BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 6A, 6 tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Ljus och välplanerad 2:a om 55 kvm (möjlig 3:a) högt upp i fastigheten med stor inglasad balkong i sydvästläge med vacker utsikt mot Djurgården och Stockholms inlopp! Från balkongen kan man njuta av den rogivande vattenutsikten, spana på kryssningsfartyg och annat båtliv som passerar förbi.

Man välkomnas via säkerhetsdörr av en öppen och rymlig hall med plats för avlastningsbord, goda avhängningsytor och förvaringsmöjligheter bakom spegelgarderober med skjutdörrar. I anslutning till hallen nås bostadens stora, moderna badrum. Vidare in i bostaden kommer man in till det ljusa och luftiga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. En perfekt samlingsplats för familj och vänner och här har man bra förutsättningar för sociala tillställningar. Från köket når man bostadens fantastiska inglasade balkong i sydvästläge som blir som ett extra rum och bjuder på en suverän utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården på andra sidan! Här finns generösa ytor som bådar plats för både lounge-grupp, barbord, elgrill/gasolgrill och växter.

Stilrent Vedumkök med vita luckor, grå bänkskiva i laminat och vitkaklat stänkskydd. Köksutrustningen består av kyl/frys i rostfritt, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll, LED-belysning samt diskmaskin. Man har väldigt goda arbetsytor och bra med förvaring bakom snygga skåpluckor.

Bostadens sovrum är väl tilltaget med stora fönster, målade väggar i en harmonisk grå kulör och goda förvaringsmöjligheter bakom garderober med skjutdörrar. Här finns gott om plats för 180 säng, nattduksbord och byrå. 

Stort och fräscht badrum som är stilrent inrett med fint klinker i grå kulör och kakel på väggar i vit kulör. Badrummet är utrustat med wc, handfat med vit kommod, spegel, duschhörna med duschvägg, handdukstork/tvättställ, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från SIEMENS med praktisk arbetsbänk ovanpå samt gott om förvaring bakom vita väggskåp ovanför.

Hela bostaden genomsyras av smakfulla material-och färgval, genomgående ljuslaserad parkett, målade väggar i vitt, och den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar perfekta ytor både för sociala tillställningar och lugna hemmakvällar. Detta är ett privilegierat boende där man bor med pulsen i Stockholm city på bekvämt avstånd och vid början av vår berömda vackra skärgård!

Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

BRF Kajplats Kvarnholmen är en stabil förening som äger marken. Föreningen består av fem huskroppar med 223 lägenheter och 5 lokaler. Det finns fyra gemensamma takterrasser med magisk utsikt och utemöbler för medlemmar att nyttja, övernattningslägenhet, garage som nås direkt ner via hiss, flera cykelrum, barnvagnsrum, styrelserum, städrum, rullstolsförråd och kajakrum. Busshållplats finns en minut från bostaden som tar 10 minuter till Slussen, eller varför inte ta den uppskattade SL-båten vars linjer 80 och 83 utanför på kajen som avgår var 15e minut och tar dig in till Nybroplan på drygt 20 minuter?

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1603. Föreningen Brf Kajplats Kvarnholmen.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Telia.

Ekonomi

Månadsavgift 3 960 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.3586 %.

Driftskostnad

Totalt 1 050 kr/mån (12 600 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 230 kr/mån, Övrigt 220 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade. Övrigt post om 220 kr omfattar obligatorisk månatlig kostnad för Telia Triple Play.

Byggnadsår
2020-2021

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Föreningen
Längs kajen vid Stockholms inlopp och med utsikt över Djurgården ligger Kajplats Kvarnholmen. Bostäderna, om ett till fem rum och kök, har öppna och flexibla planlösningar. Majoriteten har balkong eller uteplats och en av Stockholms bästa utsikter. Brf Kajplats Kvarnholmen består av 5 huskroppar med 223 lägenheter och 5 lokaler.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-06-15.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 10% från 1/1-2024. Inga beslut fattade om kommande avgiftsförändringar.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har gemensamma takterrasser med magisk utsikt. Det finns även styrelserum, övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd, rullstolsförråd, kajakrum och garage.

Källarförråd hör till lägenheten, det går även att hyra extra förråd för medlemmarna, kostnad 500kr/mån.

Kabel-TV och Bredband
Bredband, telefoni och TV finns via fiber och leverantör är Telia. Obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Parkering
Det finns 179 garageplatser varav 15 MC-platser. Garageplatserna kostar 1470 kr/månad för bil och 525 kr/månad för MC.
I dagsläget är det en kortare kö till samtliga platser. Under tiden man väntar på sin parkeringsplats finns möjlighet att hyra en p-plats i det närliggande Spisbrödsgaraget på Kvarnholmsvägen 82, några få minuters promenad från fastighetens entré från Kvarnholmsvägen. 

Det är föreningen som hanterar köhanteringen.

Övrigt
Varmvatten debiteras efter förbrukning var tredje månad och kommer på första avin i varje kvartal.

Marken
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 2,5 % (1 313 kr) av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 1 % (525 kr) av aktuellt prisbasbelopp.

Ägande
Juridisk person godkännes ej som medlem i föreningen.
Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka kommun och omgärdas av Saltsjön. Norr gränsar mot natursköna Kungliga Djurgården medan sydost omsluts av Svindersviken. Kvarnholmen erbjuder både båtbussar och båttaxi som angörs vid Norra kajen. Här passerar varierande båtar året om och är även farleden för kryssningsfartygen som tar en ut i Europa. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken, erbjuder också varierande natur. 

Marina med båtplatser och gästhamn
Vid lugna och skyddade Svindersviken kommer en ny småbåtshamn att skapas. Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats nära hemmet. Platserna administreras av Hästholmens Båtsällskap och du ska vända dig till dem med en intresseanmälan.

I takt med att Kvarnholmen färdigställs och nya boende flyttar in kommer det att finnas utrymme för en mängd marina aktiviteter runt om på Kvarnholmen så som kajakuthyrning, seglarskola och bad.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola som har en uttalad ambition att göra den till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. Skolan har klasser upp till årskurs 9 med drygt 700 elever och nu finns även Ebba Brahe Gymnasium etablerad på Kvarnholmen. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Idag finns Ebba Brahe förskola och Alexanderskolan i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Kvarnholmens centrum erbjuder bl.a. en stor COOP-butik, STC gym, florist, vårdcentral, tandläkare, apotek, Robin Delselius bageri och Crispy pizza bistro. På Kvarnholmen finns flera populära restauranger som t.ex. Deli Molinari, Don Felice, Arigato sushi och glassbaren SNÖ nere på norra kajen. Dessutom kan du promenera, cykla, ta buss eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare brett utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Buss 402 tar dig in till Slussen på drygt 10 minuter, eller varför inte ta pendelbåt 80 eller 83 som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på några minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com