BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Trehörningen

Ängsbergsvägen 50B

  • 807 kvm
  • 2.995.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Ängsbergsvägen 50B!

Här finner ni en tomt med högt läge och underbar utsikt mot sjön Trehörningen. Tomten mäter 807 kvadratmeter och ger möjlighet till en byggrätt om 120 kvm BYA i max två plan (plus garage 25 kvm BYA) som kan generera till ett generöst hus med panoramautsikt som sträcker sig milsvid. Säljaren har själv ritat ett modern designat hus som skulle kunna byggas på tomten med ett garage som en del av huset, se dokument i presentationen. Givetvis kan man rita ett hus efter era egna drömmar som just ni önskar ha det. Tomten är belägen på en av områdets högsta punkter och kommer ge väldigt privat atmosfär när det står där.

Inom loppet av 5 minuters bilfärd når ni matbutiker, skolor, förskolor, restauranger och Björkängshallen som är bekant för många hockeyfamiljer. För att inte tala om det nära läget till sjön Trehörningen där man kan ta sig ett svalkande bad under sommaren eller en skridskotur på vintern.

Tillkommande kostnader är för anslutning av kommunalt VA/avlopp till huset och kommer kosta ca 296.000 kr enligt 2024 års taxa hos Stockholm Vatten. För mer information, kontakta Stockholm Vatten. Ingen kostnad kommer tas för gatukostnadsersättning.

Ni kan åka ut själva och titta på tomten och vid eventuella frågor är ni välkomna att kontakta ansvarig mäklare. Ni kommer enklast in på tomten genom att gå upp från ägarens hus på Stenbrottsvägen 25A.

Passa på att bygga erat drömhus redan idag!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Tomt - Friköpt.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Vatten saknas/Avlopp saknas.

Ekonomi

Pris 2.995.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

SMÅHUSENHET, TOMTMARK TILL HELÅRSBOSTAD (210)
Byggnad, totalt värde: 0 kr
Mark, totalt värde: 1 664 000 kr
Summavärde: 1 664 000 kr

Taxeringsår: 2021

Byggrätten
Tomten får endast bebyggas med fristående hus som inryms med högst två bostadslägenheter. Varje tomt får bebyggas med högst 120 kvm (BYA) och endast en huvudbyggnad uppföras. Byggnadsnämnden kan kunna ge medgivande att bygga uthusbyggnad för garageändamål med högst 25 kvm på samma tomt. Byggnad får endast uppföras i två våningar och en höjd av högst 7 meter. Vind får inte inredas.

Pantbrev
Fastigheten har 0 kr i pantbrev. Pantbrevskostnaden är 2,5 % av pantbrevsbeloppet. 

Lagfart
Lagfart tillkommer för köparen på 1,5 % av köpeskillingen vid köp av privatpersoner.

Fastighetsavgift
När fastigheten är taxerad som tomtmark beskattas man med 1 % av taxeringsvärdet vilket motsvarar idag 16.640 kr/år. Nyproducerade bostäder är dock skattefria under sina första 15 år från byggnadsåret.