BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Svärdlångsvägen 66

  • 4 rum och kök
  • 89 kvm
  • 4.695.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna unika och välplanerade 4a89 kvadratmeter!
Smakfull bostad i genomgående fint skick om fyra rum och kök med fina golv och ytskikt, stora fönsterpartier i tre väderstreck för ett härligt ljusflöde, bra sociala ytor och en inbjudande känsla.

Stilrent vardagsrum med stora fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp och plats för större soffgrupp samt matplats invid burspråket.Fint parkettgolv och ljusa väggar. Ett rum för hela familjen att samlas i och umgås. Från vardagsrummet nås den trevliga balkongen i sydvästläge med sol efter lunch fram till kvällen. Funktionellt kök i halvöppen planlösning mot matplats och vardagsrummet. Här finns gott om förvaring och bra med arbetsyta. Modernt och trevligt kök med en förlängd halvö där frukosten kan avnjutas. Den maskinella utrustningen består av ugn och mikro i arbetshöjd, spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd.

Välkomnande hall som leder vidare genom bostaden och dess övriga rum. Här finner ni avhängning för ytterkläder samt praktiskt klinkergolv och ljus målade väggar. Intill hallen finns separat WC som i dagsläget har gjorts om till tvättstuga. Här finns möjlighet att återställa med ytterligare en toalett om så önskas.

Tre bra sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Sovrum 1 ligger i anslutning till entrén och nyttjas idag som master bedroom. Här finns bra med plats för dubbelsäng och garderobsvägg för förvaring.

Sovrum 2 är välplanerat och nyttjas idag som barnrum och har fönster mot husets framsida. Sovrum 3 ligger på andra sidan det stora badrummet och nyttjas idag som kontor och gästrum. Även här vetter fönstret mot husets framsida.

Stort utbyggt badrum med kaklade väggar, klinkergolv och ett fönster för vädring och ljusinsläpp. I badrummet finns badkar, wc, handfat med kommod och överskåp samt dusch med praktiska glasdörrar.

Här bor du i populär bostadsrättsförening med låg belåning om 3 800:-/kvm med ett stenkast från knutpunkten Årstaberg som bjuder på mycket bra kommunikationer.

- Smakfull fyra med fönster i tre väderstreck
- Lekplats utanför dörren!
- Fantastiskt vardagsrum med utgång till härlig balkong i sydväst
- Stort stilrent kök med gott om förvaring och all utrustning du behöver
- Genomgående välvårdat och bra skick
- Tre generösa sovrum
- Bo med närhet till Storängsparken, Årstaviken och allt därtill

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 201-1002. Föreningen Brf Värmeln, Årsta.

Ekonomi

Pris 4.695.000 kr. Månadsavgift 7 304 kr (vatten, värme ingår). Andel i föreningen är 2.36571 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

364 634 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Föreningen bildades 2008 och består av 54 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. I föreningen finns 7 st lokaler.

Byggår
1951

Renoveringar
2018 - Genomgång av brandskydd i fastigheten. Hålighet runt fastigheten åtgärdat. Ny asfaltering port 70. Nytt trädgårdsavtal, nytt försäkringsbolag.
2017 - OVK genomförd. Rensning av stuprör och tak, uppgradering av portsystemet.
2014 - Radonmätning, installation av frånluftsventiler samt rengöring av värme/kylsystem. Trapphusen renoverades även.
2011 - Renovering av fasaden, nya el-stammar, nya el-centraler med jordfelsbrytare i alla lägenheter. Nya entréportar, renovering av balkongplattor, installation av fiber. Bygge av två tvättstationer i tvättstugan.
2010 - Isolering av vinden.
1996 - V/A-stammar, förbättring av putsfasaderna samt målning. Fönster ljudisolerades, balkongerna renoverades och så även el-stigarna.

Kommande avgiftshöjningar
Styrelsen höjde avgifterna 2024-04-01, med 985:- per kvm och år.
Anledningen är att vi behöver sanera föreningens ekonomi, bland annat p g a räntehöjningar och inflation. (Uppgifter från styrelsen 2024-03-01)

Tomträtt
Omförhandling 2031

Parkeringsplatser
Föreningen har 7 p-platser och just nu är det 5 st i kö.
Även Familjebostäder hyr ut parkeringsplatser i området och Apcoa parking handhar parkeringsplatser på skälderviksplan, det går att köpa 30-dagarsbiljett för 1050kr. Här finns det gott om platser.

Annars i området gäller boendeparkering via Stockholms Stad med taxa 4. 

Förråd
Till varje lägenhet hör två förråd.

Gemensamma utrymmen
Gemensamt i föreningen finns moderna tvättstugor i port 60-62, barnvagns-/cykelrum samt övriga gemensamhetsutrymmen. Föreningen har en stor gård med lekplats,

TV och internet
Com Hem och Bredbandsförlaget

220kr i månaden tilkommer som ett obligatoriskt belopp för internet.

Ägande
Juridisk person godkänns ej

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.