BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden/Johanneshov

Forsskålsgatan 14

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 2.495.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Upplev en oas av charm i denna vackert planerade lägenhet på andra våningen. Här möts du av en bostad med fönster i tre väderstreck, vilket ger ett härligt ljusinsläpp och en känsla av rymd. Lägenheten präglas av tidsenliga detaljer från byggåret, såsom rundade hörn, klassiska stenbänkskivor vid fönstren och platsbyggda garderober som skänker en genuin atmosfär. 

Köket är ljust tack vare dess fina gavelläge med fönstren som vetter mot grönskande omgivningar. Även vardagsrummet har stora fönster som bjuder på en naturskön utsikt utan insyn, vilket skapar en privat och rogivande miljö. Bostadens balkong är magisk och erbjuder sol större delen av dagen! Från lägenheten kan du njuta av vyer mot både frodig grönska och det dynamiska Stockholm New, vilket kombinerar det bästa av två världar – lugn och natur med närhet till stadens puls. Lägg även till att du har ett förråd i källaren och bor i en förening som har gjort de stora nödvändiga renoveringarna och dessutom äger sin mark! 

Här bor du på utmärkt läge med närhet till det mesta; Gullmarsplan, Södermalm, Avicii Arena och Tele2 Arena, Nackareservatet och Hammarby sjöstad. Med bara några minuters promenad till Gullmarsplan och Skärmarbrink är det lätt att ta sig till centrum eller till andra områden via Stockholms linjetrafik. Vill du känna stadens puls på närmare håll är det bara en kort promenad till Skanstull och Södermalm. Området kring Gullmarsplan är expansivt med flera bra restauranger och bagerier, bland annat nya café Bak, Skanskvarn och Sthlm News magiska takterass! 

Denna bostad är perfekt för både par och singelhushåll. Måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 9. Föreningen Brf Forsskaolea.

Ekonomi

Pris 2.495.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 4 520 kr (Värme, vatten ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 169 kr tillkommer ingår ej). Andel i föreningen är 4.4532 %.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav Övrigt 750 kr/mån. Antal personer: 1. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 1 vuxna i hushållet för el och försäkring. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

484 419 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Forsskaolea är en äkta förening som aktivt jobbar med att hålla fastigheten och gemensamma utrymmen i toppskick för att få en trivsam miljö för medlemmarna. Föreningen är mycket aktiv och har gjort de större renoveringarna så som stambyte och fasad. Totalt så består föreningen av 24 lägenheter fördelat på 1 rok, 2 rok och 3 rok. Fastigheten köptes 2006.

Byggnadsår

1945

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2022 Ny tvättmaskin, matavfallssortering ordnat 
2021-2022 Ny lägenhet källarplan 
2021 Undercentral byte 2021
2019 Takfot renovering, taksäkerhet gångbrygga, balkonger upprustning, fasad renovering, fasadsockel renovering, ny torktumlare 1 st, drevning fönster, takarbete komplettering, ny tvättmaskin 1 st
2018 Dränering, markarbete
2017 Fiber installation, källarförråd
2013 Takmålning, snörasskydd
2012 Fönsterbyte
2007 Säkerhetsdörrar
2006 El-byte
Tvättmaskiner 2006
Termostatventiler 2006
Stambyte 2006

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstugan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och två torkskåp.

TV- och internetanslutning
Comhem

Parkering
Boendeparkering/Avgiftsparkering via Stockholmsstad

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande med 10% som lägsta ägarandel.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt. Det betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in i en inbjudande hall som erbjuder gott om plats för skor och ytterplagg. 

Badrum

Det stilrena badrummet imponerar med sitt eleganta klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med ett vädringsfönster, WC, kommod med handfat, spegelskåp och en rymlig dusch, erbjuder detta badrum både funktion och estetik.

Kök

Det kvadratsmarta köket är en pärla med två fönster i gavelläge som släpper in rikligt med dagsljus och ger en härlig utsikt mot Sthlm New. Här finns plats för ett matbord med tillhörande stolar, vilket gör köket till en perfekt plats för både vardagsmåltider och trevliga middagar.

Sovrum

Sovrummet är en fridfull tillflyktsort utan insyn, utrustat med flera garderober som ger gott om förvaringsutrymme. Rummet rymmer lätt en större säng, vilket gör det både praktiskt och bekvämt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är inrett med ett vackert originalgolv och fönster i gavelläge som vetter mot grönska. Här finns plats för en stor soffa och andra möbler, vilket gör det till ett idealiskt rum för avkoppling och umgänge.

Balkong

Den soliga balkongen erbjuder en fantastisk utsikt och gott om plats för ett cafébord, stolar och blomsterarrangemang. En perfekt plats för att njuta av morgonkaffet eller en avkopplande kväll.

Förråd

Till lägenheten hör även ett praktiskt förråd, vilket ger extra förvaringsutrymme.