BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gullmarsplan

Grafikvägen 30

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Högst upp i huset (hiss finns) 
- Genomgående planlösning 
- Optimalt planerad 
- Balkong i väst 
- Insynsskyddat 
- Stambytt badrum 2018 
- Stilrent renoverat 
- Gott om förvaring 
- Brf äger marken 
- Lugn återvändsgata 
- Utmärka kommunikationer 
- Nära stadspuls och naturområden 

Nu saluförs denna stilrent renoverade tvåa om 55 kvm, belägen högst upp i huset på Grafikvägen 30. Här bor ni på insynsskyddat läge med härlig vy åt två håll. Inflyttningsklart boende för den som ej vill kompromissa med kvalitén - lägenheten är stilfullt renoverat i smakfulla materialval. Bostaden erbjuder en välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i klädkammare, ett rofyllt sovrum, kök i toppskick, stambytt badrum och ett stort vardagsrum med plats för umgänge. Balkongen ligger i väst och här njuter ni av solen under eftermiddag/kväll. Ett naturligt extrarum under sommarhalvåret. 

På populära Grafikvägen bor du ett stenkast från Gullmarsplans knutpunkt med tunnelbana, tvärbana och bussar. Hemköp, konditori och restauranger ligger runt hörnet. Söders citypuls med stort utbud av kaféer, barer och restauranger. Du kan snabbt och enkelt ge dig ut på vackra promenadstråk och joggingturer i grönskan kring Årstaviken. Endast några få minuter från Globen shopping med ett 40-tal butiker. För den evenemangs- och idrottsintresserade ligger Globen Arena och Tele 2 Arena en kort promenad från hemmet. I närheten finns även populära uteställen och nattklubbar. Har du tillgång till bil ligger lägenheten perfekt med närhet till Södra länken.

Välkomna att anmäla intresse! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 1308027. Föreningen Brf Träsnittet 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 641 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 2.13456 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

465 301 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
1946

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Frånluftsventilation

Föreningen
Brf Träsnittet 1 består av 52 lägenheter varav 51 bostadsrätter och 1 hyresrätt. Föreningen har en lokal som är uthyrd till redovisningsfirma. Föreningen bildades 2009 och äger marken.

Utförda renoveringar
2023 - Föreningen isolerade fläktrummet på vinden
2022 - Soprummet målades om. Föreningen besiktigade äventaket och bytte samtliga brandvarnare på allmänna utrymmen
2021 - Föreningens framsida har renoverats med nya plattor, jämnad gräsmatta och cykelställ
2020 - Byte av proppskåp i undercentral för lägenhetens el
- Byte av proppskåp i el servicecentral gällande fastighetens el
- Byte av fläkt till öppna spisar
- Underhåll av ventilationsfläkt
2019 - Byte av elcentral och pumpcentral
- Dränering av fastigheten
- 3-fas drogs in till samtliga lägenheter
- Fiber installerades
2018 - Stambyte kök och badrum
- Tvättstugorna renoverades samt gemensamma toaletten
2014 - Fasadrenovering
- Fönsterrenovering
- Balkongrenovering
2012 - Byte av elstammar och stigar i samtliga gemensamma utrymmen samt källare och vind

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade.

Förenings ekonomi
Föreningen planerar att höja avgiften med 8% från 2024-01-01 (kontrollerat med styrelsen 2023-12-14).

Kabel TV & Bredband
Leverantör av Kabel-TV och bredband är Tele2. Fiberbredband från Bahnhof 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 100kr/mån (inkluderat i den presenterade månadsavgiften). Grundutbud kabel-TV bekostas själv av medlemmen.

Bilplats
Det finns boendeparkering på gatan (Taxa 4), kontakta Stockholm stad för mer info och pris.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns två tvättstugor, en bokningsbar och en drop-in, belägen mellan port 30 och 32 med två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp. Det finns cykelförråd, återvinningsrum, vindsförråd (ca. 6-7 kvm) samt källarförråd (ca. 3 kvm). Föreningen brukar anordna höst/vårstädning. Trappstädning sköts av firma varje vecka.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och ljusa golv. Goda avhängningsmöjligheter samt gott om förvaring i stor klädkammare. 

BADRUM
Stambytt badrum år 2018. Stilrent utformat med grått klinker och ljust kakel. Utrustat med WC, handfat, spegelskåp, dusch och handdukstork. I badrummet är det även förberett för tvättmaskin och eldriven golvvärme installerad. 

SOVRUM 
Rofyllt sovrum med ljusa väggar och ljusa golv. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler, goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Högt och fritt läge utan insyn med vy mot grönskande allé. 

KÖK
Stilrent renoverat kök med ljusa väggar och ljusa golv. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, ho, induktionshäll, fläkt, ugn och micro. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom gråa skåpluckor. Här finns plats för matbord för ca 2 personer. Högt och fritt läge utan insyn med vy mot grönskande allé. 

VARDAGSRUM 
Rymligt vardagsrum med ljusgröna väggar och ljusa golv. Här finns plats för stor soffgrupp, TV och rejält matbord. STort fönsterparti som ger fint ljusinsläpp och utgång till balkong. 

BALKONG 
Härlig balkong i väst som ger sol från dag till kväll. Högt och fritt läge. Möblers gärna med balkongmöbler och blomsterarrangemang. 

ÖVRIGT 
Till bostaden hör två förråd, ett i källare och ett på vind. 

Områdesbeskrivning

Gullmarsplan - Nära både lugn och puls!
Fastigheten ligger mycket lugnt belägen men ändå mindre än ett par hundra meter från södra Stockholms stora knutpunkt Gullmarsplan. Där finns T-bana, tvärbana, busstorg och butiker. Trots närheten till kommunikationer och köpstråk finns också flera fina grönområden i närheten så som Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat. På andra sidan Skanstullsbron ligger Södermalm med mysiga caféer, restauranger och sitt härliga uteliv och några minuters promenad åt andra hållet ligger Globen, Globen City Shopping och Tele2 Arena.

Ypperliga kommunikationer
Kommunikationerna är de allra bästa där Gullmarsplan är en knutpunkt för kollektivtrafiken med både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal bussar som tar dig runt hela stan. Utbyggnaden av Blå linje har även startat och linjen börjar vid Kungsträdgården och får två förgreningar. En gren fortsätter österut till Nacka och en söderut, via Gullmarsplan, vidare till Sockenplan där den kopplas ihop med Hagsätragrenen som blir en del av Blå linje.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Skanstullsbron, ca 7 minuters promenad bort, ligger närmaste grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restauranger, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Årstaskogen och Årsta holmars naturreservat - En lummig fristad
Årstaskogen och Årsta holmar ligger alldeles vid gränsen mellan Saltsjön och Mälaren och utgör ett vidsträckt naturområde mitt i staden. Årstaskogen ligger mycket vackert på en brant ned mot Årstavikens glittrande vatten. Naturområdet är verkligen unikt i den inre stadsregionen och har stora ekologiska och rekreativa värden. Området har också höga kulturhistoriska värden, till exempel Dianelunds koloniträdgård och Årsta gård. I området finns många vackra promenadvägar och löparspår, varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utomhusgym för den träningssugne.

En stadsdel på frammarsch
Framtidsplanerna för området som också omnämns som Söderstaden är att lösa ändar i staden knyts samman, brospannet till Gullmarsplan blir kortare och stadsdelarna närmar sig varandra. Området ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med många nya bostäder blir det en blandad stadsdel med trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.

Boendeparkering
I Johanneshov finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.