BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Gullmarsvägen 29, vån 5

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
  • 4.675.000 kr
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en drömtrea med bevarad charm och magisk utsikt!
Här erbjuds en klockren Årstapärla i mycket gott skick med bevarade originaldetaljer och solig balkong. Belägen på populär adress med närhet till kommunikationerna på Gullmarsplan och dessutom med naturen runt knuten. Mysiga promenadstråk i Årtsaskogen och badbryggor vid Årstavikens vatten. Här har du ett hem och område att trivas i!

När du kliver in i bostaden möts du av en välkomnande, rymlig och ljus hall med klädkammare. Säkerhetsdörr är installerad. Nytt golv 2020. Vidare in i den möblerbara inre hallen som öppnar upp till de övriga rummen. I anslutning ligger stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv som är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, wc, kommod med tillhörande spegelskåp, ett extra tidstypiskt spegelskåp samt handdukstork (uppdaterat 2019). Snyggt kök från 2022 renoverat i charmig stil med skåpsluckor med tidstypiska handtag, virrvarr bänkskiva och vitt klassiskt kakel ovan. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, häll med tillhörande ugn och fläkt. Matplats för sällskap om 4 -6 personer intill fönster med magisk utsikt över Stockholm. 

Lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och övrig möblering så som fåtölj med läshörna och tv-möbel. Här erbjuds välbevarade detaljer i original såsom fönsterbrädor, vackra pardörrar med glaspartier samt trägolv (alla trägolv nyslipade 2019). Utgång till solig balkong (renoverad av föreningen 2020) med härlig utsikt mot både Globen och Årsta. Här kan du njuta av solen hela dagen och fram till sen eftermiddag. Plats för bord och stolar samt växter. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med fönsterbrädor och garderober i original. Båda med plats för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Nuvarande ägare disponerar ett källarförråd. 

Här bor du i en stabil förening som äger marken. Föreningen genomförde ett fönsterbyte under 2020. Säljaren gjorde tillval i samband med det: Ny balkongdörr, persienner i samtliga fönster (inkl.balkongdörr) samt valde mer tidstypiska handtag till fönster/balkongdörr. 

Endast ett stenkast från lägenheten nås Årstaviken med populära promenad - och joggingstråk. För dig som gillar att bada finns även ett antal badbryggor att tillgå. Citypulsen ligger med kort avstånd från lägenheten. En fem minuters promenad tar dig till knutpunkten Gullmarsplan som erbjuder tunnelbanestation, bussar, livsmedelsaffärer och butiker. Närmsta busshållsplats ligger 100 meter bort på Sköntorpsvägen. 

- Insynsskyddat läge
- Gavellägenhet
- Stambytt badrum 
- Renoverat kök (2022)
- Bevarat original
- Lummig omgivning
- Balkong i söderläge
- Bra förvaring
- Brf äger marken
- Nära naturen
- Klockrena kommunikationer
- Närhet till Årstaviken och Årsta torg

Varmt välkomna på visning! Anmäl gärna ditt intresse för att hållas uppdaterad. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 051. Föreningen Brf Årstahus.

Ekonomi

Pris 4.675.000 kr. Månadsavgift 4 721 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 3.3814 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

543 465 kr

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
Brf Årstahus är en välskött förening som äger och förvaltar fastigheten Sandören 1 på Gullmarsvägen 29 i Årsta, Stockholms kommun.Föreningen består idag av 35 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. På fastigheten finns även 12 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 2 011 kvm och de kommersiella lokalerna har en yta om 356 kvm.

Byggår
Bå 1946 (Oå 2001)

Marken
Föreningen äger marken.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Lägenhetsfördelning
7 lägenheter med 1 rok
13 lägenheter med 2 rok
12 lägenheter med 3 rok
2 lägenheter med 4 rok.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och de uppvisar positivt resultat. Föreningens kommersiella lokaler är attraktiva och ger bra intäkter på ca 600 000 kr/år vilket bidrar till att som upplåts med hyresrätt bidrar till att hålla medlemsavgifterna nere. Det finns inga planerade avgiftsjusteringar (kontrollerat med styrelsen 2024-09-12).

Genomförda renoveringar/åtgärder
2021 montering av nya fönster.
2020 va-stammar och elstigare byttes samt kök och badrum renoverades.
2020 balkonger och yttertak renoverades.
2019 parkeringsplatserna asfalterades om.
2016 fiberbredband drogs in.
2013 fasaden renoverades och återfick sin originalfärg

Planerade renoveringar/åtgärder
Det finns inga större renoveringar planerade utöver normalt periodiskt underhåll (kontrollerat med brf 2024-09-11)

Gemensamma utrymmen
Modern och fullutrustad tvättstuga samt kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Kabel-tv & Bredband
I månadsavgiften ingår bredband och grundutbudet av TV-kanaler via Comhem.

Överlåtelseavgift betalas av köparen
2,5 % av prisbasbeloppet.

Pantsättningsavgift (per panthandling) betalas av köparen

1 % av prisbasbeloppet.

Föreningens hemsida
www.hemsidan.com/arstahus/

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.