BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tullinge

Önnemovägen 75

  • 5 rum och kök
  • 107 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Missa inte denna chans att förvärva ett av Tullinges absolut bästa radhus. Detta ligger i gavel med unikt stor trädgård som sträcker sig runt hela huset och har två stora trädäckade uteplatser för trevligt umgänge med familj och vänner. Huset är i tre plan med hela 4 sovrum. Området är mycket lugnt och barnvänligt och det är nära till fin natur och goda kommunikationer in till Stockholm City!

På bottenplan har man ett trevligt kök med stor köksö som snyggt delar av rummet.Utgång till en härlig träterrass. Många skåp erbjuder bra förvaring. Kyl/frys, elspis med ugn samt diskmaskin. Under trappan har man gästwc. Vardagsrummet är stort och ljust med stort fönsterparti och utgång till den unikt stora och fina trädgården.

På mellanplanet har man två bra sovrum. Ett stort badrum med dusch, wc och handfat samt tvättmaskin. Här har man också en bra klädkammare.

På vindsplanet finns två sovrum till. Ett går utmärkt att använda som allrum om man önskar det. Här finns också ett mindre förråd.

Många garderober erbjuds i detta hus och på utsidan har man även ett uteförråd.

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt 5 590 kr/mån (67 080 kr/år) varav El 375 kr/mån, Samfällighet 4 420 kr/mån, Renhållning 345 kr/mån, Försäkring 450 kr/mån. Antal personer: 3.

Fastighetsbeteckning
Botkyrka Östergården 21

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Tomt
245 kvm

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 269 000 kr
Mark, totalt värde: 1 341 000 kr 
Summavärde: 2 610 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1975
Värdeår: 1975

Antal rum
5 varav 4 sovrum

I samfällighetsavgiften ingår: Värme, vatten/avlopp,  bredband, snöröjning, 1 garageplats, 1 parkeringsplats, skötsel av samfällda ytor. Samfällighetsavgiften styrs varje år av den faktiska förbrukningen för uppvärmning och vatten och regleras varje årsskifte.

Boarea/Biarea
107 kvm/ 5 kvm

Areauppgift
Lantmäteriet

Fullvärdesförsäkrad
Ja 

Fakta byggnad
Byggnadstyp: Radhus
Grundläggning: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 2 glas
Yttertak: Pannor
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

TV & Internet
Fiber

Parkering
Garage

TERRASS/UTEPLATS
Stor terrass med utgång från vardagsrummet samt en ytterligare terrass från köket. Unikt stor gräsmatta och trädgård för området.

Energideklaration
Utförd 2018-08-22 , 129 kwh

Inteckningar/pantbrev Totalt antal inteckningar: 5
Total belopp: 1 558 500 kr
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Stadsplan

Gemensamhetsanläggningar

Botkyrka Östergården GA:1, Botkyrka Östergården GA:2

 

Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2022 (deklarationen 2023). Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

 Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Områdesbeskrivning

Tullinge är ett fantastisk och barnvänligt område söder om Stockholm omgiven av underbar natur.

Kommunikationer
Tullinge station ligger på promenadavstånd från de flesta delar av Tullinge där du finner både pendeltåg och busskommunikationer. Det finns flera olika bussalternativ som går runt i de olika delarna av Tullinge. Under rusningstrafik går direktbuss 726 från Tullinge station in till Fridhemsplan i Stockholm. Restiden med pendeltåget in till Stockholms Central tar 22 minuter, och till Flemingsberg tar du dig på 3 minuter.

Tullinge har ett rikt idrottsliv med många idrottsföreningar. Det finns ett flertal idrottsplatser, däribland Brantbrinks IP och Lida friluftsgård med ett stort nät av motionsspår som på vintern används som skidspår. Det finns även ett antal mindre idrottsanläggningar, bland annat flera konstgräsplaner och platser för spontanidrott.

Tullinge har också flertalet butiker, restauranger samt skolor och förskolor.