BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Mellantäppsvägen 9

  • 7 rum och kök
  • 173 kvm
  • 6.195.000 kr /Budstart
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Mariefreds mest familjevänliga villa med hörntomt på mysig "bullerbygata". Här bor du i lugna och idylliska kvarter i trähus med kulörta färger med lekplats utanför dörren och härlig grönska intill. I ett mysigt område står detta vackra trähus med alla faciliteter man kan önska av ett hus såsom stor altan, lekplatsen intill, solceller på taket, lättskött tomt, öppen carport med plats för tre bilar på uppfarten och klanderfri planlösning i två plan. Låga driftskostnader tack vare solceller på taket och energisnålt hus. Ett hus att trivas i många år. Välkommen att höra av dig.

Trädgård
Vackert och lättskött trädgårdstomt med plana gräsytor som inbjuder till kubbspel och bollekar. Här erbjuds även trevliga träd och blommande perenner. Stort trädäck i soligt läge med plats för både matbord, loungemöbler och solsängar. Här trivs man lika bra i solstolen som vid trevliga grillkvällar i goda vänners lag!

Förutom öppen carport, finns en uppfart med plats för tre bilar. Det finns också ett fristående förråd med ovanligt bra förvaring tack vare att du kan stuva in saker på förrådets loft. Här kan du ha utemöbler, trädgårdsredskap samt skidorna förvarade. Vedskydd finns längs med förrådets långsida i anslutning till altanen. 

Entré
Ljus och vacker entré tack vare den inbyggda punchverandan med fönster i tre väderstreck och klinkergolv. Entrén öppnar upp sig på ett vackert sätt mot köket och vardagsrummet och ger ett fint ljusinsläpp. Förutom entrén finns en groventré i tvättstugan för smutsiga ytterkläder eller vagn. 

Kök
Köket har en halvt öppen planlösning med gott om förvaring i över- och underskåp. Det är ett mycket hemtrevligt stort kök med stora fönsterpartier och plats för ett rymligt matbord för 6 personer. Vita skåpsluckor och infälld rostfri bänk. Via köket når man tvättstugan. Fullständig maskinpark. Gott om arbetsyta för den matlagningsintresserade. 

Vardagsrum/matsal
Luftigt och stort rum som idag nyttjas som både matsal och vardagsrum. Detta rum är stort nog för att kunna delas av om så önskas. Härifrån når man altanen som blir som en förlängning av vardagsrummet på sommarhalvåret. Här finns gott om plats för både större soffmöblemang samt matsalsbord för fler än 10 personer. 

Klädkammare
Under trappan finns en djup och praktisk klädkammare. 

Kontor/sovrum
Detta rum på nedervåningen används idag som ett kontor men är stort nog för ett sovrum. Väggar i harmonisk ton och fönster mot framsidan. 

Badrum nedervåning
Smakfullt renoverat och helkaklat badrum renoverat 2009 med dusch bakom glasdörrar. Kommod under handfat samt trevligt fönster utan insyn men som ger ljusinsläpp. 

Tvättstuga med groventré
Via den öppna carporten når man groventrén där även tvättstugan är. Här finns också husets värmepump. 

Via den vitmålade trappan med inbyggd förvaring under når man övervåningen. 

Vardagsrum
Öppet vardagsrum blir som övervåningens nav med ingång till övriga rum. Från vardagsrummet når man också balkongen med härlig kvällssol. 

Sovrum 1, 2, 3 och 4
Fyra bra planerade och rymliga sovrum där alla har smakfulla och harmoniska nyanser på väggar och trägolv. I alla sovrum finns plats för dubbelsäng och garderobsväggar om så önskas. 

Klädkammare
Praktisk klädkammare intill badrummet. 

Badrum
Stort badrum renoverat 2022 med påkostade och stilrena materialval. Här finns badkar i dagsläget som kan bytas ut mot dusch om man hellre föredrar det. Kommod samt badrumsskåp för maximal förvaring. 

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 6.195.000 kr /Budstart.

Driftskostnad

Totalt 2 898 kr/mån (34 780 kr/år) varav El 1 500 kr/mån, Vatten/Avlopp 375 kr/mån, Sotning 40 kr/mån, Samfällighet 400 kr/mån, Renhållning 200 kr/mån, Försäkring 383 kr/mån. Antal personer: 2.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 910 000 kr
Mark, totalt värde: 1 060 000 kr ().
Summavärde: 3 970 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2001
Värdeår: 2001

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS MELLANTÄPPAN GA:1
GA1

Områdesbeskrivning

Mariefred- en pärla 40 minuter från Stockholm
Fantastiska Mariefred med dess otroliga historia är ett idylliskt samhälle precis invid Mälarens vatten. Förutom Gripsholms slott, anrika Gripsholms Wärdshus, har vi en egen ångbåtsbrygga, golfbana, restauranger och fantastiska små butiker. Annas Bageri har vunnit priser för sitt goda bröd, och vi har bevarat den gamla tågstationen med ånglok som tar oss ända till Taxinge Slott. Mariefred stadskärna som har cirka 5 000 invånare. Staden ligger vid en vik av Mälaren i Södermanland, och den riksintressanta stadskärnan utmärks av sina promenadvänliga gator med 1700-talshus, caféer och välsorterade småbutiker. Mariefred är starkt präglat av kungliga Gripsholms slott som är en stor sevärdhet för såväl Mariefredsbor som långväga besökare. Varför inte ta en promenad i Hjorthagen precis invid slottet och den vackra äppelodlingen, kanske ta en fika på Callanderska välbevarade gård därefter. I Mariefred finns det mycket att uppleva året runt förutom julmarknad, visfestivalen, food-truck festivalen, och alla föreställningar i Gustav III:s teater. 

Slottsbrinken
Slottsbrinken med sin vackra grönska ligger skyddat och idylliskt 1,5 km från Mariefreds stadskärna. I Mariefred hittar du allt du behöver i stadskärnan cirka 2 kilometer bort. Vill du besöka en stormarknad finns det i Strängnäs på 1,8 mils avstånd. Kommunikationerna i och omkring Mariefred är goda och du tar dig snabbt fram på cykel eller med buss. Det är enkelt att pendla från Mariefred till större orter. Från Läggesta station når du Stockholms central på bara 39 minuter. Påfart till motorvägen hittar du några minuters bilväg bort.

Förskola & skolor
Med lyxigt gångavstånd från huset finns populära föräldrakooperativet Ängshyddan. Utöver Ängshyddan som ligger ett stenkast ifrån, finns de kommunala förskolarna med en gångvägs avstånd. Gripsholmsskolan ligger precis invid slottet, och Mariefredsskolan ligger inne i stadskärnan.