BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Oskarslundsbacken 28, 2tr

  • 4 rum och kök
  • 97 kvm
  • 6.995.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

I lugnt och ostört läge ligger denna smakfulla, påkostade och perfekt planerade 4:a med stor balkong i soligt söderläge. Bostaden är inflyttningsklar och kan tillträdas efter önskemål. Här möts man av genomgående planlösning och underbara fönsterpartier som skapar härligt ljusinsläpp och luftig atmosfär. Härtill finns rymlig balkong med bästa solläge. Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Här möts man av generösa sällskapsytor delvis i öppen planlösning och härliga fönsterpartier, dubbla välutrustade badrum, 3 rymliga sovrum och goda förvaringsytor via flertalet garderober och en klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. Bostaden är ny och i absolut toppskick med påkostade materialval och tillval. Allt stilfullt utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.

Här bor man med badrocksavstånd till vattnet - börja eller avsluta dagen med ett uppfriskande dopp. Från Oskarslundsbacken har man närhet till det mesta. Här finns kort gångavstånd till kommunikationer, service samt flera förskolor, skolor och populära parker. Årstaviken runt hörnet erbjuder möjlighet till vackra promenadstråk, bad, utegym och natursköna platser som gjorda för ett aktivt och socialt liv fyllt med umgänge och gemenskap. Nu har även den efterlängtade restaurangen 3Sixty öppnat i kajen som erbjuder underbar panoramautsikt över Stockholm. En bit bort finns Liljeholmens Galleria med nästan hundra butiker och flera restauranger men också utmärkta förbindelser som tvärbana mot Alvik, Sickla udde och Solna samt flera kompletterande bussar. Det är lätt att glömma hur nära stan du befinner dig. Hoppa upp på cykeln så är du inne vid Hornstulls puls på bara ett par minuter. Det här är hemmet för dig som söker ett lugnt och tryggt boende, men som samtidigt vill ha närhet till innerstadens puls. 

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Denna bostad säljs på ritning och det finns därför ingen möjlighet till visningar. Se dokument inredningsval för ytterligare information kring alla materialval.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 21201. Föreningen Brf Sjöviksgläntan .

Ekonomi

Pris 6.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 6 538 kr (Värme, kallvatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 1 088 kr/mån (13 056 kr/år) varav El 484 kr/mån, Vatten/Avlopp 144 kr/mån, Försäkring 240 kr/mån, Övrigt 220 kr/mån. Övrigt avser kabel-tv och bredband .

Lägenhetens nettoskuldsättning

854 kr

Byggnadsår
2024

Föreningen
Sjöviksgläntan är det sista av sammanlagt tre kvarter som byggs i de omtyckta Sjövikskvarteren. Samtliga trapphus i kvarteret beräknas vara inflyttade preliminärt under kvartal 4 2024. Under 2025 beräknas kringliggande gator och allmänna ytor att vara färdigställda. Kvarteret innefattar åtta trapphus som ligger runt en gemensam gård, sammanlagt 140 bostäder. I Sjöviksgläntan erbjuds allt från välplanerade 1 rum och kök till en unik lägenhet om 6 rum och kök. Samtliga bostäder har balkonger eller uteplats. Några av de större bostäderna har två balkonger. Sjöviksgläntan har varierande höjder mellan tre till åtta våningar. Fasaderna ut mot gatan får ett ljust tegel och in mot gården blir fasaderna i ljus puts. 

Brf Sjöviksgläntan innehar tomträtt till marken som husen står på. Det innebär att föreningen betalar en årlig tomträttsavgäld till Stockholms stad. Detta medför samtidigt att föreningens gemensamma belåning blir betydligt lägre.

Föreningens ekonomi
JM erbjuder en begränsad räntegaranti till föreningen som delvis kompenserar bostadsrättsföreningen för ökade lånekostnader. Garantin gäller under fyra år med en årlig avtrappning och täcker ränteökningar med upp till 1%-enhet, vilket ger dig som medlem ett visst skydd mot avgiftshöjningar.

Garage
Det finns ca 66 parkeringsplatser som hör till bostadsrättsföreningen varav vissa förbereds för laddning av elbilar. De är dels placerade under Sjöviksgläntan där det finns två våningar garage varav ett plan utgör en så kallad gemensamhetsanläggning för Brf Sjöviksgläntan tillsammans med fastighetsägaren Balder Fastigheter som har intilliggande kontorsfastigheter i anslutning till Sjöviksgläntan. Dessa garageplan nås via hiss från samtliga av föreningens trapphus. I anslutning till Sjöviksgläntans och Balders gemensamma garage har Balder ytterligare en garagedel vilken delar access och genomfart med det gemensamma garaget.
Ett antal av Sjöviksgläntans parkeringsplatser är placerade i grannkvarteret Sjöviksterrassen och hör också till en gemensamhetsanläggning. Dessa platser nås utomhus via gatuplan.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett gemensamt avtal för TV och bredband med Telia.

Övriga utrymmen
Föreningen har gemensam grönyta med planteringar och lekplats. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och soprum för grovsopor och kompostering.


Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innestadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innestaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service, butiker och skolor
På Kajen finns populära kaféer, livsmedelsbutiker, butiker och flertalet kvalitetsrestauranger som populära restaurangen 3Sixty som erbjuder underbar panoramautsikt över Stockholm. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 100-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. Det finns ett tjugotal förskolor och flera grundskolor inom kort gångavstånd.

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområden som Årsta skog som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man med invid vattnet där man kan ta trevliga promenader utmed kajkanten. Närliggande Sjön Trekanten inbjuder till bad sommartid och skridskoåkning vintertid. För den badsugne finns även flera inomhusbad 
inom bekvämt avstånd som bland annat Eriksdalsbadet som ligger på Södermalm och som enkelt nås via Årstabron.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett finns ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.