BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Lagavägen 16

  • 3 rum och kök
  • 79 kvm
  • 4.500.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Högst upp i huset 
- Balkong mot gård
- Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin 
- Möjlig fyra! 
- Två förråd 
- Fiber ingår i avgiften 
- Hiss i fastigheten 
- Stabil BRF med härlig gård 
- Naturnära 
- Tunnelbana nås inom 3 minuter 
- Smidiga kommunikationer även med buss 

Högst upp i huset kliver ni in i bostaden som genomsyras av ljus och rymd samt en välplanerad planlösning. Här har du ett hem med det mesta du kan önska dig: två välplanerade sovrum, solig balkong, förvaring i flera garderober, stort badrum med tvättmaskin och torktumlare samt generösa fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Köket är generöst och erbjuder gott om plats för matlagning och härliga middagar! Dessutom hör två förråd till bostaden, ett på vinden och ett i källaren. 

Brf Rusthållaren är en mycket omtyckt och välskött föreningen som erbjuder grovtvättstuga, cykelförråd och parkeringsplatser för enbart 450 kr/mån. Lägg dessutom till en barnvänlig och grönskande gård som flitigt används av föreningens familjer. En mötesplats för både barn och vuxna! 

Bostaden är belägen en kort promenad bort från det idylliska Nackareservatet som erbjuder bad på sommaren vid Söderbysjön, skridskor och skidåkning på vintern. Här finns möjlighet till härliga promenader och löpträning samt en golfklubb (Björkhagens GK) med en trevlig skogsbana. Även Brotorpsstugan nås på en kortare promenad från bostaden som vintertid erbjuder bl.a. nygräddade våfflor och fika. Likväl finns Hellasgården på kort avstånd.

Någon minut från lägenheten ligger tunnelbana och Bagarmossens Centrum med livsmedelsbutiker, torghandel, restauranger, bibliotek samt Folkets Hus. Populära bageriet Lilla Bagis är en favorit i området.

Från Bagarmossen tar du dig enkelt och smidigt vidare genom stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når du på ca 15 minuter. Med buss 161 tar du dig även vidare söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Ta chansen att se detta underbara hem! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 231139001-0932. Föreningen Riksbyggens BRF Rusthållaren.

Ekonomi

Pris 4.500.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 919 kr (Värme, vatten och bredband ingår). Andel i föreningen är 1.26385 %.

Driftskostnad

Totalt 552 kr/mån (6 624 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 102 kr/mån. Antal personer: 4. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och 2 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

495 280 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Föreningen består av 79 lägenheter fördelat på tre hus, samtliga upplåtna som bostadsrätt. Föreningen hyr ut två affärslokaler. Till varje lägenhet hör ett vinds-och källarförråd.

Utförda renoveringar
2019-2020 Lekplats, gångväg, gårdar, stamspolning, målning av cykelförråd
2020/2021 Gemensamma utrymmen, installationer, markytor
2021-2022 Takarbeten

Kommande renoveringar
Föreningen har en underhållsplan som de följer.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till fibernät via Bahnhof. Basutbud av TV-kanaler är inkluderat i månadsavgiften samt internet via fiber (1000/1000Mbit).

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam grovtvättstuga, soprummen för källsortering och cykelförråd på gården.

Parkering
Föreningen har 55 p-platser med eluttag för motorvärmare. Platserna kostar ca 450 kr/mån.

Mark
Marken innehas med tomträtt som sträcker sig till 2060.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande, ej juridisk person. Minsta ägarandel: 10%.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.rusthallaren.se, brfrusthallaren@gmail.com

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Rymlig och praktisk hall med gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläder, skor och barnvagn. Här finns även möjligheten att skapa ett mindre arbetsrum. 

Vardagsrum 
Generöst vardagsrum till ytan som enkelt möbleras med soffgrupp, fåtölj, byrå, middagsbord mm. Här har ni ett flödande ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet nås bostadens underbara balkong! 

Balkong 
Underbar balkong i höjd med trädkronorna och hustaken. Här njuter ni av solen dess bästa timmar! En naturlig förlängning av bostaden från tidig vår, långt inpå hösten och perfekt för er som vill utmana era gröna fingrar med tomater samt blomster.

Sovrum 1 
Bostadens största sovrum disponeras idag som ett barnrum och möbleras enkelt med säng samt annan inredning. I och med att rummet har fönster i gavel så finns även möjlighet att dela av rummet för att få två mindre rum. 

Sovrum 2 
Bostadens andra sovrum är enkelt att möblera med dubbelsäng samt förvaring om så önskas. 

Passage 
I passagen finns goda förvaringsmöjligheter i två garderober. 

Kök
Köket erbjuder gott om yta för matlagning och förvaring i över- och underskåp. Intill fönstret möbleras både bord och stolar för stora och små middagssällskap. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. En given plats för umgänge vid matlagning och härliga middagar. 

Badrum 
Badrummet går i ljusa kulörer med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare, handfat, spegelskåp, dusch och WC.

Förråd 
Till bostaden hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.