BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskededalen

Sofielundsvägen 37

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 3.100.000 kr ACCEPTPRIS
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har du chansen och förvärva denna optimala bostad högst upp i huset med balkong mot gården och där du kan njuta av eftermiddags och kvällssol. Lägenheten är genomgående ljus med stora fönsterpartier och en stor balkong som vetter mot en påkostad innergård. Det är en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör lägenheten mycket yteffektiv. Till lägenheten hör även ett källarförråd!

Blåsut ligger ett stenkast från natursköna Hellas och närområdet frodas av grönska. Det finns även restauranger och service av alla dess slag.

Med mycket goda kommunikationer via tunnelbana och buss hittar du hit snabbt och smidigt!

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 5 av 5 , hiss finns. Lägenhetsnummer 0036. Föreningen HSB BRF Stinsen i Stockholm.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme och egen bergvärmeanläggning.

TV- och internetanslutning

Kollektivt avtal med bredbandsbolaget.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.100.000 kr ACCEPTPRIS. Månadsavgift 3 245 kr (Värme och vatten. Tillkommer en obligatorisk avgift för internet om 147 kr. ingår).

Driftskostnad

Totalt 628 kr/mån (7 534 kr/år) varav El 221 kr/mån, Försäkring 333 kr/mån, Övrigt 74 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
BRF Stinsen är en HSB-förening med 116 stycken lägenheter och 4 lokaler fördelat på 6 trapphus. Föreningen har en mycket bra ekonomisk plan och äger marken i området Blåsut. I husen finns installerat modern porttelefon och säkerhetsdörrar.

Ambitionen vid produktionen av fastigheten var att uppnå certifieringen miljöbyggnad klass silver vilket bl.a. innebär lägre energikostnader och smartare återanvändning av existerande värme. HSBs trygghetsgaranti gynnar föreningens ekonomi något enormt då det innebär att föreningen inte kommer behöva stå för kostnaderna för de osålda lägenheterna i föreningen under de närmsta 7 åren, de hjälper föreningen att tillsätta en styrelse för att behålla föreningens goda ekonomi och har en garantitid på fastigheten upp till 5 år!

Byggnadsår
2019

Uppvärmning
All uppvärmning kommer från Fortums klimatneutrala fjärrvärme och uppvärmningen av samtliga bostäder sker med vattenburen radiatorvärme. HSB brf Stinsen kommer även att värmas upp med egen bergvärme.

Ventilation
Ventilationssystemet är ett mekaniskt till och frånluftssystem med värmeåtervinning, så kallat FTX. Ventilationsaggregaten är placerade i fläktrum på vindsplanet.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen kommer det att finnas föreningslokal med pentry, vilken också kan användas som styrelserum, en grovtvättstuga, lägenhetsförråd och utrymmen för förvaring av barnvagnar och rullstolar. Föreningslokalen och grovtvättstugan nås utifrån, från Garagevägen.

TV- och internetanslutning
Bostadsrättsföreningen tecknar ett gruppabonnemang med grundutbud för tv/telefoni/bred band. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras med 147 kr per månad och lägenhet. Samtalskostnaden för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren mot en separat faktura från Bredbandsbolaget.

El
Ett mediaskåp för IT och telefoni är placerat i lägenheten. Där finns även huvudavstängning, säkringar samt jordfelsbrytare. All hushållsel köps in gemensamt av föreningen men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

Vatten
Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husens undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

Parkering
Föreningen har 54 stycken parkeringsplatser med laddboxar och sex stycken MC-Platser. Pris för parkering är ca 1500 kr/månad och sköts av Corepark AB. El debiteras separat på vanliga månadsfakturan. Idag finns inga lediga platser. Kösystem hanteras av Corepark AB.


Överlåtelseavgift
1 163 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
465 kr, Debiteras pantsättaren.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Blåsut ligger mellan Hammarbyhöjden, Johanneshov och Enskededalen. Med tunnelbanans gröna linje tar du dig till T-Centralen på ca 12 min. På några minuters promenadavstånd hittar man grannen Globenområdet, där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas.

Till Blåsut går Tunnelbanans gröna linje 18. I Skärmabrink hittar man anslutande linje 17 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

En kort bit bort hittar man även Nackareservatet. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. I Hammarbyhöjden finns även en av Stockholms slalombackar-Hammarbybacken. Här finns möjlighet till utförsåkning vintertid och är även populärt använt bland motionärer för intervallträning.

Stockholm har en ny evenemangsarena från 2013, Tele2 arena intill Globen. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte heller långt till Stockholms kultur och nöjesliv, på Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

Blåsut ligger på gångavstånd från både Globen Shopping med 60 butiker och restauranger och Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. I Gamla Enskede finns bageri och delikatessbutik. Med tunnelbanan tar man sig lätt till Farsta Centrum där ett stort utbud av restauranger och affärer finns tillgängliga med generösa öppettider. Vill man hellre åka in mot stan finns till exempel Ringens köpcentrum vid Skanstull.