BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Globen

Skulptörvägen 1

  • 2 rum och kök
  • 54 kvm
  • 3.475.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

- Stilrent renoverad tvåa 
- Högst upp i husets gavel
- Inglasad balkong 
- Social planlösning 
- Möjlig trea 
- Brf äger marken 
- Parkeringsplatser i föreningen 
- Utmärkta kommunikationer 
- Nära naturområden och stadspuls 

Högst upp i huset på Skulptörvägen 1 saluförs nu denna stilrent renoverade tvåa om 54 kvm. Det första ni möts av är en inbjudande hall och ett stort kök direkt till vänster. Här finns plats för rejält matbord och ljusinsläppet flödar in, tack vare två stora fönsterpartier. Rakt in i bostaden når ni det rofyllda sovrummet, med plats för dubbelsäng och mycket förvaring i platsbyggd garderobsystem. Lägenhetens vardagsrum är rymligt med utrymme för rejäl soffgrupp. Fin, platsbyggd bokhylla invid utgång till balkong. Balkongen ligger i söder och är inglasad - ett naturligt extrarum under sommarhalvåret. Bostaden går även att göra om till en trea om så önskas, genom att dela av köket och därmed skapa ett till sovrum. 

Här bor man centralt med närhet till både tvärbana och T-bana Globen med 2 linjer som tar dig till Söder under 5 min samt till Gullmarsplan med stort bussnät. För bilburna tar Nynäsvägen och Södra länken dig bekvämt till eller från stan. Nära till Globen shopping med ca 60 butiker och nöjes/idrottsarenor. Nackareservatet ligger inom gångavstånd och erbjuder golfbana, sommardopp, skidspår, skridskor m.m

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 811. Föreningen Brf Ornamentet 3.

Ekonomi

Pris 3.475.000 kr. Månadsavgift 3 653 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 300 kr/månad för bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 5.62279 %.

Driftskostnad

Totalt 613 kr/mån (7 356 kr/år) varav El 383 kr/mån, Försäkring 230 kr/mån. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

282 068 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
BRF Ornamentet 3 är en äkta förening som bildades 2001 och består av 23 lägenheter. varav 2 hyresrätter med adress Skulptörvägen 1-3. Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar
2022 - Byte av tvättmaskinerna och torktumlaren
2021 - Ventilationsystemsbyte samt tätning av ventilationskanaler
2021 - Byte av brandsläckarna
2021 - Tömning av sedimentationsbassäng pumpgrop
2020 - Dränering runt huset
2020 - Ommålning av fönstren
2019 - Stamspolning
2019 - Modernisering av trapphusbelysning
2018 - Byte av undercentral för fjärrvärme
2018 - Byte av radiatortermostater samt injustering av radiatorer
2018 - Statuskontroll av stammar
2017 - Underhåll på stuprör och taklucka, utbyte trasiga takpannor
2016 - Tilläggsisolering av vinden
2013 - Indragning av fiber
2013 - Ommålning av tvättstugan
2012 - Byte av entréportar samt dörr till cykelförrådet
2010 - Ombyggnation av balkonger
2007 - Fasadrenovering
1995 - Stambyte rör och el

Gemensamhetsutrymmen
I källaren finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Därutöver finns även cykelförråd samt lägenhetsförråden i samma gång.


TV- och internetanslutning
Föreningen har fiberanslutning på 1000/1000 mbits från Stockholms Stadsnät och basutbudet till TV från Sappa, för tjänsterna betalar man ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/månad.

Bilplats
Föreningen har 14 p-platser som kostar 480kr/mån (ej kö i dagsläget men alla platser upptagna - kontrollerat med styrelsen 2024-05-10).  Boendeparkering finns i området (Taxa 4). I dagsläget kostar det 500kr/mån och 35kr/dygn, kontakta Stockholm stad för mer info.

Ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2024-05-08)

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Rumsbeskrivning

HALL 
Välkomnande hall med ljusa väggar och ljusa golv. Goda avhängningsmöjligheter. 

BADRUM
Välkomnande hall med ljusa, kaklade väggar och ljus plastmatta på golvet. Utrustat med WC, kommod och dusch. 

SOVRUM 
Rofyllt sovrum med ljusa väggar och ljusa golv. Stort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. Här finns plats för dubbelsäng, sovrumsmöbel och skrivbordshörna. Gott om förvaring i garderobssystem bakom gardiner. 

KÖK
Stort och trivsamt kök med ljusa väggar och ljusa golv. Öppen planlösning mot hall och vardagsrum. Köket har två stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp och här finns plats för rejält matbord. Utrustat med häll, ugn, fläkt, ho, diskmaskin och kyl/frys. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor. 

VARDASGRUM 
Härligt vardagsrum med ljusa väggar och ljusa golv. Plats för soffmöblemang och TV. Fin, platsbyggd bokhylla invid fönster och balkongdörr som ramar in rummet. Fantastiskt ljusinsläpp och insynsskyddat läge. 

BALKONG 
Stor balkong och inglasad balkong på högt och fritt läge. Söderläge som ger sol hela dagen. Här finns plats för balkongmöbler och blomsterarrangemang. 

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett förråd. 

 

Områdesbeskrivning

Gullmarsplan - Nära både lugn och puls!
Fastigheten ligger mycket lugnt belägen men ändå mindre än ett par hundra meter från södra Stockholms stora knutpunkt Gullmarsplan. Där finns T-bana, tvärbana, busstorg och butiker. Trots närheten till kommunikationer och köpstråk finns också flera fina grönområden i närheten så som Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat. På andra sidan Skanstullsbron ligger Södermalm med mysiga caféer, restauranger och sitt härliga uteliv och några minuters promenad åt andra hållet ligger Globen, Globen City Shopping och Tele2 Arena.

Ypperliga kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa där Gullmarsplan är en knutpunkt för kollektivtrafiken med både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan. Utbyggnaden av Blå linje har även startat och linjen börjar vid Kungsträdgården och får två förgreningar. En gren fortsätter österut till Nacka och en söderut, via Gullmarsplan, vidare till Sockenplan där den kopplas ihop med Hagsätragrenen som blir en del av Blå linje.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Skanstullsbron, ca 7 minuters promenad bort, ligger närmaste grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restauranger, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat - En lummig fristad
Årstaskogen och Årsta holmar ligger alldeles vid gränsen mellan Saltsjön och Mälaren och utgör ett vidsträckt naturområde mitt i staden. Årstaskogen ligger mycket vackert på en brant ned mot Årstavikens glittrande vatten. Naturområdet är verkligen unikt i den inre stadsregionen och har stora ekologiska och rekreativa värden. Området har också höga kulturhistoriska värden, till exempel Dianelunds koloniträdgård och Årsta gård. I området finns många vackra promenadvägar och löparspår, varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utomhusgym för den träningssugne.

En stadsdel på frammarsch
Framtidsplanerna för området som också omnämns som Söderstaden är att lösa ändar i staden knyts samman, brospannet till Gullmarsplan blir kortare och stadsdelarna närmar sig varandra. Området ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med många nya bostäder blir det en blandad stadsdel med trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

Boendeparkering
I Johanneshov finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.