BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov

Arkadvägen 16

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 3.400.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Hög standard
- Lyxiga materialval 
- Balkong i söder mot Blåsutparken 
- Insynsskyddat läge 
- Optimalt planerad 
- Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin 
- Högt upp i huset 
- BRF äger marken 
- Utmärkta kommunikationer
- Nära naturområden och stadspuls  

Nu ges en fantastisk möjlighet att förvärva denna bostad på en av områdets mest eftertraktade adresser med balkong i söderläge mot lummiga Blåsutparken! Här bjuds du in till en mycket välplanerad bostad med ett underbart ljusflöde, generös takhöjd, genomgående exklusiva och väl utvalda materialval samt harmoniska färgtoner.

På Arkadvägen 16 bor du i en välskött förening i hjärtat av Johanneshov. Grönområden hittar du utanför dörren  i Blåsutparken och med en kort promenad så når du Skärmarbrinks eller Globens tunnelbana som tar dig in till stadens puls på bara några minuter. För den som vill ta en löprunda så finns både Nytorpsgärde men också Nackareservatet som tar vid med bekvämt avstånd.

Detta är ett hem att trivas i!
Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3 av 4 , hiss finns ej. Lägenhetsnummer 16. Föreningen BRF Balustraden 3.

Ekonomi

Pris 3.400.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 3 975 kr (I månadsavgiften ingår värme, vatten och fiber med hastighet 1000 mbit/s med Banhof som leverantör ingår). Andel i föreningen är 3.8726 %.

Driftskostnad

Totalt 1 067 kr/mån (12 804 kr/år) varav El 633 kr/mån, Försäkring 434 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxen i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

593 021 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Balustraden 3 innefattar Arkadvägen 14 och 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med 27 lägenheter i Johanneshov. Föreningen bildades år 2016. Fastigheten byggdes 1942 men genomgick en stor renovering 2017. Föreningen äger marken.

Utförda renoveringar

2023- OVK
2022-Energideklaration
2019- Garantibesiktning
2017 - Totalrenovering av samtliga lägenheter

Under den stora renoveringen gjorde man bl.a
- Stambyten
- Ny undercentral
- Ny elanläggning
- Nya radiatorventiler
- Injustering av värmesystem
- Energieffektiv belysning
- Installation av energieffektivare värmekälla
- Byte av ventilationssystem
- Tilläggsisolering av vind/tak/bjälklag, väggar, källare/mark.
- Byte till energieffektiva fönster

Kommande renoveringar
Föreningen har ej beslutat om några kommande renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2024-05-16).

Tv och bredband
Fiber indraget, önskas TV-kanaler får man teckna eget abonnemang.
Bredband via fiber. Hastighet: 1000 mbit/s. Leverantör: Bahnhof. Ingår i månadsavgiften.

Parkeringsplatser

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det nns boendeparkering i området som kostar 500 kr/mån eller 35 kr/dygn

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns cykel- och barnvagnsförråd där medlemmar får hyra plats för 50 kr/månad (för cykelplatserna gäller en viktgräns på 25kg detta då den lyfts upp med hjälp av gasfjäderdriven arm) i dagsläget finns 4 lediga platser (kontrollerat med styrelsen 2024-05-16). 

Kösystem tillämpas.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras.

Ekonomi 
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar i nuläget (kontrollerat med styrelsen 2024-05-16)

Mark
Föreningen äger marken.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Ljus och välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter. Fint originalgolv och ljusa väggar. Genomgående takhöjd om ca 2,7m medför ut ljust och luftigt intryck.

Köket är från Ballingslöv som ligger i anslutning till hallen. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor samt stilrena mörkgrå skåpsluckor. Här finns det plats för matbord för upp till fyra personer och gott om förvaring. Det maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, köksfläkt samt kyl/frys. I köket finns även en praktisk lösning med tvättmaskin och torktumlare i ett av skåpen.

I lägenhetens rymliga sovrum finns bra förvaringsmöjligheter. Här får man även utan problem plats med en dubbelsäng, sängbord och övrig möblemang.

Badrummet går i smakfulla materialval och är utrustat med skön golvvärme, lyxig regndusch, WC, handfat med kommod och handdukstork. 

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stort fönsterparti och utgång till balkong. Inred med soffa, byrå, mediemöbel och matbord om så önskas. Vacker fiskbensmönstrad ekparkett.

Stor balkong i söderläge med utsikt mot den grönskande omgivningen. Gott om plats för växter och möblemang. 

Till bostaden hör ett förråd.

 

Områdesbeskrivning

Här bor du i trevliga Johanneshov med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet. I Johanneshov har man både Globen och Tele2-arenan som granne och T-banans gröna linje finns på nära gångavstånd. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Ett boende nära city men i lugnare omgivningar.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stockholm Stad har även lagt flera olika arkitektförslag för att binda samman Globenområdet med Gullmarsplan.