallsstation med behållare.

Parkering
Antal garageplatser är 32 st varav 31 st med tillhörande förråd. Kostnad om ca 1299 kr/mån samt 3 MC-platser ca 400 kr/ma?n. För tillfället är kön för parkeringsplats tom, kötiden är ca 2-3 år.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Ekonomisk förvaltare är Fastum
info@hydrografen.se
Besök gärna föreningens informativa https://hydrografen.se/

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med utmärkt förvaring i flertalet garderober samt ett praktiskt städ- och linneskåp. Gedigen säkerhetsdörr gör bostaden tyst och trivsam.

Ljust kök i funktionell vinkel som är lika arbetssamt som stilrent. Praktiska över- och underskåp med vita fronter erbjuder goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor ovan vit laminatskiva. Full maskinell utrustning bestående av varmluftsugn, micro, induktionshäll, diskmaskin samt kyl/frys. Given plats för matbord intill fönster med härligt ljusinsläpp. Social och öppen planlösning mot vardagsrum med utgång till balkong.

Balkongen erbjuder plats för möblemang och planteringar för att skapa en mysig oas efter alla årstider.

Generöst vardagsrum med trevlig öppenhet mot matplats och kök. Lättmöblerade ytor för soffgrupp liksom tv-möblemang och/eller annat önskat möblemang.

Rofyllt sovrum med harmoniskt ljus och ordentlig plats för dubbelsäng och förvaring. Skjutdörrar på varje sida om sängen ger möjlighet för smidig planering av möblemang och bra ljusflöde i bostaden.

Helkaklat badrum med ljus kakel och klinker. Handdukstork med timerfunktion. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I övrigt dusch med duschvägg av glas, wc-stol, handfat med kommod och spegel.

Övrigt
Lägenheten har tillgång till ett förråd i källarplan.

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; utomhusbassäng, skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I området finns det mesta; Coop, Apotek, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Med T-bana från T-centralen ca 12 minuter till Hammarbyhöjdens tunnelbanestation med linje 17 mot Skarpnäck.Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.