BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Mosebacke

Mosebacke Torg 8B, 1tr

  • 2 rum och kök
  • 60 kvm
  • 7.300.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

På en av Södermalms mest attraktiva adresser Mosebacke Torg finner ni denna spatiösa och pampiga lägenhet med stor balkong mot innergården! Här bor ni i ett lugnt och vackert gathus uppfört 1884 med en social och inbjudande planlösning med fönster i två väderstreck. Lägenheten utmärker sig med sina välplanerade ytor, goda förvaringsmöjligheter samtidigt som den andas ljuvlig sekelskiftescharm. Ett riktigt drömboende med en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på bästa sätt och ett lugnt läge som får er att glömma storstadshetsen för en stund trots att ni befinner er mitt på Mosebacke och dess historiska omgivningar.

Här bor ni med en social och öppen planlösning i det pampiga vardagsrummet som verkligen är hemmets hjärta och där man vill umgås efter en lång dag då ni får plats med större matgrupp, soffgrupp och arbetsplats tack var den generösa och lättmöblerade ytan. De stora fönsterpartierna öppnar upp med sin spektakulära och fria utsikt över grönskande Mosebacke Torg. Här finns gott om välbevarade originaldetaljer från byggnadsåret som höga golvsocklar, taklister, takrosetter, stuckaturer, bröstpanel, stavparkett och en takhöjd på 3.15 m som bidrar till en känsla av rymd.

Framförallt får ni ett stort och inbjudande kök med gott om plats för matlagning och matbord för 4-6 personer. Härifrån når ni även den mysiga balkongen med plats för stolar och bord. Underbar att avnjuta ljumma sommarkvällar med skön eftermiddagssol och beskåda föreningens väl omhändertagna innergård.

Tack vare det höga läget i huset så kommer ljuset in från två väderstreck. Vidare finner ni ett rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaringsmöbler och hemmakontor. Badrummet är även det renoverat sedan tidigare med stilrena materialval och fina detaljer. Lägenheten kan verkligen skryta med extremt bra förvaringsutrymme i platsbyggda garderober i både hall, kök och sovrum. Dessutom har ni en härligt inredd walk-in-closet med plats för allt och lite till. Till lägenheten hör även två förråd. Lägenheten har stor potential med många möjligheter och kunna sätta egen prägel efter önskemål, (se förslag på alternativ planlösning).

Stabil förening med trevlig grönskande innergård och ett torntum med takterrass där ni får milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Belägen i trivsamma kvarter med Mosebacke torg direkt utanför porten och ca 250 m från lägenheten (t-bana Slussen med både röd- och grön linje) och bussförbindelser vid Slussen. Ett drömläge för er som uppskattar och vill ha nära till allt det bästa Söder har att erbjuda - kom och upplev känslan, ett hem att trivas och längta hem till - tillträde omgående möjligt.

- Sekelskiftesdröm med stor potential på attraktiv adress!
- Många bevarade tidstypiska detaljer och välbevarad charm från byggnadsåret 1884
- Helkaklat badrum som renoverats sedan tidigare med stilrena materialval, fina detaljer och smakfull inredning
- Högt i tak över 3 m vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier i två väderstreck
- Gott om förvaring i platsbyggda garderober, klädkammare, walk-in-closet samt förråd som tillhör
- Stabil förening med trevlig grönskande innergård med planteringar och sittgrupper, samt eget tornrum med takterrass!
- Mycket eftertraktat läge med Mosebacke torg utanför porten