BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 318

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu mina vänner kan ni sluta leta! Här finns möjligheten att förvärva en av Gamla Enskedes absolut charmigaste 2:or Anno 1925! Fina golv och generös takhöjd ger ett underbart intryck! Bevarade orginaldetaljer och stor för området så är denna lägenhet nära på perfekt! Föreningen har en stor gemensam uteplats där man kan grilla eller bara umgås med vänner. Ett stenkast ifrån ligger Gamla Enskede matbod och andra populära restauranger och fik samt Stockholms bästa pizzeria Tomatis. Promenadavstånd till Globen och och Tele2arena området med all tänkbar service och shopping och uteliv.

Hallen är rymlig och bra med mycket goda avhängningsmöjligheter. 

Köket är mycket charmigt med fina vita skåpluckor. Snygg bänkskiva med smakfullt vitt kakel ovan. Kyl/frys samt diskmaskin. Elspis med ugn. Bra matplats vid ett fint fönsterparti med utsikt över den grönskande gården.

Vardagsrummet är väldigt rymligt och ljust med stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp.

Stort sovrum med ostört läge mot gården. Gott om plats för dubbelsäng. En mycket stor platsbyggd garderob erbjuder bra förvaring. 

Badrummet är trevligt med klinkergolv och helkaklade väggar. Bra handfat, wc, handfat och duschhörna,

På gården har föreningen en mycket stor trädäckad uteplats som gjord för trevligt umgänge.

Denna får ni inte missa ! Välkomna !

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 0H17. Föreningen Brf Högaffeln 6 - 7.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 780 kr. Andel i föreningen är 5.0586535 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Brf Högaffeln 6-7 är en trivsam bostadsrättsförening som bildades 2011 och är belägen på Nynäsvägen 316-318 i Gamla Enskede. Föreningens fastighet förvärvades 2012 och består av ett flerbostadshus om 2½ våningar med 23 lägenheter och 1 lokaler.
(Fastigheten har 23 lägenheter men 26 aviseras på grund av 2 omgjorda etagelägenheter och en
sammanslagning med lokal.)

Huset är byggt 1925 och byggdes om samt renoverades 2011/2012 av BLT Bygg. I samband med detta bildades bostadsrättsföreningen.

I föreningen finns:
- Barnvagnsförråd
- Tvättstuga
- En uteplats för medlemmarna att nyttja.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Tv och bredband
För bredband 250/250 tillkommer ett obligatoriskt tillägg, 244kr/mån.
- Digital-TV basutbud T1 från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

Parkering: Föreningen disponerar 9 parkeringsplatser med elstolpe. Kostnad för dessa är ca 630kr/mån.
I övrigt gäller boendeparkeringstaxa 4 i G:a Enskede, 500 kr/mån eller 10 kr/timme.

Renoveringar: Hela fastigheten har genomgått en totalrenovering under 2011-2012, genomförda renoveringar är bl.a.;
- Stambyte kök och bad
- Elstammar i fastighet
- Fasaden putsad
- Tvättstuga renoverad men utrustning varierar i tidsålder.
- Föreningen har även anlagt en fin trädäckad uteplats på fastighetens baksida.
2013 - Byggt uteplats och träaltan
2014 - Installation och gruppanslutning av fiberbredband från Bredbandsbolaget
2014 - Renovering och målning av cykelrum
2018 - Renovering och ersättning av samtliga fönster på baksidan av huset
2018 - Ny tvättmaskin har installerats
2020 - OVK åtgärder i samtliga lägenheter, omförhandlat och förlängt föreningens avtal med Telenor för tv och bredband(högre hastighet)

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus-nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 10 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 15 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede.