BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vendelsö

Svartbäckens by 218

  • 5 rum och kö
  • 160 kvm
  • 4.150.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Svartbäckens by 218!

Beläget i det fridfulla och barnvänliga området Svartbäcken i Vendelsö, hittar du detta ljusa och välplanerade radhus i tre våningar med 3 rum och kök samt 2 stora allrum varav allrummet på mellanplanet går med enkla medel att skapa ytterligare 2 sovrum (se alternativ planlösning). Boendet har hög standard och fina materialval. På entréplan finns rymliga och sociala ytor med ett stort kök och vardagsrum. Här finns även en gäst WC, ett förråd under trappen och en praktisk tvättstuga . Övervåningen är mer privat och rymmer två välplanerade sovrum, ett stort allrum med utgång till balkongen, ett badrum med både dusch samt en walk in closet.. Vindsvåningen är inredd och har en stor master bedroom med goda förvaringsmöjligheter. 

Från vardagsrummet når du baksidan av huset, där det finns en stor trädäckad altan perfekt för loungemöbler och matbord. Den är idealisk för att njuta av eftermiddagssolen eller för att ha grillkvällar med vänner. En gräsmatta med grönskande häck omger altanen. I samfällighetsavgiften så ingår ett garage i länga samt parkeringsplats.Huset har även ett kallförråd på framsidan. 

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Läs mer på samfällighetens hemsidan https://www.svartbackensby.se/

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kö varav 4 - 5 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Tak: Betongpannor. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp. Fönster: 2+1 med invändig isolerruta, 3-glas isolerfönster.

Uppvärmning

Direktverkande el, luft/luftvärmepump, Braskamin.

Ekonomi

Pris 4.150.000 kr utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 3 220 kr/mån (38 641 kr/år) varav El 1 542 kr/mån, Vatten/Avlopp 122 kr/mån, Samfällighet 890 kr/mån, Försäkring 667 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade. I EL är uppvärmningskostnaderna samt hushållsel inräknad.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 746 000 kr
Mark, totalt värde: 1 053 000 kr ().
Summavärde: 2 799 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1978
Värdeår: 1978

Officialservitut tillträde, Last
01-ÖSR-1944 - 366

Officialservitut tillträde dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1944 - 127

Officialservitut dagvattenavrinning, Last
01-ÖSR-1944 - 362

Officialservitut tillträde dagvattenavrinning, Förmån
01-ÖSR-1944 - 126

Officialservitut tillträde, Last
01-ÖSR-1944 - 39

 

Pantbrev
Totalt: 5st - 3,485,000 kr-

Parkering

Garage i länga samt flertalet parkeringar i närområde.

Fastighetsavgift
9525 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 525 kr/år för småhus deklarationen 2024 (inkomståret 2023). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

 

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

- HALL -
En hall som gör att det är skönt att komma hem. Trevliga ytskikt och anslutningar till entréplans övriga delar. Gott om plats för avhängning.

- KÖK -
Stilrent och härligt kök med vackra ytskikt, gott om förvaring och bänkytor. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn samt fläkt. Här finns plats för en stor matgrupp invid fönsterparti.

- VARDAGSRUM -
Stort vardagsrum med utgång till uteplats på baksidan. Här finns plats för stor soffgrupp, matbord om önskas samt den obligatoriska tv-möbeln. Vardagsrummet har även en braskamin för maximal mysfaktor.


- GÄST WC-
Fint inredd gäst wc som är utrustad med toalett och en kommod.

- TVÄTTSTUGA -
Rymlig tvättstuga med kaklat golv och gott om förvaring. 

- FÖRRÅD -
På entréplan finns förvaring i förråd under trappen samt en friliggande förrådsbyggnad intill entrén.



ÖVRE PLAN

- ALLRUM -
Stort och ljust allrum med utgång till balkong i rätt solläge. Allrummet går med enkla medel att återställa till originalplanlösning för ytterligare två rum. Se alternativ planlösning.


- SOVRUM 1 -
Rymligt sovrum med gott om plats för en stor säng, skrivbord samt förvaringsmöbler.


- SOVRUM 2 -
Större sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt övrig möblemang. Sovrummet är inredd med en garderobsvägg för maximal förvaring.


- WALK IN CLOSET  -
Trevlig walk in closet med smart inredning för kläder. Kan även användas som förråd.

- BADRUM  -
Modernt och stilrent badrum med duschhörna, wc, handfat med kommod och handdukstork. Helkaklade ytor samt spotlights i taket. Här finns gott om plats för ett stort badkar för den som önskar.

- INREDD VIND - MASTER BEDROOM -
Vinden är inredd till en stor masterbedroom med gott om yta för förvaringsyta i kattvind. Två stycken takfönster installerade för dagsljus. Går med enkla medel att omvandla till ett stor sällskapsrum/hemmakontor.

 

Områdesbeskrivning

Vendelsö

Förskolor och skolor
Det finns flertalet förskolor i omnejd.Fasanens förskola och Svartbäckskolan från 6 år till åk 5 på gångavstånd, Lyckebyskolan och Vendelsö Hage ligger med i närområdet. Flera grundskolor finns också i Vendelsö och Fredrika Bremergymnasiet i Handen.

Fritid
Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is. Tyresta nationalpark runt knuten. 

Service
Endast ett stenkast från bostaden finns Vendelsömalm med nödvändig närservice som en stor Coop butik, restauranger och kiosk. Med bil tar du dig lätt till större handelsplatser så som Port 73, Haninge centrum och LännaMarket.

Kommunikationer
Ett stenkast från bostaden går direktbussar som tar dig till Stockholm på ca 20-25 minuter. Buss går även till Gullmarsplan, Handen, Tyresö och Nacka. I Handen hittar vi även pendeltåg . Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.