BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skärmarbrink

Arkadvägen 1

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • 3.250.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Genomgående tvåa 
- Balkong mot lummig grönska 
- Insynsskyddat läge 
- Gott om förvaring i lägenheten 
- Gavelläge med fönster i två väderstreck 
- Hiss i fastigheten 
- Brf äger marken samt låg belåning 
- Utmärka kommunikationer 
- Nära naturområden och stadspuls 

Ta chans att se denna charmiga genomgående tvåa om 49 kvm, belägen fyra våningar upp i huset på Arkadvägen 1. När du kliver in i bostaden möts du av ett härligt ljus, en känsla av rymd och otroligt mycket charm! Det första ni möts av är den rymliga hallen som bjuder in till bostadens samtliga rum. Vardagsrummet vetter i ett insynsskyddat läge med fönster i gavel, även sovrummet är rofyllt och beläget i ett skyddat läge. Väl ute på den stora balkongen finns gott om plats för umgänge och odling! En given plats från tidig vår, till långt in på hösten. Bostadens kök är välplanerat med plats för matlagning och middagar. Dessutom hör ett förråd till bostaden. Detta är ett inflyttningsklart boende, perfekt för singeln såväl som paret eller den växande familjen! 

Arkadvägen är en attraktiv adress med närhet till både naturen och Söders citypuls. Kommunikationerna är oslagbara med Skärmarbrinks tunnelbanestation alldeles runt hörnet där två gröna linjer passerar, även Globens tunnelbanestation nås på en kort promenad. Vill man tar man sig även lätt till fots till Gullmarsplan med både tunnelbana, tvärbana och buss. 

Detta är ett hem att trivas i, välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 7, hiss finns. Lägenhetsnummer 202826001-0015. Föreningen Brf Arkitekten.

Ekonomi

Pris 3.250.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 246 kr (Värme, vatten ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 270 kr tillkommer, ingår ej). Andel i föreningen är 2.82875 %.

Driftskostnad

Totalt 794 kr/mån (9 528 kr/år) varav Övrigt 794 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade el, försäkring och gas på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

236 617 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Förening
Brf Arkitekten 1 är en äkta förening äger och förvaltar fastigheten Stockholms Arkitekten 1, Arkadvägen 1, 121 47 Johanneshov. Fastigheten uppfördes 1942 och föreningen bildades 2001. Föreningen består av totalt 38 lägenheter (10 st 1 rok, 24 st 2 rok & 4 st 3 rok), alla med bostadsrätt. De har även två affärslokaler i bottenvåningen. Föreningen äger dess mark och har en mycket god ekonomi med låg belåning. Brf Arkitekten 1 tillämpar en rak linjär avskrivningsplan.

Byggnadsår
1942

Genomförda renoveringar
2021 Kommer man att se över elservisen och byta undercentralen för värmen. Inga renoveringar tillåts förrän elservisen är förstärkt.
2019 Byttes två vindsdörrar.
2018 Tak- fasad- och balkongrenovering.
2015 Renovering av tak samt nyinstallation av rökgasventilation.
2011 OVK
2008 Renovering tvättstuga-ny maskinpark
2007 Renovering/ombyggnad av hissen
1996 Stambyte badrum, kök och elstammen
1996 Alla fönster och balkongdörrar är renoverade med nytt ytterglas och ram i vitlackad aluminium. (Innerglaset och innerfönsterbågen behölls för 50-tals originalkaraktär.)
1996 Renovering fasad och balkonger

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade idag.

Kommande avgiftsförändringar
Inga avgiftshöjningar planerade i dagens läget.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns med relativt ny maskinpark; 2 tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
Cykelförråd finns i källaren och respektive lägenhets förråd utgörs av ett vindsförråd per lägenhet. 31 av 38 lägenheter har gasspis.

Bilplats
Föreningen har fyra parkeringsplatser som finns på tomten. Kötid tillämpas. I området råder boendeparkering om ca 500 kr/mån via Stockholmsstad. 

TV och Internet
Gruppavtal via Tele2 som är en obligatorisk avgift om 270 kr/mån. 

Föreningen tillåter delat ägande
Delat ägande är tillåtet men den som bor permanent i en av husets lägenheter, ska äga lägenheten till minst 25%. Juridisk person godkänds ej. 

Avgifter
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften betalas av köparen och får uppgå till högst 2,5% och pantsättningsavgiften (betalas av pantsättaren) till högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Övrigt
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Trygg Hansa.
Hemförsäkring och bostadsrättstillägg för den enskilda lägenheten skall bekostas av bostadsrättsinnehavarna, som är skyldiga att dylika kontrakt är aktuella med valfritt försäkringsbolag.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Rymlig och välplanerad hall som bjuder in till bostadens samtliga rum. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor. 

Badrum 
Badrummet har vita kaklade väggar och klinkergolv i ljus kulör. Här finns WC, dusch, handfat och spegelskåp. 

Sovrum 
Rofyllt sovrum som vetter i ett läge helt fritt från insyn med grönska utanför fönstren. Stor dubbelsäng får plats och förvaring finns i en stor klädkammare samt ett djupt överskåp. 

Vardagsrum 
Rummet bjuder in till umgänge, såväl som avkoppling. Fönstren i gavelläge ger bostaden ett härligt ljus. De djupa fönsterbrädorna i sten är sedan fastighetens byggår. Här kan ni enkelt möblera med soffa, bord med tillhörande stolar, förvaring mm. 

Balkong 
Från vardagsrummet kliver ni ut på den lummiga balkongen som är omgiven av grönska. Den är stor och här finns plats för flera sittplatser och blommor. Solen njuter ni av under dagen. En given plats att landa på efter en arbetsdag. 

Kök 
Köket nås både via hall och vardagsrum. Här finns plats för matlagning och trevliga middagsbjudningar. Den maskinella utrustningen består av gasspis, samt ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt. Här finns de charmiga originalskåpen bevarade till viss del. Intill köket finner ni ett stort fönster - den givna platsen för möblering av matbord och stolar. 

Förråd 
Till bostaden hör ett förråd.