BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Stuvsta/Kynäs

Rotnäsvägen 73

  • 5 rum och kök
  • 156 kvm
  • 7.495.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta fantastiska hus beläget i ett välskött äldre villaområdet på en lugn gata. Ett vackert hus där det charmiga äldre möter det tuffa och moderna, allt med en magisk tomt som låter fantasin springa fritt. Huset är byggt i två plan med garage. Här finns stor tomt med fantastiska fruktträd, öppen spis och vackra trägolv.

Läge är allt, och Rotnäsvägen 73 har verkligen det bästa ett hus kan erbjuda. För den unga familjen är detta ett barnvänligt paradis med en lugn gata där lek kan ske utan oro. Här kan barnen skapa sina bästa minnen på en stor och lättskött tomt som erbjuder massa solsken samt frukt hela dagen lång. För familjen med lite äldre barn är detta hem också idealiskt. Området har utmärkta kommunikationer med både tåg och bussar som gör det enkelt att pendla till skolan, jobbet eller fritidsaktiviteter. Närheten till skolor, sportanläggningar och andra bekvämligheter gör vardagen smidig och bekymmersfri. Här får ni ett boende som kombinerar lugn och trygghet med tillgänglighet och bekvämlighet, perfekt för hela familjen.

Huset har stora sociala ytor där hela familjen kan leva, leka, elda, äta och umgås. Vardagsrummet har en vacker eldstad och öppnar upp mot köket. Från vardagsrummet tar du dig ut på den stora balkongen som vätter mot tomten och solen. Här njuter hela familjen av att umgås morgon som kväll. Köket är praktiskt med mycket förvaring och arbetsyta. Övervåningen har två stora sovrum, båda med platsbyggd förvaring. 

Nedre plan disponeras idag med entré, sovrum samt ett allrum med öppenspis. Du kommer även åt garaget, wc, hobbyrum och tvättstugan/basturum. 

Tomten är stor och platt och här finns plats för hopp och lek, med eller utan boll. Slå kullerbyttor, gå på styltor, eller ta en volleyboll match. Tomten är lättskött och omringas av alla möjliga växter såsom pioner, syrener, jasminträd och hortensia. För den som gillar frukt och bär så har du ett fantastiskt träd som i juli/augusti ger Oranie äpplen, strax där efter så är Victoria plommonen redo att plockas, där efter så kan man plocka Åkeröäpplen samt Greve Moltke päron. Du hittar även krusbär, hallon, jordgubbar, smultron, vinbär och rabarber på tomten!  

Garaget rymmer en bil och samtidigt kan användas till förvaring eller verkstad det väljer du själv. Uppfart med fin gårdsgrus som enkelt rymmer 4-6 bilar. På tomten finns även ett förråd som rymmer cyklar, gräsklippare, golfklubbor, kajaker, skidor och pjäxor.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum.

Byggnadssätt

Stomme: Trä. Fasad: Puts. Tak: Betongpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 2-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburet system, eldstäder.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.495.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 4 399 kr/mån (52 786 kr/år) varav El 3 125 kr/mån, Vatten/Avlopp 458 kr/mån, Renhållning 251 kr/mån, Försäkring 564 kr/mån. Antal personer: 2. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Tomt 
1349
 m², Friköpt, trädgårdstomt.

Renoveringar 
Ägarna har ägt fastigheten sedan 2017. 
2017 - Renoverat kök
2017 - Installerat bergvärme
2017 - Slipat och oljat om golv på övre plan samt nytt golv i köket.
2018 - Rensat skorsten samt luftvägar.
2018 - Installerat fiber i fastigheten. 
2023 - Större trådgårsjobb
2024 - Målat fönsterkarmar samt bläck.
2024 - Lagt gårdsgrus på uppfart. 

Fastighetsbeteckning
Luktärtan 21   

Besiktning
Besiktningsprotokollet ger viss information om fastighetens skick och är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Fastigheten är besiktigad. Besiktning innebär en tryggare och lugnare process för både köpare och säljare.

Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2024, men aldrig mer än 9 525 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 4 287 000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information samt äldre uppgifter som är andrahandsuppgifter från tidigare ägare. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 982 000 kr
Mark, totalt värde: 2 292 000 kr ().
Summavärde: 4 274 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1938
Värdeår: 1948

Officialservitut väg, Förmån
0126K-31

Rumsbeskrivning

Entré
Stor hall med förvaring under innertrappan. WC och matkällare i passagen mot tvättstugan. 

Allrum
Sällskapsrum alt sovrum 4. Murad öppnad spis samt parkettgolv. 

Pannrum/Hobbyrum 
Värmepanna samt arbetsbänk. 

Tvättstuga
Rymlig helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, tvättho, dusch samt bastu

Garage
Klinkermosaik på hela golvet samt en del förvaring på väggarna. 

Sovrum 1
Platsbyggda garderober utsikt mot trädgårdens framsida. 


Övre plan


Hall
Stor hall som blir övervåningens hubb, parkettgolv. 

Vardagsrum
Ljust och rymligt sällskapsrum med en öppen spis och utgång till den soliga balkongen. 

Matsalsdel
Stor naturlig matsalsdel som ger plats för familj och vänner.

Kök
Modern kök som renoverades 2017. 

Badrum
Coolt äldre badrum från 50-talet. Helt i klinker och kakel. 

Sovrum 2
Rymligt sovrum med garderober och parkettgolv

Sovrum 3
Rymligt sovrum med garderober och parkettgolv. 

Områdesbeskrivning

Stuvsta 
Stuvsta är ett riktigt populärt där bebyggelsen består till stor del av småhus, många är äldre friliggande villor, men sedan 1950-talet har också ett antal hyreshus tillkommit. Inom Stuvsta ligger bland annat områdena Myrängen, där det byggdes rad- och kedjehus under 1980- och 1990-talen, Solfagra, Kynäs, Segersminne och Stensängen. I Stuvsta finns ett centrum med ett 30-tal butiker, apotek, servicehus med dagcentral och pendeltågsstation bor man med direkt närhet till serviceutbud i Stuvsta centrum, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Området erbjuder verkligen något för alla! 

Service och butiker
Stuvsta centrum är beläget cirka 10 km från Stockholm City. Det är ett fint utomhuscentrum med låga fastigheter som byggdes på 50-talet. Här finns allt från matbutik och café till kommersiell service som apotek, bank. servicehus mm. Centrumet hyser idag ett 30-tal butiker, caféer, restauranger och mataffärer. Här finns välkända 66 kvadrat sushi, en leksaksaffär, zoobutik och blomsteraffär. 

Kommunikationer 
Stuvsta har mycket bra kommunikationer och med pendeltåget som tar dig till till Stockholm Central på ca 13 minuter. Flertalet busslinjer trafikerar också med bland annat buss 173 som tar dig till Kungens Kurva  

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Med en kort promend finner vi både natursköna Långsjön och naturreservatet runt Gömmaren som båda är uppskattade grönområden. På bekvämt avstånd ligger även Älvsjöskogen med elljusspår och Björkängshallensishall. 

Kungens Kurva
Kungens Kurva är Skandinaviens största shoppingområde och här finns bland annat Ikea och nöjespalatset Heron City med SF Bio.

Parkering
I området finns mycket bra parkeringsmöljighter med gratis gatuparkering.