BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Gladö Kvarn

Lillängsvägen 2A

  • 7 rum och kök
  • 240 kvm
  • 12.750.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Lillängsvägen 2A!

Här får jag det stora äran att visa detta pampiga New England hus byggt av Fiskarhedenvillan 2020 som mäter 240 kvm boarea samt ett isolerat garage. Denna drömvilla ligger alldeles avskiljt på en lugn återvändsgata med skogen som omgärdar tomten. Tomten lämnar ingen besviken med hela 2604 kvm som man kan se som en framtida pensionsförsäkring då minsta tomtstorlek kräver minst 1000 kvm eller så behåller man det och förvandlar det till sin egna botaniska trädgårdsoas. Vidare möts man av en enorm trädäckad altan i soldränkt söderläge och en 3X6 meter saltvattenpool som kräver minimalt med underhåll och bjuder in till härliga festligheter med familj och vänner.

Väl på insidan möts man av den centrerade trappan som följer den otroligt pampiga känslan som genomsyrar det här huset i många fall. Entréplanet har ett kapprum, praktiskt kontor/gästrum, fräscht badrum, tvättstuga med massvis av ytor för klädvård samt den maskinella utrustningen som styr huset och slutligen det underbara allrummet med närmare 65 kvm (!) i öppen planlösning mot köket och en utgång till altanen på baksidan som vetter mot den rofyllda skogen.

Köket kommer från Balingslöv i Shakerstil med en kvartskompositskiva som tål hela familjens bordsskick. Här finns all tänkbar utrustning för den som ska stå för middagarna framöver! Induktionshäll med integrerad fläkt, integrerad diskmaskin, hel kyl och frys, integrerad vinkyl under trappan,  varmluftsugn och mikrovågsugn. En personlig favorit är det stora skafferiet som finns i hörnet av köket där det också strategiskt är lite svalare för att ha nytta för sitt ändamål.

Det övre planet är av mer privat och personlig prägel där ni idag hittar tre sovrum varav mastern med en rejäl walk-in-closet som naturligtvis kan göras om till ett sovrum istället vid behov. Samtliga rum går i sobra toner som harmonieras med fint ljusinsläpp och enstavsparkett. Allrummet är otroligt generöst även på detta plan och ger utrymme för barnen att kunna ha en egen del i huset. Det kommer inte behövas några övernattningar på spa längre när ni har ett badrum som detta. Lyxigt dubbelhandfat signerat Vedum, ovalt designbadkar, hörndusch samt en bastu som rymmer ett halvt dussintal vänner.

Det finns massor med andra fördelar med huset såsom genomgående vattenburen golvvärme, solcellsanläggning, centraldammsugare och isolerat garage. Här bor ni på en lugn återvändsgata och med bara fem minuters promenad når ni både det populära Nyboviksbadet, busshållsplatserna och padelbanor.

Sammanfattningsvis ser ni ett drömlikt hem med ett ytterst privat läge med skogen som närmsta granne. Vad mer kan man egentligen önska sig?

Välkomna hem!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor (solcellspanel). Ventilation: FTX System. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten/avlopp. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Bergvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi

Pris 12.750.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 4 333 kr/mån (52 000 kr/år) varav Värme 1 489 kr/mån, Vatten/Avlopp 472 kr/mån, Renhållning 698 kr/mån, Försäkring 774 kr/mån, Övrigt 900 kr/mån. I posten för värme ingår även kostnad för hushållsström. Driftskostnader kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av leverantörer. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 4 303 000 kr
Mark, totalt värde: 1 692 000 kr
Summa värde: 5 995 000 kr

Taxeringsår: 2022
Byggår: 2020
Värdeår: 2020

Fastighetsbeteckning
Gladö 71:2

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: 2-planshus
Grund: Platta på mark
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Takbeläggning: Betongpannor
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Saltvattenpool 3X6 meter. Solcellsanläggning. Centraldammsugare. Garageport med tryckknapp. Yale Doorman.

Byggår
2020

Tomt 
Trädgårdstomt, 2604 kvm. Fantastisk plan trädgårdstomt med potential att dela av för en tomt (minsta tomtstorlek 1000 kvm).

Uppvärmning
Uppvärmningssystem: Bergvärmepump. Genomgående vattenburen golvvärme i hela huset.

Ventilation
FTX-system med återvinning.

Parkering
Isolerat garage. Grusad uppfart med plats för massvis av fordon eller lastbilar.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Kommunal avgift
Huset är befriad från kommunal fastighetsavgift de första 15 åren från byggnadsåret. Därefter betalas skatt enligt gällande regler. Om vi utgår från dagens skattesats kostar det ca 9.300 kr/år.

Lagfart
Lagfartsavgift för så kallad stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 4.000.000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Rumsbeskrivning

Entreplan

Hall
Ljus hall med klinkergolv och rymligt kapprum för avhängning. Pampigt intryck av trappan som lagts centralt i entrén.  

Badrum
Stilrent badrum med vattenburen golvvärme. Handfat med kommod och ovanliggande spegel, WC och dusch.

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med klinkergolv, tvättho och gott om förvaring för klädvård. Tvättmaskin och torktumlare. Bergvärmepump, solcellsanläggning samt centraldammsugare. Groventré.

Sovrum/Kontor
Utmärkt rum för gäster eller som hemmakontor. Fint ljusinsläpp från fönster.


Vardagsrum/Kök
Generöst utrymme om cirka 65 kvadratmeter som ger härliga sociala ytor. Smakfullt shakerkök från Balingslöv med träluckor, underhållsfri kvartskompositskiva. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, rejäl köksö med lyxig induktionshäll på 80 cm med integrerad köksfläkt, integrerad mikrovågsugn samt vinkyl på fullhöjd som byggts in under trappan. Öppen planlösning mot vardagsrum med utgång till uteplatsen som löper vidare till den grönskande trädgården.

Övre plan

Allrum
Luftigt och lättmöblerat allrum med fin utsikt mot skogen på baksidan.

Sovrum
Tre utmärkta sovrum med härligt ljusinsläpp varav mastern med en stor walk-in-closet som enkelt kan göras om till ett sovrum till vid behov.

Badrum
Stort stilrent badrum med dubbelhanfat från Vedum, designbadkar, hörndusch med skiljevägg av glas samt bastu som rymmer ca 6 personer. WC, handdukstork samt golvvärme. 

Områdesbeskrivning

Gladö Kvarn är omgiven av Flemingsbergsskogen med många fina promenadstråk, svamp- och bärställen. I området finns Gladö Ridsällskap och en skjutbana vid Malms väg. Gladö Fastighetsägarföreningen har hand om två tennisbanor, två padelbanor och en dansbana. Det finns en kommunal badplats, Nybroviksbadet, i Kvarnsjön mitt i samhället. Där finns strand, bryggor och en fotbollsplan. Man kan ha båt i sjön. Som medlem i Gladö Kvarns Fastighetsägareförening går det att fiska, även nätfiske och kräftfiske.

I direkt närhet till Gladö kvarn ligger Sundby Gårds värdshus och konferens. För att nämna en del av deras utbud så erbjuder dem lunch på vardagarna, kvällsöppet under sommarsäsongen, brunch på lördagar & söndagar samt påsk- och julbord sittandes på året-runt verandor ut över vattnet. Gladö Kvarn ligger vid Orlångens naturreservat, som är populärt bl.a. hos fågelskådare. På vintern finns det skidspår. I Gladö Kvarn finns många fritidssysselsättningar att välja bland.

Med fler invånare i Gladö Kvarn uppstår självklart nya behov. Det diskuteras att byggas en egen förskola och skola för området. Närmaste förskola och skola (F9) finns idag i Balingsnäs.

Tillfartsvägen till Gladö Kvarn kommer från väg 259, Haningeleden, 4,5 km söder om Huddinge C. Väg 259 är en viktig regional väg som sammanbinder E4:an i Vårby med väg 73 i Jordbro.

Buss 744 är Gladö Kvarns busslinje. Den går till Balingsnäs (10 minuter). Därifrån kan man ta sig vidare till Huddinge Centrum, som är knutpunkt för många andra kommunikationer. Kortaste restid Gladö Kvarn-Huddinge station inklusive byte och väntetid är 22 minuter. De flesta turerna tar 35-40 minuter. I Huddinge finns pendeltågsstation med förbindelse till t.ex. Södertälje och Stockholm (15 min.). Med buss tar man sig till T-banans röda linje i Skärholmen och Högdalen. Huddinge Centrum, som också är kommuncentrum, är närmaste affärscentrum. Bilresan dit tar ca 10 minuter. Här finns ett rikligt utbud av butiker, restauranger, caféer och diverse servicefunktioner.