BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Svärdlångsvägen 55, 3 tr

  • 1 rum och kök
  • 38.5 kvm
  • 2.375.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden - Bara att flytta in!
Varmt välkomna till Svärdlångsvägen 55 och till en av Årstas bästa föreningar. Här ges möjlighet att förvärva en välplanerad gaveletta belägen högst upp i huset på lugn återvändsgata.

Välkomnande och rymlig hall med ljusa väggar. I hallen finns garderober som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad. Från hallen når du bostadens välplanerade kök.Här finns goda möjligheter att förbättra dina kulinariska färdigheter. Mycket gott om plats för arbetsytor och förvaringslösningar. Maskinellt utrustat med kombinerad och kyl/frys, diskmaskin, spis med tillhörande ugn och fläkt. Lättmöblerat vardagsrum med utrymme för soffgrupp, matplats och/eller övrigt önskat möblemang. I bostadens allrum finns plats för dubbelsäng, soffa och övrig möblering. Fräscht och stambytt badrum utrustat med dusch, handfat och wc. Ljusinsläpp från badrumsfönster. Förberett för tvättmaskin.

En kort promenad från bostaden ligger Årstaskolan, Årsta Centrum med affärer och restauranger samt kommunikationer som på bara några få minuter tar dig till Gullmarsplan.

- Originaldetaljer
- Låg belåning
- Rymligt källarförråd
- Gavellägenhet
- Insynsskyddad
- Bra förvaring
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Klockrent läge endast ett stenkast från Årstaberg
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet

Allmänt om Svärdlångsvägen
På Svärdlångsvägen bor du både stads- och naturnära, med promenadavstånd till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat och bara ca 1 km ner till vattnet. Årstaviken med populära joggingstråk, utegym och badbryggor i Mälaren. Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik och tvärbanestation Valla torg som går regelbundet till Gullmarsplan och Liljeholmens t-banestationer, alternativt Årstabergs pendeltågsstation, därifrån tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Med en promenad på ca 10 minuter når du via Tantobron pulsen på Södermalm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 3/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 298. Föreningen Brf Våmbsjön, Årsta.

Ekonomi

Pris 2.375.000 kr. Månadsavgift 3 288 kr (Värme och vatten ingår. 251 kr för Bredband ingår ej). Andel i föreningen är 0.64224 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att förändras beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

100 427 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
1952

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
År 1951-1952 uppfördes ett högt punkthus samt fem låghus, som idag utgör föreningen Våmbsjön. Fastigheterna ritades av arkitekt Henning Orlando och har många tidstypiska detaljer exteriört och interiört. Utmärkande är och de stora vardagsrumsfönstren med ett undre glasparti och låghusens unikt utformade portaler med svängda sidor.

Föreningen Våmbsjön bildades under 2001 och består av 119 lägenheter och 9 lokaler. Av dessa 9 lokaler upplåtes fyra med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade mellan ettor och fyror. Föreningens adresser är Malgomajvägen 2-6, Svärdlångsvägen 45-55 och Skälderviksplan 1-11.

För mer info se gärna hemsidan på www.vambsjon.se.

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper till och med 2030.

Utförda renoveringar
2020 Hissrenovering (Skälderviksplan 11)
2020 - Renovering av trapphus
2019 - Balkongrenovering och målning av trapphus
2017 - El (3-fas) och nya portar till garage samt OVK
2015 - Byte av tvättmaskiner och torktumlare
2014 - Stamspolning och tvättmaskin
2011 - Dränering och omläggning av rör
2007 - Ny parkeringsanläggning
1996 - Stambyte

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen höjde månadsavgifterna med 10% 2023-07-01.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör två källarförråd varav ett som är ca 4 kvm och en mindre matkällare.
Två bokningsbara tvättstugor belägna på Malgomajvägen 6. Dessa får nyttjas av föreningens medlemmar. Det finns tre tvättmaskiner, två torktumlare och en mangel i respektive tvättstuga. Det finns även föreningslokal med övernattningsmöjligheter, cykelrum och barnvagnsrum samt innergård med lekplats, bord, grillmöjligheter, planteringar och öppna ytor för avkoppling. Utöver detta finns även en takterass.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Ownit för levererans av bredband och IP-telefoni och Canal Digital för kabel-tv. Obligatoriskt tillägg med 251 kr är inkluderad i redovisad avgift.

"Vi vill informera er om att föreningen kommer att byta leverantör för TV och bredband från Ownit till Bahnhof. Detta byte sker den 1 april 2025 och innebär en sänkning av månadskostnaden samt bättre och snabbare bredband.

  • Idag med Ownit: 251 kr/månad
  • Med Bahnhof: 136 kr/månad

Valmöjlighet för medlemmar: För de som önskar, finns nu möjligheten att välja bort TV-tjänsten och endast behålla bredbandet. Om du väljer detta alternativ, blir din nya månadskostnad endast 55 kr."

Bilplats
I föreningen finns 11 stycken garage och 26 parkeringsplatser. Det är kö till parkeringsplatserna och till garaget, en parkeringsplats kostar ca 600 kr/månad. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i närheten för 500 kr/månad via Stockholm Stad.

Ägande
Delat ägande godkänns av föreningen. Minsta andel är 10%. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1433 kr debiters av köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana ca 3 min från lägenheten (Årstafältet), flertalet bussar och pendeltåg ca 6 min till Centralen (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.