BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen -Stora Essingen

Junohällsvägen 8

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad och modern trerumslägenhet i etage med en generös uteplats om 22kvm med strålande sol för härliga sommardagar. Njut tillsammans med familj och vänner på den frikostiga uteplatsen. Om inte detta är nog så kan du ta med picknickkorgen ned till badplatsen och njuta av sjöutsikt samt ett dopp i Mälarens vatten. Klicka gärna på videosymbolen för film och intalad fakta, snabbt & effektivt!

Ett sensationellt tillfälle att förvärva en ljus, modern och tilltalande familjebostad med radhuskänsla om totalyta på 80kvm. Industristilen går som en röd tråd genom boendet, lägg märke till alla genomtänkta detaljer såsom gjutjärnsfönstrena och den råa betongen. Den öppna planlösningen mellan kök & vardagsrum tillsammans med den höga takhöjden ger rymd och skänker välbehag. Du erbjuds ett fullutrustat kök med vacker Carraramarmor som stänkskydd och högkvalitativa vitvaror samt fina arbetsytor. En kyl/frys i Amerikansk modell rymmer de flesta matvarorna. Vardagsrum med gott om plats för soffhörna och rejäl matplats. På entreplan finns även en klädkammare med plats för tvättmaskin om så önskas. Extra wc finnes även på detta plan, vackert kaklat och med golvvärme. En trappa upp finnes två sovrum - båda rymmer dubbelsäng, en spatiös klädkammare/extra rum samt ett stort badrum med badkar, golvvärme ger extra komfort. Trappan mellan våningsplanen med dess fönster blir det perfekta galleriet! Det är en ynnest att få bo på detta vis med två våningar och ljusinsläpp från två håll. Gedigna trägolv genomsyrar boendet tillsammans med högt i tak och formidabla förvaringslösningar. Dubbla förråd tillhör lägenheten, både ett vindsförråd och källarförråd.
Terrassen tillhörandes lägenheten rymmer både loungdel och har ytor för matplats och övrigt möblemang. För dig som har hund blir detta ett av de mest hundvänliga boendena på ön. För barnfamiljen är det svårt finna ett mer villaliknande boende innanför tullarna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Lägenhetsnummer 901 & 73. Föreningen Brf Ångtvätten.

Ekonomi

Månadsavgift 5 762 kr.

Driftskostnad

Totalt 889 kr/mån (10 668 kr/år) varav El 374 kr/mån, Försäkring 215 kr/mån, Övrigt 300 kr/mån. Antal personer: 4.

BRF Ångtvätten är en äkta bostadsrättsförening med 13 bostadsrättslägenheter i Stockholm, funkishuset är byggt 1934. Kanolds förvaltning tar hand om den ekonomiska förvaltningen. Marken innehavs med tomträtt. Belåningen är låg endast 3348kr/kvm och alla stora renoveringar äro gjorda.

Utförda renoveringar:
2022 Renovering av yttertak samt samtliga fönster
2017 Godkänd OVK
2012 Renovering av golv i tvättstuga.
2011 Dränering av husgrund samt stenläggning.
2010 Stambyte VA-stammar
2009 Installation Bergvärme

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga samt cykelförråd. Föreningens har även en trädgård med sittgrupp och grillplats därtill.

 

 

Områdesbeskrivning

Välkomna till Stora Essingen, denna unika idyll innanför tullarna omgiven av Mälarens vatten. Här infinner sig skärgårdskänslan bland klippor och badplatser. Stadens brus finner du på nära avstånd. 
Det erbjuds cafeér, restauranger, pizzerior & sushi när hungern faller på. Livsmedelsbutik, blomsterbutik med charm, tandläkare, kemtvätt, skrädderi, bibliotek är en del av servicen på ön. Vårdcentral samt apotek huserar på Lilla Essingen. För den träningssugna finns välrenommerade Orkanen gym och ett helt nytt utomhusgym. Essinge Dojo är en populär judoklubb, Essinge IK fotbollsklubben huserar på Essinge IP. Att promenera och springa runt "Storan" är en Lisa för själen. En kul upplevelse att hyra en Kayak i kayakomaten via en app. Närmsta badplats/dopp är alltid runt husknuten!

Essinge båtsällskap grundades 1928, de har två hamnar för fina farkoster. Hembygdsföreningen är engagerad och grundades 1983.

För framtiden finns flertalet förskolor, grundskola samt flera gymnasieskolor. På ön är franska språket ständigt närvarande då Franska familjer kan låta sina barn ha skolgång på ön från förskolan till det är dags för studenten.

Kommunikationer:

Tvärbanan via Alvik och vidare till Solna station eller Bromma flygplats norröver, söderöver till Sickla. Alviksbron där tvärbanan binder samman Stora Essingen med Brommalandet är bilfri, gång och cykelväg finns. I Liljeholmen ansluter tvärbanan till tunnelbanan, här finns likaså bussar till Arlanda flygplats samt Trosabussen. I närheten av Liljeholmen finnes pendeltågsstationen Årstaberg. Närheten till Essingeleden ger den bilburne mersmak.

Ettans buss till Frihamnen passerar Fridhemsplan där tunnelbanenätet ansluter, vidare färd till Cityterminalen där buss och Arlanda Express ansluter, Hötorget, Stureplan är hållplatser på väg till slutdestinationen. Nattrafiken sköts av 91:ans buss. Sommartid finns pendelbåten Hamnskär vars färd går mellan Riddarholmen & Solna Strand. Strömma kanalbolaget tar dig på sommaren till Drottningholm eller stadshuset.