BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vega Haninge Handen

Vega allé 118, 1tr

  • 1 rum och kök
  • 31 kvm
  • 1.595.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett exklusivt och toppmodernt boende med smakfulla materialval och optimalt planerade ytor med högt i tak. Här möts man av generösa sällskapsytor med härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier. Köket och badrum är i toppskick med exklusiva och påkostade tillval. Rummet har plats för en säng som enkelt kan delas av med väggar eller bokhyllor. Förvaringen är optimal med stor klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. 

Bostaden har genomgående behagliga färgval och påkostade materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. På golvet ligger vackert parkettgolv och väggarna är målade med sobra färger. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med bästa läge intill centrum och tåget.

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Fokus på umgänge
Rymligt vardagsrum med gott om plats för såväl soffgrupp som för matbord eller övrigt passande möblemang. Rummet är ljust och luftigt och karaktäriseras av de stora fönsterpartierna som medför ljusinsläpp. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Hemtrevligt kök - Plats för stora sällskap
Hemtrevligt och exklusivt kök från HTH med fokus på njutning och umgänge där man genom en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen skapat en skön harmoni med stora sociala ytor och matplats för det stora sällskapet. Köket har bra förvaringsytor bakom ljusa skåpsluckor. Praktisk arbetsbänk med vitt kakel ovanför. Vitvaror från Siemens. Köksutrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn är inbyggda.   

Badrum – Smakfullt påkostat
Smakfullt badrum med helkaklade väggar i vitt och gråa klinkerplattor som bryter av på ett stilfullt sätt. Badrumsutrustningen består av wc, kommod, torkställning, samt dusch med skjutbar glasvägg. I badrummet finns även kombinerad tvättmaskin med torktumlare med goda avlastnings- och förvaringsytor ovanför. 

Hall – Inbjudande och ljus
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv som övergår till ett vackert parkettgolv i ek som löper vidare i hela bostaden. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder bra avhängningsmöjligheter och perfekta förvaringsytor via en inbyggda garderob som rymmer alla ytterkläder.  

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 1001. Föreningen Brf Vega Avenue.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Pris 1.595.000 kr /Bud. Månadsavgift 1 989 kr (Värme ingår). Andel i föreningen är 2.25 %.

Driftskostnad

Totalt 933 kr/mån (11 196 kr/år) varav El 350 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån, Försäkring 230 kr/mån, Övrigt 203 kr/mån. Övrigt: Obligatorisk avgift som avser kabel-tv & bredband från Telia. .

Allmänt om husen/föreningen
Brf Vega Avenue består av 20 lägenheter, från 1 rum och kök på 31 kvm till 6 rum och kök på 126 kvm. Husen är ritade  Bostadsrättslägenheterna är fördelade i ett lamellhus som omsluter en grön bostadsgård där det finns en berså med pergola samt grillplats.

Huset är uppdelade i två trapphus, varav det ena är i tre våningar och det andra i tre plus en fjärde indragen kungsvåning. Husets volym har en trappande karaktär och ritade med hänsyn till den kuperade terrängen på platsen. Husets fasad har en mjuk framtoning i ljus slät puts med en kulör av sand och gråtonad träpanel.

Byggnadsår
2022

Gemensamma utrymmen/utemiljön
Sophantering och källsortering sker i särskilt miljörum. Cykelplatser finns lättillgängligt på gården. Parkerings- gård med parkeringsplatser finns i anslutning till den gröna bostadsgården. Gården är planerad för både lek, soliga uteplatser och grillstunder. Här njuter du av livet i Vega.

Kommande renoveringar
Endast löpande underhåll

Bredband & Kabel-TV
Bredband och kabel-tv från Telia

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns med minsta ägarandel 10%.

Överlåtelseavgift
1432,5 kr, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
573 kr.

 

Områdesbeskrivning

I Vega är det nära till det mesta. 
Nära till badsjö och strövområden i vackra Rudan med badstrand och elspår samt skidspår på vintern. Nära till stora naturområden och skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär och även nära till shopping och stadsliv med centrala Stockholm bara en kort bilresa iväg eller med närliggande direktbuss. 
Vega är ett mycket attraktivt och välplanerat bostadsområde. Ett fint område att växa upp i för familjer som vill bo nära Stockholm men ändå kunna njuta av natur och friluftsliv. Här finns flera nybyggda förskolor och en ny skola för barn upp till årskurs 9.Haninge kommun har drygt 80 000 invånare och är en av Stockholms största och mest expansiva kranskommuner. 
Vegastaden med en ny pendeltågsstation och centrum gör att Vega/Hermanstorp/Kolartorp växer ihop med centrala Handen. De större matvarubutikerna, som Maxi Stormarknad och Coop Forum med Port 73 finns endast några minuter bort. I närliggande Länna köpcentrum finns bl a Willys och Citygross och Haninge Centrum ligger en kort promenad bort. Här finns apotek, flertalet klädbutiker, caféer m.m. Sjukhus och annan kommunal service finns också på bekvämt avstånd. I Haninge kommun finns ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Simhall, flera ridsportsanläggningar, sporthall och bibliotek samt trevliga restauranger och kaféer ger en trivsam närmiljö.