BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Siloplatsen 8, 10 tr

  • 3 rum och kök
  • 105 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska 3:a möjliga 4a om 105 kvm, på våning 10 i Stockholm Lighthouse med stor balkong om 18 kvm. Här bor du med stort vardagsrum, dubbla badrum och helt ostörd utsikt över Stockholms inlopp!

Förutom en unik lägenhet får ägaren via föreningen tillgång till en bastu med relax, en lounge med arbetsplatser samt en samlingslokal högst upp i huset som kan hyras. Utanför lägenheten går hissen direkt ned i föreningens garage där det även går att hyra plats för elbil. Du tar dig oavsett väder enkelt och snabbt in till centrala Stockholm via pendelbåten som avgår från kajen till Nybroplan eller med bussen som går från hållplatsen utanför lägenheten. Perfekt för den som vill ha ett magiskt läge vid Stockholms inlopp, med närhet till stadspuls, vatten och natur.

Du välkomnas in i en rymlig hall med klinkergolv samt plats för avhängning och bra förvaring i garderober. Vidare in i bostaden öppnar kök och vardagsrum upp sig och man slås omgående av den magiska utsikten över inloppet. Från vardagsrummet tar vi oss ut på den stora balkongen om 18 kvm, här njuter vi av soluppgång och solnedgång. Här ryms allt från loungegrupp, matbord och grill.

Köket är stilrent med vita luckor, bänkskiva i svart sten och vitvaror i rostfritt så som dubbel kyl & frys, varmluftsugn, inbyggd vinkyl, mikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Mycket bra förvaring och trevlig bardel mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är stort och ligger med sin fantastiska utsikt och sitt ostörda läge mot Stockholm inlopp. Här finns plats för båden en stor soffgrupp och matbord. Man kan även dela av vardagsrummet för att skapa en till sovrum för den som önskar (se alternativ planlösning). 

Bostaden har två sovrum med möjlighet att skapa ett tredje. Master bedroom rymmer dubbelsäng och sängbord. Här finns bra förvaring i dubbla garderober med skjutdörrar. Sovrummet intill är också rymligt och även detta rymmer dubbelsäng och förvaring. Alla fönster i bostaden har vackra fönsterbänkar i natursten.

Badrummen är helkaklade med klinker och kakel. Det större badrummet har badkar, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk i vitt, överskåp och spotlights samt golvvärme. Stor infälld spegel med vacker hylla i natursten. I hallen finns även ytterligare ett badrum som är utrustat med dusch med glasvägg, toalett, spegel med inbyggd belysning och handfat med kommod. Även detta med golvvärme. 

Till lägenheten hör även ett stort källarförråd om ca 10 kvm med egen dörr som du smidigt når med hissen i trapphuset.

I området finns även en trevlig närbutik, sushi, bageri och restaurang. Kvarnholmen passar även familjer i alla åldrar när det finns förskolor, grundskola och gymnasium. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns två gym (STC) på behändigt avstånd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 10 av 11 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 4-2002. Föreningen Brf Panorama i Nacka.

Ekonomi

Månadsavgift 7 803 kr (värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 1.2834 %.

Driftskostnad

Totalt 800 kr/mån (9 600 kr/år) varav El 400 kr/mån, Vatten/Avlopp 100 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggår
2018

Uppvärmning
Fjärrvärme

Hiss
Ja

Föreningen
Brf Panorama i Nacka är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 96 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2015 (äger marken).

Kommande renoveringar
Inga beslut om kommande renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-08.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-08.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till gemensamhetslokaler som delas med grannföreningen Brf Silouette.
Det finns en lounge- och relaxavdelning med bastu högst upp i Fyrtornet. Relaxen kan bokas i 2-timmars pass alla dagar i veckan med start klockan 09 och sista passet klockan 19-21, pris 100 kronor.
Därutöver finns en övernattningslägenhet alldeles bortom Siloplatsen 8 och utgörs av en stor enrumslägenhet med en dubbelsäng, en stor bäddsoffa samt kök och badrum. Den kan bokas upp till 3 dygn i sträck och även här med en bokning i taget, pris 500 kr/dygn.
Inom föreningen finns även en samlingslokal som kan bokas mellan kl. 10-14 samt 14-21, kostnaden är 300 kr per bokat pass. Således 600 kr för en heldag.
Förråd för förvaring av barnvagnar på entréplan och cykelförråd finns i källaren. För mer information gällande området och byggnationer på Kvarnholmen, besök http://www.kvarnholmen.com/

Kabel TV
Det finns ett avtal mellan din bostadsrättsförening och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning.

Bredband
Det finns ett avtal mellan din bostadsrättsförening och Telia om installation av bredband i din bostad. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. 
Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad för ip-TV, bredband och IP-telefoni (fast kostnad).

Parkering
I föreningen finns 90 garageplatser i tre plan under husen. Plats kan hyras till en kostnad om 1 100 kr, 1 300 kr och 1 500 kr beroende på plats.
För laddbara platser tillkommer 150 kr/månad.
Elförbrukning debiteras enligt separat avtal med Vattenfall In Charge. Alla laddkort från In Charge kan användas på stationerna.
Vid intresse, kontakta styrelsen som administrerar platserna, styrelsen@brfpanorama.se.
I dagsläget finns lediga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2024-08-08.

Varmvatten
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift debiteras köpare med 2,5% av aktuellt prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift debiteras med 1% av aktuellt prisbasbelopp.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor COOP-butik två gym (STC), blomaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 20 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com