BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma - Riksby

Galonvägen 19

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

I ett ostört läge på en utav Riksbys bästa adresser hittar du denna rymliga tvåa. Till tunnelbanan tar du dig dörr till dörr på någon minut. Runt hörnet ligger Lillsjön med härliga promenadstråk och utomhusgym. Mataffärer, restauranger med mer i direkt närhet vid Brommaplan.

Ett par stationer bort finns även tvärbanan som tar dig norrut via Sundbyberg till Solna och söderut via Essingeöarna och Liljeholmen till Sickla. Utöver detta tar du dig genom Bromma med Nockebybanan samt att finns bussar för lokala transporter.

Genomgående välplanerad lägenhet med ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i genomgångsläge. En rymlig hall med gott om förvaring med garderober. Fräscht badrum med golvvärme, dusch med glasvägg och fönster för ljusinsläpp. Dessutom finns här tvättmaskin med smidig handdukstork ovanför. Stort sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng samt förvaringsmöbler. I anslutning till sovrummet finns även en stor och rymlig walk-in-closet.
Köket har en öppen planlösning med en väl tilltagen matplats för 6-10 personer precis intill fönster mot innergården.  Ljust och trevligt kök med vita skåpluckor, vitt kakel samt mörk bänkskiva. Fullt utrustat kök med ugn, induktionshäll med fläkt. Kyl&frys samt fullstor diskmaskin är integrerad. Gott om förvaring samt ordentliga arbetsytor. Mycket välplanerat och gediget kök! 
Vardagsrummet vätter mot söder med utgång till den charmiga balkongen. Plats för soffa och TV-hörna samt möjlighet till matplats. Balkong i söderläge med många härliga soltimmar! Dessutom möjlighet till matplats på balkongen.

Brf Brickbandet är en utav Brommas största och mest stabila föreningar. 558 lägenheter i mycket välskötta fastigheter som har fått ett bra löpande underhåll. I föreningen finns en nyrenoverad tvättstuga med torkrum, cykelförråd, samlingslokal samt en övernattningslägenhet. För mer info; www.brickbandet.se

- En utav Brommas största och bäst skötta föreningar
- Ett par minuter till tunnelbanan
- Gavelläge med generösa fönsterpartier
- Optimal planlösning
- Tilltagen takhöjd och välbevarade ytskikt såsom ölandssten.
- Rymligt källarförråd
- Bra planerat sovrum och generös förvaring
- Nära T-bana Abrahamsberg och Brommaplan
- Vackra promenadstråk och badplats i närheten!

Varmt välkomna till ett högklassigt boende i lugn miljö! Genomgående välplanerat och påkostat boende i ett lugnt område nära shoppningcenter, innerstan och grönområden. Lägenheten tillhör en mycket stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustat fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Varmt välkommen på visning. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare inforamtion.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 0209. Föreningen Brf Brickbandet.

Ekonomi

Månadsavgift 3 367 kr (Värme, V/A, kabel-TV (basutbud) & bredband ingår). Andel i föreningen är 0.17788 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnader räknat enligt schablon.

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Brf Brickbandet består av 558 st. lägenheter och 54 st. lokaler fördelat på 27 huskroppar. Föreningen äger tomträtterna på adresserna Galonvägen, Stramaljvägen, Dukvägen och Drottningsholmsvägen.
Brf Brickbandet är Stockholms 3:e största fristående bostadsrättsförening, grundad redan 1946. Föreningen har mycket god ekonomi och välskötta fastigheter. Föreningen kommer 2023-01-01 höja avgiften med 148 kr.

Byggnadsår
1942.

Uppvärmning
Bergvärme.

Fönster
Ursprungsskick 2-glas samt har föreningen satt in 3-glas i alla vardagsrum.

Föreningens hemsida
http://www.brickbandet.se

Utförda renoveringar
1981-1988 Renovering av tak
1983-1987 Stambyte av kök; avloppsstammar
1988-1989 Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler och byte av entrépartierna
1992-1995 Om-dragning av el
1995-1998 Stambyte av badrum
2001-2003 Balkongbyggen på de flesta av föreningens fastigheter
2003 Installation av nytt TV- och bredbandssystem
2003-2004 Byte av vattenstammar kök
2007 Dränering
2009 Renovering av tvättstugan
2010 Byte av uppvärmningssystem (byte till fjärrvärme)
2011 Byte vattenstammar i kök (Hus nr 6)
2011-2012 Dränering
2012 Tilläggsisolering av vindarna
2012 Installation av Aptus-låssystem portar
2014 Dränering
2014-2015 Ommålning av trapphus
2016 Nya portar. Portbytet pågår med ca 30 portar/år.
2018 Nya uteplatser har anlagts med nya möbler. Mer plantering till våren.
2018 Ny porttelefoni
2019 Nedmonteringen av vår skorsten vid panncentralen, Dukvägen 24
2019 Belysningsstolpar monterade
2019 Installation av bergvärme
2019 Ny energideklaration.

Kommande renoveringar
Byte av tak och renovering av fasader har påbörjats och kommer fortsätta med 1-2 hus/år, man går i behovsordning (Löpande). För detta hus, Galonvägen 7 samt övriga intilliggande huskroppar, har detta redan gjorts.

Byte av köksavloppsstammar pågår just nu - gäller bara avloppsstammen. Tar ca 4-5 år för hela föreningen. För turordning mellan husen och mer info se hemsidan www.brickbandet.se. För denna lägenhet har stammen redan bytts.

Dukvägen 24 ska byggas om till lägenheter och förråd och i samband med ombyggnaden kommer föreningslokalerna att tas bort och ersättas med en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. Ärendet ligger just nu för detaljplaneändring.

Övriga utrymmen
- Tvättstuga - Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på intilliggande Dukvägen 24 och är bokningsbar via internet. Tvättmöjlighet dygnet runt samt sju stycken "drop-in" Miele tvättpelare. Här finns 17 tvättmaskiner.
- Gemensamma lokaler - Föreningen har även två föreningslokaler som kan hyras till egna tillställningar eller övernattning. Kostnad 400 kr/dygn.
Det skall vara tyst 22 på alla dagar så större fester är inte lämpliga.
- Cykel- & barnvagnsrum - I källaren finns även goda förvaringsmöjligheter för cyklar och barnvagnar.
Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd om 5-7kvm.

P-platser/Garage
Föreningen äger 202 parkeringsplatser med eller utan el-stolpe. Kostnaden ligger i dagsläget på 300 kr med eluttag och 170 kr utan eluttag. Det är en lång kö till p-plats just nu, ca 50 st i de flesta p-platsköer. Avgiftsbelagd parkering på lokalgatorna området. Det går bra att ställa sig i p-platskö så snart man köpt. Ring eller e-posta expeditionen.

Tv- och internetanslutning
Bredband via kollektivt avtal med Stockholm Stadsnät /1000 mbit/sek. TV levereras via Telenor och basutbud ingår i månadsavgiften. Digitala tilläggspaket via Telenor beställs och betalas av den som önskar.

Ägande
Köparen ska själv vara bosatt i bostadsrättslägenheten. För bostadsrätten kan 2 medlemskap beviljas, minsta andel 10%. Minst en av medlemmarna ska bebo lägenheten. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Energideklaration
Energiprestanda: 77 kWh/m² och år.

Överlåtelseavgiften
Överlåtelseavgiften är på 1 313 kr och betalas av säljaren.

Pantsättningsavgiften
Är på 525 kr. Denna avgift faktureras i samband med månadsavgiften.

Nettoskuldsättning
125915

Områdesbeskrivning

Populärt område nära Brommaplan och staden! Här trivs man lätt med småstadens lugn och närhet till vackra naturområden.

Judarnskogen och Kyrksjölötens naturreservat erbjuder vackra promenadvägar runt sjön och suveräna platser för avkoppling. En kort promenad bort ligger Lillsjön med sina sköna omgivningar.

Lillsjön har blivit ett populärt mål för både fågelskådare och fiskare, men även för dem som gillar att motionera och jogga. Är man istället golfintresserad så är det inte långt till Bromma Golf med 9-hålsbanan och driving range.

Åkeshovsbadet finns på gångavstånd och där finns det möjlighet till styrketräning, gruppträning och bad. Utmed Mälaren kan svalkande bad avnjutas från klippor eller barnvänliga sandstränder som bland annat Solviksbadet eller Ängbybadet. Kärsön i området erbjuder även frisbee golf, volleyboll och bad.

Utmärkta kommunikationer med T-bana Stora mossen som ligger på bekvämt gångavstånd och som tar dig till t-centralen på 15 minuter. På bekvämt avstånd finns Brommaplan som är en viktig knytpunkt för kommunikationer.

På Brommaplan finns också livsmedelsbutiker och restauranger. Här bjuds ett stort serviceutbud med mataffärer, post, bank, vårdcentral, träningscenter, bibliotek och detaljhandel. Det finns även flera restauranger som bl. a Sushi, Scandic och en pizzeria. Lite längre bort intill Bromma Flygplats ligger också det stora och fina köpcentret Bromma Blocks med ett 80-tal butiker samt flertalet restauranger och caféer. Flera förskolor finns i området, den närmsta ca 400 m bort.