BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby - Enskede

Bandhagsvägen 3

  • 7 rum och kök
  • 161 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Huset kommer att visas inom kort. Gör gärna en intresseanmälan redan nu så får du uppdaterad information! Vänligen respektera säljarens önskemål om att inte vistas på tomten annat än utsatta visningstider.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 7 rum och kök varav 5 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 585 000 kr
Mark, totalt värde: 4 195 000 kr
Summavärde: 6 780 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1924
Värdeår: 1929

Fastighetsbeteckning 
ROTÄNDAN 10

Tomt 
797 m², trädgårdstomt.

Fullvärdesförsäkrad 
Ja 

Nytt beslut på taxeringsvärde på huset är:
Totalt: 8.524.000kr. 
Varav mark 5.200.000kr och Byggnad 3.324.000kr.

Fakta - Huvudbyggnad 

Fastighetsavgift 
9 525 kr/år.

Inteckningar/pantbrev 
Totalt antal inteckningar: 14 st 
Total belopp: 947 000 kr. 
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen. 

Besiktning
Besiktningsprotokollet som kommer finnas tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad. 

Kommunal avgift 
Fastighetsavgiften är 0,75 procent av fastighetens taxeringsvärde för 2024, men aldrig mer än 9 525 kronor (takbeloppet) per bostadsbyggnad. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret. 

Lagfart 
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr. 

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Övrigt 
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggrätter, servitut, bygglov, rivningslov, byggplaner i området o.s.v. om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad. 

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. 

Lycka till med ditt bostadsköp! 
Tack för att ni läst igenom detta och tagit del av all information. Vid frågor så kontakta mig, jag svarar så fort jag kan!

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började bebyggas i slutet av 1800-talet med sommarbostäder och utvecklades under 1920-talet till ett område med villor för permanentboende. På 1950-talet tillkom flerfamiljshus och radhus. Området har idag en blandning av villor, radhus och flerbostadshus, vilket skapar ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse. Här finns mysiga caféer som Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri och Delselius Bageri i Gamla Enskede. För matälskare finns kvarterskrogar som Enskede Deli, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus. För större inköp är ICA Kvantum vid Svedmyras tunnelbanestation ett bra alternativ.

Aktiviteter och Natur
Stureby erbjuder många fritidsaktiviteter, såsom Enskede rackethall för tennis, squash och badminton, samt ett populärt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med Tele2 Arena. Stureby har också flera grönområden, som Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken och Hemskogen. Vivstavarvsparken är särskilt populär under sommaren med en plaskdamm och lekpark, medan Hemskogen erbjuder vacker natur och skogsmark.

Kommunikationer
Stureby har goda kommunikationer med två tunnelbanestationer (Stureby och Svedmyra) på gröna linjen. Busslinjer som 144 (Gullmarsplan-Fruängen) och 163 (Kärrtorp-Bredäng) gör det enkelt att resa. Det finns också utmärkta cykelvägar till Globen och Södermalm.

Barnomsorg
Stureby är idealiskt för barnfamiljer med tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flera grundskolor, inklusive Sturebyskolan (årskurs F-9), som har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Andra skolor i området är Enskedefältets skola/Lindeskolan (åk F-6), Enskede skola (åk F-9), och den fristående Enskedeby skola (åk F-6). Det finns också specialskolor som Kunskapsskolan samt Engelska skolan i Gubbängen.

Parkering
Gott om parkeringsmöjligheter på tomten, både under carport samt uppfart.