BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Skyllbergsgatan 1 5tr

  • 2.5 rum och kök
  • 68 kvm
  • 2.295.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna mycket generösa 2a på 68 kvm där den milsvida utsikten sätter sin prägel på lägenheten. De många fönsterna med sitt välkomnande ljus skänker verkligen ett lugn och en harmoni i hela bostaden - balsam för kropp och själ - kan nog inte bli bättre än såhär! En fin bostad där de stora rummen bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner. Den inglasade balkongen måste förstås nämnas - oj vilket solläge, dessutom med plats för många - toppklass!

Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Lägenheten har en stor härlig inglasad balkong och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren i bästa kvällssolläge. Hela lägenheten från 2008. Mycket välskött med stilrena färgval.  

- utmärkt skick
- inglasad balkong
- välskött förening, belåning ca 3 061:-/kvm
- kvällssol i sydvästläge på balkongen

Ett boende att trivas i året runt - välkommen!

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med en hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Milsvid utsikt från kök och vardagsrum - balsam för själen att njuta av helt enkelt. Ekparkett på golvet vilket det är genomgående. Tapetserade väggar. 

KÖK
Ett fint och stilrent kök med fokus på matlagning och umgänge. Öppen planlösning mot vardagsrummet så det finns perfekta möjligheter med kalas för många, 4-20 personer beroende på vilken riktigt du ställer bordet. Nyårsfirande i lägenheten med den milsvida utsikten är förstås toppklass. Ett kök där funktionaliteten står i centrum - mästerkocken har verkligen plats för att briljera. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn, diskmaskin, micro, spishäll samt en spisfläkt. 
Fransk balkong i köket. 

BADRUM
Snyggt badrum med helkaklade väggar. Badrumsutrustningen består av toalett, tvättställ samt en dusch. Badrumsskåp med god förvaring och spotlight. Tvättmaskin samt torktumlare vilka lämnas.

SOVRUM
Ett mycket generöst sovrum där plats även finns för god förvaring och arbetshörna. Fönster i vinkel, utgång till balkong och ingen insyn - rogivande och perfekt sovrum helt enkelt. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar. Utgång till inglasad balkong i bästa sydvästläge med sol under hela dag och kväll.t

HALL
Välkomnande hall, mycket bra avhängningsmöjligheter, även en generös klädkammare. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 54. Föreningen Brf Vidablick i Hagsätra.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.295.000 kr utgångspris. Månadsavgift 4 189 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg ingår). Andel i föreningen är 1.95277 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

189 544 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2022, källa Bopedia

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
Föreningen är en äkta förening med organisationsnummer 769614-1824. Den bildades 2006 och den ekonomiska planen registrerades 2007-12-17. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Kolmilan 3 som består av 50 lägenheter med en yta om 3 485, lokaler 156 kvm, total yta 3 641 kvm. Byggår 2008. 

Antal lägenheter
Det finns 50 lägenheter varav 8 st i form av gruppboende som upplåts med bostadsrätt.

  • 4 lägenheter på 1 rok
  • 26 lägenheter på 2 rok
  • 11 lägenheter på 3 rok och 
  • 9 lägenheter på 4 rok.


Föreningens ekonomi
Välskött förening med god ekonomi. Lån ca 3 061 kr/kvm. Genomsnittlig skuldränta 4,14%. 

Renoveringar och underhåll
2015 - ovk
2016 - spolning stamma
2017 - målning våningsplan och trapphus
2018 - nytt nyckelsystem och lås för cykelrum. Utbyte av torkskåp. 
2019 - uppdatering nödbelysning, porttelefon med låsbrickor
2020 - nya tvättmaskiner, torktumlare, mangel
2021 - uttbyte bottentömmande kärl för matavfall och restavfall
2022- ovk, målning entréplan och källsortering
2023 - installation 17 laddstolpar, utbyte filter i radiatorernas tillutsdon

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring på plan 1. I garageplanet finns utrymmen för tvättstuga, källsortering och cykelförråd samt tekninkutrymmen för undercentral, el och ventilation. i anslutning till fastigheten finns behållare för hushållssopor nedgrävd i marken.

Utemiljö
Föreningen har en trevlig utegård.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.

TV, telefon och bredband
Vi har Comhem som leverantör av telefoni och kabel-TV och Stockholms Stadsnät som leverantör av bredband. Comhems mediumutbud av TV-kanaler och Stockholms Stadsnäts bredband 100/100 Mbit/s ingår i avgiften. 

Parkering
Föreningen har 16 utvändiga parkeringsplatser och 12 garageplatser som hyrs ut mot betalning 200 kr resp. 600 kr / månad. Styrelsen har hand om kölistan.

Underhållsplan
Föreningen är byggd under 2008. Underhållsplan finns.

Information om överlåtelser
Normalt tar en överlåtelse ca 4 veckor. Vi tar en kreditupplysning på köparen innan överlåtelsen godkänns. Överlåtelseavgiften är 2,5% av ett prisbasbelopp. Faktura skickas från föreningen. Se aktuellt prisbasbelopp här.

Juridiska personer
Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen.

Kontakt
vidablickbrf@gmail.com
https://skyllbergsgatan1.se

Adress till föreningen
Brf Vidablick i Hagsätra                                                                                                                                         Skyllbergsgatan 1
124 71 Bandhagen

Områdesbeskrivning

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Stjärnsundsgatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats och Stuvsta IP. 

HÖGDALEN - ETT LEVANDE CENTRUM
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

KOMMUNIKATIONER - BUSS, T-BANA, PENDELTÅG
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg bara ca 10 minuter bort. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots på ca 7 min eller med buss och tar dig till Stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö nås enkelt med buss 143. 

SKOLOR & BARNOMSORG
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Finns ett flertal förskolor i områdets närhet.