BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltängen

Fasanvägen 29

  • 2 rum och kök
  • 56.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiskt ljusa och välplanerade bostad med balkong i söder i populära Saltängen. Lägenheten är smakfullt renoverad med stora umgängesytor och en balkong i söderläge som erbjuder en oslagbar utsikt och sol från förmiddag till tidig eftermiddag. Den ligger högt på våning två av tre!

Saltängen är ett lugnt villaområde med närhet till havet, naturområden och idylliska badsjöar. Ektorps centrum, med mataffärer, restauranger och caféer, några minuters promenad bort och erbjuder snabba bussförbindelser till stan.

Lägenheten har ett exklusivt plankgolv i ek som är matt lackat. Hallen har gott om avhängningsplats och ett rikligt ljusinsläpp som genomsyrar hela bostaden. Till vänster finns ett fräscht, helkaklat badrum med dusch, handdukstork, handfat, tvättmaskin, golvvärme och WC, samt inbyggda högtalare styrda via mobilen.

Vardagsrummet är ljust och rymligt med fönster i två väderstreck och plats för soffgrupp, matbord och vitrinskåp. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen. Sovrummet, som nås via eleganta skjutdörr, har gott om utrymme för säng och extra förvaring utöver den platsbyggda garderobsväggen. Köket är välutrustat med rymliga köksbänkar i valnöt, platsbyggda organisationslösningar och högkvalitativa vitvaror inklusive side by side kyl/frys med ismaskin och vatten, induktionshäll, ugn, diskmaskin och vinkyl. Köket har dessutom högtalare i taket för en fantastisk ljudupplevelse.

Lägenheten har två förråd, ett källarförråd och ett matförråd, samt tillgång till tre tvättstugor, cykelförråd och grovsoprum. Området är en lugn oas med rikligt djur- och fågelliv samt flera uteplatser och bärbuskar på tomten. Parkering på gatan är gratis. Alla kvadratmeter är maximalt utnyttjade med mycket bra förvaring i garderobspartier med belysning, korgar, hängutrymme och hyllplan. Det finns även matchande elementskydd i valnöt som kompletterar de eleganta bänkskivorna. Lägenheten har också en ljudanläggning som styrs digitalt, med högtalare i taket i köksavdelningen, sovrummet och badrummet, fina materialval och dimbara spotlights.

” Denna lägenhet måste upplevas på plats då bilderna inte gör den rättvisa ” - säljaren

Det finns fantastiska grannar och en stark sammanhållning. Närheten till badplatser, promenadvägar, Nyckelviken och bra kommunikationer till Slussen gör detta till ett idealiskt boende. Trädgårdsskötsel, snöskottning och felanmälan fungerar mycket bra i föreningen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 32. Föreningen HSB Brf Skuruberg i Nacka.

Ekonomi

Månadsavgift 4 025 kr (Värme, vatten och bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 485 kr/mån (5 820 kr/år) varav El 348 kr/mån, Försäkring 137 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skilja sig beroende på avtal och liknande. .

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Byggnadsår
1958-1959

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen innehåller 6 hus, byggdes under åren 1958-1959 och har för närvarande 106 lägenheter, alla upplåtna som bostadsrätt, och 9 st hyreslokaler finns. Föreningen har tecknat gemensam bostadsrättsförsäkring hos Protector.

Föreningen förvaltas av Nabo.

Utförda renoveringar
2024 - Förstudie dränering 
2023-2024 - Ny uteplats F29-31 
2023 - Brandskyddsåtgärder samt ny 50-årig underhållsplan
2021 - Nyplantering runt miljöhuset
2020 - Ny sophantering
2020 - Renovering av skyddsrum
2019 - OVK (godkänd)
2019 - Spolning av avloppsstammar 
2019 - Byte av torkskåp
2018 - Nya tak
2008 - Målning av trapphus
2008 - Byte av fönsterbågar 
2007 - Anslutning till fjärrvärme
2004 - Stamrenovering av vatten, avlopp och el

Kommande renoveringar
Under år 2024-2025 kommer dränering utföras och under 2025 planeras OVK samt stamspolning - uppgifter hämtade från föreningens hemsida 2024-05-10.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget 2024-07-09

Tv och bredband
Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Telenor (från och med 1/8-24 med Stockholms Stadsnät) för bredband som ingår i avgiften. Hastigheten som ingår är 1000/1000 Mbit/s, vill du ha högre hastighet kan du lägga till det mot en avgift.
Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften, vill man ha ytterligare digitalt kanalutbud går det att lägga till mot avgift via Tele2.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. I varje hus finns ett barnvagnsrum och cykelförråd. I port 31 finns en mindre föreningslokal som medlemmarna kan låna, utrustad med ett pentry, toalett och viss köksutrustning. Den gemensamma tvättstugan finns i nr 29, i den finns tre tvättmaskiner varav en är för grovtvätt. På föreningens gård finns även en boulebana.

Sophantering
Sopstationer för hushållsavfall finns vid hus 34 samt hus 30. Det finns ett särskilt hus för grovsopor utanför Fasanvägen 34.

Parkering
23 st parkeringsplatser/garage, kostnad 350 kr/mån. Till dessa är det kö i dagsläget. På gatorna runt om i området är det fri parkering. 

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
2 006 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
860 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.skuruberg.se/

Områdesbeskrivning

Områdesinformation om Saltängen
Saltängen har ett fantastiskt fint strandnära läge mellan Saltsjö-Duvnäs, Skurusundet och Ektorp.
Det är ett lugnt område med närhet till stad, natur och vatten.
Härliga promenadstråk. Ta en promenad till Långsjön, här finns sandstrand, klippbad och motionsslinga. Det är även promenadavstånd till Nyckelviken som är en av Nackas flera naturreservat, det är ett populärt naturområde vid vattnet med flera motionsslingor och ute gym. En välbesökt lantgård med djur och trevliga rast/grillplatser som är mycket uppskattad av barnfamiljer. 

Kommunikationer
Bra kommunikationer med ett stort antal bussar som går dygnet runt eller ta Saltsjöbanan från Saltsjö-Duvnäs, tar ca 15 minuter till slussen.

Skolor
Stort urval utav skolor i området ex. är Saltängens förskola, Saltsjö-Duvnäs skola och Skuru skola som har klasser upp till nionde klass.

Service
I närliggande Ektorp centrum finns det bl.a. matbutiker, restauranger, bageri Gateau och två stycken gym, AIM Studio och Nordic Wellness. I Ektorp ligger även Nacka Sjukhus som är ett modernt sjukhus med närakut.

Två stycken stora köpcentrum finns på bekvämt avstånd.

Nacka Forum är fullt av butiker och restauranger. Här arbetas det även för fullt med tunnelbanan som blir en förlängning av blå linjen som går till Kungsträdgården.

Sickla köpkvarter med butiksgallerior och även Diselverkstan som är kulturens mötesplats, med SF biograf, bibliotek, teater och konsthall, restauranger och café.