BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Högalidsgatan 31, vån 3

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
  • 3.350.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

** Hörlägenhet med tre stora fönster - Underbar utsikt över park & vatten **
Fantastisk lägenhet med underbar utsikt över Pålsundsparken, Pålsundet och vidare över Långholmen och hela vägen bort till Kungsholmen. Här får man verkligen känslan av att bo i en liten våning, vilket accentueras av de bevarade attributen från byggåret som djupa brutna fönsternischer, spröjsade fönster, spanjoletter, serveringsskåp, platsbyggd hatthylla, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Hörnläget med de tre vackra spröjsade fönstren och den väl tilltagna takhöjden förstärker ytterligare våningskänslan. Bostaden är välplanerad med hemtrevligt kök, ett vardagsrum med fantastisk atmosfär och ett nyrenoverat och snyggt badrum. Ett boende att trivas i året runt där man kan följa årstiderna växla utanför hemmet.  

Fantastisk boendemiljö - Nära både stad, sjö och natur
Underbar boendemiljö med känslan av att vara i stan samtidigt som man kan ta ett kvällsdopp och vara hemma på ett par minuter. På Högalidsgatan 31 bor du mitt emellan Hornstulls restaurangliv och Långholmens grönska och vatten

Vackert 20-talshus med högt fritt läge
Huset ritades 1929 (20-talsklassicism) av arkitektduon Anders Höög & Gunnar Morssin där man gav huset en elegant fasad putsad i en ljusgrön kulör och sexrutade spröjsade fönster. Flerbostadshuset förlades vackert och högt beläget en trappa upp från Högalidsgatan, överblickandes Pålsundsparken, Pålsundet och Långholmen.

Grön och skyddad innergård med ett lusthus
Föreningen har en mycket trevlig och lummig innergård som är gemensam med grannföreningen. På gården finns ett charmigt lusthus som är utrustat med infravärme. Lusthuset kan enkelt bokas för grillmiddagar, kräftskivor ed. och här finns utemöbler och grill att tillgå för föreningens medlemmar.

Balkonger på varje våningsplan
Fina vädringsbalkonger finns i anslutning till varje våningsplan där man i lugn och ro kan njuta av en kopp kaffe eller sommardrink i solen.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum
Fint vardagsrum med fönster i två väderstreck och härlig utsikt med fritt läge. Rummet har god möblerbarhet där man får på ett naturligt sätt plats för såväl säng, soffa och övrigt passande möblemang. I rummet finne en bra klädkammare diskret placerad. 

Kök - Hemtrevligt
Välplanerat och hemtrevligt kök med matplats för 4 personer och ett stort fönster med tjusig utsikt. Köket har dubbla överskåp och bra med övriga förvarings och avställningsytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, spishäll, kombinerad ugn/micro samt en spisfläkt. Snyggt vitt kakel ovan bänkytor ger köket det lilla extra. En charmig detalj är kökets bevarade severingsskåp.

Entréhall
Välkomnande hall med en hatthylla i original. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm och vackra parkettgolv i ek som löper vidare in i lägenheten.

Inre möblerbar hall
Inre möblerbar hall som bilder samman bostaden på ett fint sätt. Här kan man med fördel inreda en arbetsplats med skrivbord och med snygg skåpsförvaring ovan.

Badrum 
Nyrenoverat stambytt badrum 2024 (kvalitetsdokument finns) med helkaklade väggar, klinkergolv och spolightsbelysning. Badrumsutrustningen består av toalett, handfat med tillhörande underskåp, dusch med duschvägg i glas och handdukstork. Plats finns för en yteffektiv tvättmaskin. 

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.