BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Radiusbacken 49

  • 1 rum och kök
  • 32 kvm
  • 2.195.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

TOPPSKICK OCH OERHÖRT VÄLPLANERAD!

- Gemensam takterrass i föreningen med panoramavy och grillmöjligheter
- Stor och fin uteplats som erbjuder härliga soltimmar
- Optimal planlösning
- Toppfräscht kök
- Modernt badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare
- Generösa ytor för säng samt samt exemplariska förvaringsmöjligheter
- Föreningen äger marken
- Garageplats finns fn ledigt
- Fiberbredband 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften
- Centralt belägen i Midsommarkransen/Telefonplan där det kryllar av trevliga restauranger, mysiga caféer och charmiga butiker
- Utmärkta kommunikationer med endast fyra minuter till tunnelbanan som tar er vidare till Södermalm på fem minuter

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade etta belägen i attraktiva Telefonplan/Midsommarkransen. Den öppna planlösningen skapar en ljus och luftig atmosfär där det är lätt att umgås med familj och vänner. Materialvalen är gedigna och påkostade, vilket ger en känsla av en bostad i toppskick. Moderna bekvämligheter inkluderar tvättmaskin, torktumlare samt hiss i fastigheten.

Föreningen erbjuder ytterligare bekvämligheter såsom takterrass samt övernattningslägenhet/festlokal för dess medlemmar. Denna bostad är perfekt för de som söker en modern och välplanerad lägenhet med hög standard och alla tänkbara bekvämligheter nära till hands.

Här i Midsommarkransen/Telefonplan bor ni i charmiga kvarter som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, kvalitativa restauranger och trevliga butiker. Kommunikationerna är utmärkta och tunnelbanan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 3-0902. Föreningen Brf Metronomen .

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 2.195.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 454 kr (Värme, kallvatten, sopor, Bredband 1000/1000 Mbit/s, grundutbud av digital-tv, ingår).

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 208 kr/mån, Vatten/Avlopp 167 kr/mån. Antal personer: 2. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen Brf Metronomen bildades 2015 och det stod klart för inflytt 2020. Fastigheten består av två huskroppar, Antal våningsplan är 8-12 stycken och antal trapphus 3 stycken. Byggnaden inrymmer totalt 188 stycken bostadslägenheter i varierande storlek från 1-4 rum och kök, samt 2 stycken hyreslokaler, en upplåten förskola om totalt ca 780 kvm, ett garage i 3 våningsplan under mark med ca 98 parkeringsplatser samt ca 350 stycken cykelparkeringar. 65 platser för medlemmar att hyra, övriga hyrs ut till grannfastigheten. Föreningen äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
- Innergård som delas mellan föreningen, grannfastigheten och förskolan
- Cykelförråd - Barnvagns och rullstolsförråd
- Gemensam takterrass
- Bokningsbar lokal på taket
- Parkeringsgarage

Takterrass
Föreningen har en fantastisk takterrass på femte våningen på Radiusbacken 31.
Terrassen kan nyttjas av alla medlemmar. Härifrån har ni en härlig utsikt över söderort. Terrassen har en tillhörande gasolgrill man kan använda för härliga vår- och sommarkvällar. I anslutning till terrassen finns en gemensamhetslokal om ca 55 kvm med panoramafönster som öppnar upp ut mot terrassen. Denna hyr man mot en avgift på 500 kr. Gemensamhetslokalen är utrustad med kök och toalett.

TV- och internetanslutning ingår i avgiften
Bredband 1000/1000 Mbit/s.
Grundutbud av digital-tv.
Leverantör Tele2.

El
Föreningen har kollektivt elabonnemang och förbrukningen kommer på din månadsavi. Rörligt avtal på el från God El, nätverksleverantör Ellevio.

Parkering
Garage i 3 våningsplan under mark för bil och MC och administreras av Parkando. 65 st platser. För närvarande finns ingen kö. Det tillkommer kostnad för parkeringsplats på 1500 kr.

Kommande renoveringar
Förutom de åtgärder från besiktningen december 2022 så finns det inga planerade renoveringar. Garantitiden för entreprenaden gäller till och med 2025-12-22.

Föreningens ekonomi: 
Avgiften höjdes 15% i maj 2023 med anledning av ränteläget. Ingen mer höjning är planerad(kontrollerat 2024-02-01).

Ekonomisk förvaltare
Ekerö Redovisningsbyrå

Hemsida: https://www.brfmetronomen.com/
Mail: styrelsen@brfmetronomen.com

Områdesbeskrivning

I idylliska Midsommarkransen/Telefonplan bor man i charmiga kulturkvarter med många bebyggelser med den nationalromantiska stilen. Populära Aspudden, expansiva Telefonplan med flera spännande nyproduktionsprojekt och moderna Liljeholmen som angränsar till stadsdelen rymmer en hel stad med alla bekvämligheter på gångavstånd. För mer information kring framtida spännande projekt se: https://vaxer.stockholm/omraden/telefonplan/ samt https://etjanst.stockholm.se/Byggochplantjansten/gallande-planer/sok-via-karta 

I området finns genuina kvarterskrogen Tre Vänner, några minuter bort ligger populära restaurang Landet som erbjuder både bar, restaurang och scen, förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Missa heller inte kvartersbiografen Tellus och områdets populära pizzerior.

Lapa sol och läsa en god bok gör man i Svandammsparken som ligger i stadsdelens kärna. Vill man se mer kan man fortsätta vidare ner mot Vinterviken och följa promenadstråket längs kolonilotterna, stanna för en fika för att sedan avsluta med lite shopping i Liljeholmens galleria som erbjuder mer än 80 butiker.

Livsmedelsbutiker finns att tillgå kring alla kvarter och SATS finns i såväl Telefonplan som i Liljeholmen. Shell/7-eleven vid Kilaberg håller öppet dygnet runt och kommunikationerna är utmärkta. T-banan tar er till Slussen på 7 minuter och bussar går till Älvsjö där pendeltågen rullar, tvärbanan finns i Liljeholmen.

Här bor man charmigt och bekvämt - nära staden!