BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby - Enskede

Kubikenborgsvägen 6

  • 7 rum och kök
  • 144 kvm
  • 12.495.000 kr /BUD
Värdera din bostad

Beskrivning

Huset på Kubikenborgsvägen 6 är nästan osynligt från gatan, men när du väl kliver in på uppfarten inser du att det här är något alldeles extra. Här ges du möjligheten att göra vardagen mjukare och livspusslet lite lättare att hantera. Med sina två plan erbjuder huset en genomtänkt planlösning med gott om utrymme för samvaro.
Köket är stort och inbjudande, med en trevlig köksö som både delar av och sammanför rummet. Matplatsen ligger alldeles intill och utgången till tomten nås via stora glasade skjutdörrar. Vardagsrummet är rymligt och har en loungedel som inbjuder till avkoppling.
Det finns fyra fina sovrum, varav tre på entréplan, så släkt och vänner behöver aldrig få reda på om barnen är slarviga med att städa sina rum. Två plan och två badrum och en gästtoalett gör livet ännu bekvämare - bra, eller hur!?
Huset talar sitt eget språk, präglat av kärlek, värme och noggrant utvalda material. Det har genomgått en omfattande ut- och ombyggnad med nya takstolar, ny fasad, nya fönster och golvvärme i samtliga rum. Dessutom finns en laddbox redan installerad, och huset värms upp effektivt med bergvärme.

Välkomna in! Man blir liksom glad att vara hemma. Och inte blir man på sämre humör när man kliver innanför dörren och möts av den här rymliga hallen. Klackarna landar på ett fint stengolv, men du kan såklart också stövla in med leriga skor och en barnvagn om ditt liv ser ut så. Visst börjar det bra? :) Nu tar en titt på övervåningen.

Nämen ser man på! Rummet öppnar upp sig direkt när du kommer upp för trappen, och här inne bjuds fantastiska ytor, där de vackra fönsterpartierna skapar ett hem där solens strålar alltid är närvarande.

Köket kommer att ge er en alldeles sagolik vardag. De genomgående marmorbänkarna inger en härlig atmosfär med gott om arbetsyta, många skåp och en praktisk köksö. Matplatsen ligger i anslutning till köket och rymmer många gäster, vilket gör det till en perfekt plats för både vardagsmåltider och festliga tillställningar.

När altandörren står öppen, expanderar rummet och under varma sommardagar är det lätt att låta årstidens känsla svepa genom huset, med en nästan obemärkt övergång mellan ute och inne. Trädgården är en trygg och avskild oas. Tomten är lättskött samtidigt som det finns gott om utrymme för både lek och odling. På sensommaren plockar du både äpplen och solmogna persikor. Och i det fina trädgårdsskjulet förvarar du tryggt dina redskap och krukor. 

Känslan sätter stämningen direkt och kommer att vara närvarande under lång tid framöver. Vardagsrummet är oerhört välkomnande, med en härlig känsla av ljus och rymd från två håll. Ljuset strömmar genom de stora fönstren och de generösa väggytorna erbjuder gott om plats för både möbler och konst. I den andra delen av vardagsrummet finns gott om utrymme för mysiga fåtöljer och avkoppling, med en utgång till en balkong som lockar till att njuta av den ljumma kvällssolen.

Det stora sovrummet är generöst med gott om plats för en bekväm dubbelsäng. Att få somna och vakna i detta rum blir ett privilegium. Tack vare den rymliga garderoben finns det noll ursäkter för att låta kläder ligga och drälla på golvet. Och hur lyxigt är det inte med ett eget vuxenbadrum i direkt anslutning till sovrummet? Både färg- och materialval är väl genomtänkta och bibehåller stilen utan problem. Här finns allt du behöver för att både starta och avsluta dagen på ett fräscht sätt.

Nu tar vi trappen ner. Förutom det stora sovrummet på det övre planet, erbjuder huset tre fina sovrum här på entréplan. Alla sovrum i huset har generösa storlekar och är välplanerade.  Allrummet används för närvarande som arbets- och gamingrum, men om du skulle föredra att ha detta rum som ett lekrum eller ett extra vardagsrum går det självklart också bra.

Badrummet är en harmonisk plats, både tidlöst, stilrent och ljust, vilket gör det till en fröjd att avsluta dagen där. För att underlätta familjens tvättbehov finns tvättmaskinen och tumlaren praktiskt placerade. Behöver du ytterligare förvaring? Oroa dig inte! Ett rymligt förråd finns tillgängligt bakom badrummet. Dessutom är husets bergvärmepump redo att säkerställa en bekväm och konstant temperatur i hela hemmet. Bra, eller hur?

Huset har även en larmanläggning med Yale-lås, så nycklar är nu ett minne blott. Du kan även låsa upp och låsa dörren från mobilen. En smart lösning som gör livet lite enklare och ger extra trygghet för hela familjen.

På infarten finns skymningsstyrd belysning och plats för flera bilar. Det välisolerade och klimatsmarta huset håller energiklass B vilket innebär att du får extra rabatt på bolånet, ett så kallat Grönt Bolån. Bra va?!

Det här har varit en kär plats för familjen sedan 2002, där många minnesvärda middagar har avnjutits på uteplatsen och barnens skratt har fyllt trädgården. Varmt välkomna på visning!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi

Pris 12.495.000 kr /BUD.

Driftskostnad

Totalt 3 375 kr/mån (40 497 kr/år) varav El 1 864 kr/mån, Vatten/Avlopp 866 kr/mån, Försäkring 644 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade och kan variera. Elförbrukning: 10 063 Kwh (helår 2023). Övriga kostnader: Fiberanslutning 500/500 MBit: Telia (449 kr/mån) Larm: Verisure (480 kr/mån). Vatten/avlopp inkluderar även hushållsavfall. Fastighetsavgift tillkommer om 9 525kr/år. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 3 347 000 kr
Mark, totalt värde: 4 178 000 kr
Summavärde: 7 525 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1937
Värdeår: 1973

Nytt beslut på taxeringsvärde på huset är:
Totalt: 9 553 000kr. 
Varav mark 5.200.000kr och Byggnad 4.353.000kr.

Fastighetsbeteckning
STÖTTINGEN 2

Tomt
780 m², trädgårdstomt.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Fakta - Huvudbyggnad
Enplanshus med sluttningsvåning uppfört år 1937 ombyggt år 2016.
Mark: Mestadels berg.
Grundsulor: Grundsulor och mellangjutet betonggolv och golvbeläggningar direkt på betong.
Grundmurar: Grundmurar av betong/betonghålsten.
Dränering: Fuktisolering av typ Platon.
Dagvatten: Avledning av dagvatten (stuprör och dränering) sker till kommunalt nät.
Hängrännor och stuprör: Plåt.
Stomme: Trä.
Mellanbjälklag: Trä.
Fasad: Trä och puts.
Fönster : Fönster med isolerglaskassetter.
Tak: Taktäckning utförd med "falsad plåt" (s.k. klickplåt) direkt på underlagspapp.
Ventilation: Mekanisk ventilation.
Byggnaden är ansluten till kommunalt vatten och avlopp.
Vatten- och avloppsinstallationer delvis utbytt i samband med olika renoveringar.
Servisledningar, ålder okänd.
Möjligen några äldre ledningar och nyare elinstallationer, från år 2005 och 2016.

Utförd renovering, om- och utbyggnad  
2023 Uteförråd (Ca 5 kvm).
2022 Installation larmanläggning.
2022 Belysning på infart med astrour.
2022 Laddbox för bil (22 Kw inklusive lastbalansering).
2020 Uteförråd (Ca 3 kvm).
2020 Ny bergvärmepump (NIBE).
2019 Vinkyl.
2016 Omfattande ombyggnad och utbyggnad.
Bl.a.  
-Utbyggnad två nya sovrum nedre plan.
-Utbyggnad vardagsrum.
-Nya takstolar, isolering samt nytt plåttak.
-Tilläggsisolering hela huset.
-Ny fasad (puts + trä).
-Byte samtliga fönster (Hajomparti samt Elitfönster, aluminium med energiglas).
-Ny innertrappa.
-Byte inner- och ytterdörrar.
-Byggnation balkong.
-Ny elcentral och ny dragning av el i hela huset.
-Ny VVS.
-Infällda LED-spotlights i tak.
-Fast nätverksinstallation + switch.
-Golvvärme övervåning samt i ny utbyggnad på nedre plan.
-Nytt kök samt vitvaror.
-Nytt badrum (helkaklat).
-Ny gästtoalett (helkaklat).
2014 Installation fiber (telia).
2006 Installation bergvärme (borrat 160 m hål).
2005 Golvvärme nedre plan.
2005 Nytt badrum och tvättstuga nedre plan.
2005 Ombyggnad av källare till boyta.
2003 Dränering runt huset.
2003 Relining spillvattenledning.
2003 Utbyggnad, (inbyggnad av befintlig altan).

Radon
Årsmedelvärdet 30 Bq/m³ uppmättes vid mätning av radon i bostaden under perioden 2016-10-01 - 2016-12-01. 

Fastighetsavgift
9 525 kr/år.

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 13 st
Total belopp: 5 932 000 kr.

Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Kommunal avgift
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2024, men aldrig mer än 9 525 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggrätter, servitut, bygglov, rivningslov, byggplaner i området o.s.v. om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad.

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Tack för att ni läst igenom detta och tagit del av all information. Vid frågor så kontakta mig, jag svarar så fort jag kan!

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började bebyggas i slutet av 1800-talet med sommarbostäder och utvecklades under 1920-talet till ett område med villor för permanentboende. På 1950-talet tillkom flerfamiljshus och radhus. Området har idag en blandning av villor, radhus och flerbostadshus, vilket skapar ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse. Här finns mysiga caféer som Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri och Delselius Bageri i Gamla Enskede. För matälskare finns kvarterskrogar som Enskede Deli, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus. För större inköp är ICA Kvantum vid Svedmyras tunnelbanestation ett bra alternativ.

Aktiviteter och Natur
Stureby erbjuder många fritidsaktiviteter, såsom Enskede rackethall för tennis, squash och badminton, samt ett populärt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med Tele2 Arena. Stureby har också flera grönområden, som Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken och Hemskogen. Vivstavarvsparken är särskilt populär under sommaren med en plaskdamm och lekpark, medan Hemskogen erbjuder vacker natur och skogsmark.

Kommunikationer
Stureby har goda kommunikationer med två tunnelbanestationer (Stureby och Svedmyra) på gröna linjen. Busslinjer som 144 (Gullmarsplan-Fruängen) och 163 (Kärrtorp-Bredäng) gör det enkelt att resa. Det finns också utmärkta cykelvägar till Globen och Södermalm.

Barnomsorg
Stureby är idealiskt för barnfamiljer med tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flera grundskolor, inklusive Sturebyskolan (årskurs F-9), som har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Andra skolor i området är Enskedefältets skola/Lindeskolan (åk F-6), Enskede skola (åk F-9), och den fristående Enskedeby skola (åk F-6). Det finns också specialskolor som Kunskapsskolan samt Engelska skolan i Gubbängen.