BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Långbro

Vivelvägen 95

  • 7 rum och kök
  • 121 kvm
  • 10.350.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu är det dags för ett av Älvsjös kanske mest charmiga och trivsamma hus att byta ägare. Välkommen till detta hus på ca 189 kvm med friköpt lekvänlig tomt, mitt i hjärtat av Långbro och Älvsjö. Här har du ett mycket väldisponerat hus med 4 - 7  sovrum, lättskött tomt med lekytor för barnen, uteplats i bästa solläge, odlingsmöjligheter, närhet till lekplatser, förskolor och skolor, mataffär och kommunikationer - perfekt läge för en barnfamilj! Ett fantastiskt hus med mycket charm, sociala ytor, två badrum samt gäst-wc, öppen spis, och verkligen ett hus som är perfekt för en barnfamilj som behöver många rum och närhet till det mesta för att klara av logistik och vardagsbestyren.

Välkommen! 

- 4 - 7 sovrum
- charmig 20-talstil
- takhöjd ca 280 cm
- modernt & renoverat
- suveränt läge
- lättskött grönskande villaträdgård
- barnvänliga omgivningar
- närhet skola, mataffär, lekplats, bussar

Huset har med omsorg byggts ut och renoverats till ett modernt och mycket charmigt hus i 20-talsstil. Suveränt belägen mitt i Älvsjö som är en av Stockholms äldsta villastäder. Ett hus med stora möjligheter för en barnfamilj att disponera till ett optimalt boende för just sina behov. 

Läget i villaidyllen Långbro är mycket bra med en promenad på ca 10 minuter till Långbrodalskolan, Johan Skyttes skola, mataffär, lekplatser, förskolor och barnvänliga omgivningar finns i direkt närhet. Harmoni för hela familjen helt enkelt.

En mycket väldisponerad planlösning och bara några minuter bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 25 minuter, ca 10 min promenad till t-bana i Hägerstensåsen - utmärkta kommunikationer med andra ord.

Husets trädgård bjuder på såväl gräsytor, tidstypiska växter och träd mm. Plats för studsmatta och barnens lek bland annat, utmärkt stenlagd uppfart till huset. 

*****
Vardagsrum
Ett generöst vardagsrum med bra plats för soffa och annat möblemang. En social planlösning mot matplatsen och kök så du får en direkt anknytning till det utmärkta köket. Härlig öppen spis som värmer skönt. Charmiga trägolv och målade  väggar. Utgång till härlig altan i absolut bästa sydvästläge och den grönskande trädgården. Plats också för matbord till många - kan inte bli bättre - verkligen harmoni. 

*****
Kök
Ett mycket trivsamt kök som blir husets naturliga träffpunkt, att det då är generöst och att plats finns för många runt matbordet är förstås optimalt när man ska duka upp till kalas. I direkt anslutning finns vardagsrummet så vill man kan ett långbord 20-25 personer mellan matplats och vardagsrum få plats. Köket är renoverat 2014??. Ett funktionellt kök med bra förvaring och arbetsytor. Ett kök för mästerkocken att briljera i helt enkelt. 

*****
Sovrum 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ett utmärkt sovrum på entréplanet. Tre bra sovrum på övre plan med inbyggda garderober och rogivande utsikt mot lugna villaträdgårdar. I källarplanet finns två utmärkta rum, kanske som tv-rum / allrum / lekrum, eller helt enkelt som 2 sovrum. 

*****
Gäst-wc & hall
En välkomnande hall med bra plats för avhängig av kläder, självklart praktiskt instegsklinkergolv. Ingång från hallen till gäst-wc som renoverats 2014. 

*****
Badrum
Två suveräna badrum. Ena på övre plan samt ett i källaren. Modernt och elegant. 

*****
KÄLLARE
*****
Ett mycket snyggt och fint källarplan med klinkergolv och golvvärme. Två stora rum, badrum samt ett allrum. Finns också utmärkt tvättstuga. Till nedre plan finns också en separat ingång. Utmärkt för generationboende eller när tonårsbarnen vill ha en egen ingång.

*****
FÖRRÅD
Mycket goda förvaringsmöjligheter i källaren, vindsförråd, samt kallförråd på tomten. 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 4 - 6 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 10.350.000 kr utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 012 kr/mån (36 144 kr/år) varav Värme 1 228 kr/mån, El 992 kr/mån, Vatten/Avlopp 438 kr/mån, Renhållning 354 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 928 000 kr 
Mark, totalt värde: 3 427 000 kr
Summavärde: 6 355 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1943 (utbyggnad 2018)
Värdeår: 1976

Upplåtelseform och byggnad
Friköpt - Småhus. 7 rum och kök varav 4 - 6sovrum.

Fastighetsbeteckning
Stockholm Ridbyxan 14

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt 

Fullvärdesförsäkrad
ja

Fakta
Byggnadstyp: 2-plan med källare
Fasad: trä
Takbeläggning: tegelpannor
Stomme: trä
Grundkonstruktion: källare betong
Fönster: 3-glasfönster entreplan och övervåning.
Ventilation: FTX-ventilation
Värmesystem: bergvärme, vattenburet system 
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Carport & p-plats
Stenlagd uppfart med plats för 1-2 bilar. 

Förråd
Goda förrådsmöjligheter i vindsförråd och källarförråd.  

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 3
Total belopp: 4 500 000 kr

Planbestämmerlser
Stadsplan: Delar av långbro och älvsjö (1947-09-05)
Tomtindelning: Ridbyxan t 1-26 (1941-11-03)

Genomförda renoveringar/Åtgärder
- 2012 renovering källare 
- 2014 kök, toalett entréplan
- 2018 övervåning påbyggd, FTX ventilation, fasad, tak
- 2024 målning fasad och delvis invändigt 

Löpande underhåll 2014-2024

Fastighetsavgift 
9 525:-/år

Driftskostnad
byggnadens energikostnader 14 737 kr/år
hushållsel 11 907 kr/år
Totalt 26 644

Byggnadens energianvänding vid normalt brukande 
bergvärme  5 658 kWh/år
varmvatten 1 361 kWh/år
husållsel 5 670 kWh/år

Totalt 12 689 kWh/år

vatten/avlopp ca 5 250:-/år
renhållning ca 4 250:-/år

Totalt ca 36 144:-/år. Ca 3 012 kr/mån. 

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori, Fru Marias Bak och Herrängens gård med kafé och marknader. 

Herrängen - Långbro - Långsjö - Långbro park
Älvsjö är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, beläget ca 1 mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Området härstammar från 1700-talsgårdarna Långbro gård och Herrängens gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gårdarna och därmed bildades Herrängen och Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus i det område som numera benämns Långbro Park. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken. 

Även omgivningarna har mycket att erbjuda; allt från nygräddat ekologiskt bröd till heminredning och goda smakupplevelser. ICA Nära ca 10 minuter promenad bort med delikatesser och bistro. Intilliggande Fruängen erbjuder gott om service, här finns bl.a Erssons fisk & deli. På Fru Marias torg, en kort promenad bort, kan du handla färskt bröd till helgfrukostarna. Lite längre ned på Svartlösavägen finns butiken Living som erbjuder ett väl utvalt sortiment av inredning och kläder samt den uppmärksammade restaurangen Aloë. För motionärer finns Älvsjöskogen med motionsspår medan badentusiasterna sommartid kan bege sig på en cykeltur till Långsjöbadet med restaurang, grönområden, klippor och sandstrand, för att sedan vintertid åka skridskor på sjön med plogad bana.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämptorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan samt Metapontum. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Älvsjöskogen med vackra promenadstråk som är ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus och Fru Marias bakficka är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Här bor du med goda kommunikationer inom räckhåll - det vill säga både buss, tunnelbana och pendeltåg. Ca. 200 meter ifrån bostaden trafikerar buss 144 som tar dig till Fruängen, Älvsjö station, Gullmarsplan, Telefonplan. Till Fruängens t-bana tar det ca 20 minuter promenera. 

Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den lya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget tas år 2026 och sträckan öppnas för trafik år 2035.

Fruängen - ett levande centrum
En kort promenad till ett Fruängens centrum med all utmärkt service som kan behövas såsom matbutiker, restauranger, apotek, vårdcentral, frisör, café bland mycket annat. Fantastisk chokladbutik Handgjort Stockholm. Utmärkt sushi på 66 Kvadrat. 

Herrängen - Historik 
Herrängen är en stadsdel i söderort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Fruängen, Långbro och Långsjö samt Snättringe och Segeltorp i Huddinge kommun på andra sidan sjön. Herrängen har fått sitt namn från Herrängens gård som uppfördes under senare delen av 1700-talet.

När brukspatron J.E. Lignell förvärvade egendomen Herrängen 1901 började utbyggnaden av stadsdelen. År 1908 övergick området i fastighetsbolaget ”Billiga tomters” ägo. Bebyggelseutvecklingen gick i långsam takt, huvudsakligen beroende på dåliga kommunikationer med Stockholms innerstad. Ännu 1913 bodde här endast knappt 100 personer. Redan 1905 hade Stockholms stad fått ett erbjudande att förvärva Herrängens gårds marker men avböjde. Först 1930 köpte Stockholm det som återstod. Då ordnades även en bussförbindelse till Södermalm.

Under 1920-talet uppfördes ett åttiotal villor, huvudsakligen vid Långsjö och kring Herrängens gård. Det största antal villor kom till på 1940- och 1950-talen. Dessa byggdes av ägarna själva genom eget arbete men med instruktioner och material från staden. I början av 1950-talet uppfördes även några radhuslängor. För den växande barnaskaran byggdes 1955 Herrängens skola vid Konvaljestigen 15 i nuvarande Älvsjö. Skolan ritades av arkitekt Folke Löfström.