BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kista

Langelandsgatan 3 3tr

  • 5 rum och kök
  • 104.5 kvm
  • 2.650.000 kr fast pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna verkligen fina generösa 5a på 104 kvm med delar som gör den till ett perfekt boende för dom flesta. En mycket smakfullt inredd bostad med en fin layout som bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner. Högst upp i huset med generös terrass i bästa sydvästläge. Stora delar av lägenheten renoverad under 2024 med alla ytskick och delvis renoverat kök. Välskött förening. 

Här möts man av en modern och riktigt fin lägenhet som varsamt renoverats. En utmärkt planlösning för en social tillvara med familjen och med en god balans mellan de olika delarna. Perfekt planlösning mellan köket, matplats och vardagsrum där köket placerats mellan dom båda rummen. Generösa fönsterytor i kombination med den utmärkta planlösningen skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt!

- generös 5a på 104 kvm
- terrass i bästa sydvästläge
- renoverad 2024
- välskött förening, belåning ca 4 918 kr/kvm

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med en hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och lekhörna. Bostaden har en väldigt genomtänkt och väldisponerad planlösning helt enkelt. Generösa fönster ut mot grönskande gräsytor och solens strålar under stora delar av dagen skänker en behaglig känsla i vardagsrummet. Målade väggar. 

KÖK
Gillar du matlagning och vill ha ytor för detta har du verkligen möjligheter för det - mästerkocken kan verkligen ta ut svängarna i detta fina kök. Bra med förvaring och suveräna arbetsytor - allt som behövs för att göra matlagningen och vistelsen i köket till en fröjd. Separat kyl och frys, diskmaskin. 

TERRASS - EN EGEN OAS
En charmig terrass med utsikt över den grönskande gården, terrass var plats finns för soffgrupp, barnens lek, och lite grönskande odlingar. 

SOVRUM 1,2,3,4
Fyra utmärkta och rofyllda sovrum utan insyn. Perfekt placerade i bostaden var rummen ligger lite uppdelat och separat från varandra. Målade väggar från 2024. 

BADRUM & GÄST-WC
En lägenhet med ett snyggt praktiskt badrum, dusch, handfat, wc, golvvärme, tvättmaskin vilken lämnas, kakel och klinker. Separat gäst-wc. 

HALL
Välkomnande generös hall med goda förvaringsmöjligheter i garderober och stor klädkammare / förråd. Bra med plats för ytterkläderna, även plats att rulla in barnvagnen på ett smidigt sätt. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 4 - 5 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 44. Föreningen HSB Rågö I Stockholm.

Ekonomi

Pris 2.650.000 kr fast pris. Månadsavgift 8 576 kr (värme, vatten, förråd, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.4472 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

491 757 kr Uppgiften är beräknad utifrån föreningens årsredovisning för 2023, källa Bopedia

Överlåtelseavgift

1 432 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Allmänt om föreningen
Brf Rågö bildades 1976 och är belägen i vackra Ärvinge med närhet till naturområden, tunnelbana och köpcenter. Föreningens fastigheter var inflyttningsklara våren 1980. I Rågö finns 296 bostadsrätter av vilka 2 ägs av HSB, fördelade på 10 hus. Föreningen äger marken sedan 2013. Totalytan uppgår till 24 043 kvm varav 24 027 kvm utgör boyta och 376 kvm lokalyta. Ärvinge Gård och LIlla Ärvinge Gård ingå inte i totalytan. 

Föreningens ekonomi
Välskött förening. Belåning ca 4 918 kr/kvm. 

Gememsamma lokaler
Föreningen äger den K-märkta Ärvinge Gård som kan hyras som festlokal för de boende. I lilla huset finns vävstuga samt bastuavdelning. Stora huset innehåller fest- och samvarorum samt styrelserum och sammanträdeslokal. Sammanträdeslokalen kan även användas för studiecirklar och liknande verksamhet. Rågö:s lokaler kan hyras av föreningens medlemmar. I lokalen får vistas upp till 40 personer. Särskilda ordningsregler gäller för festlokalen.

Tvättstuga
Föreningen har två tvättstugor, som totalrenoverades under år 2006. De finns på Langelandsgatan 13 och Lollandsgatan 7. Tvättpassen är 3 timmar långa. De regler som gäller för bokning finns att läsa under fliken Tvättstugor. Regler finns också anslagna i varje tvättstuga

Barnvagnsrum
Barnvagnsrum finns till varje port och skall endast användas för barnvagnar. Särskild nyckel gäller, och den fås av nyckelansvarige

Cykelrum
finns i bottenvåningen i Ringstedsgatan 8 och Lollandsgatan 9. Föreningens cykelbodar är avsedda för cykelförvaring. Rätt att använda cykelbod följer inte med lägenheten, utan Du ställer dig i en kö till det blir en plats ledig. Platsen är kostnadsfri, förutom depositionsavgiften för nyckeln som kvitteras ut hos nyckelansvarige.

Bordtennisrum
Bordtennisrum finns innanför cykelrummet på Lollandsgatan 7. Kontakta föreningens nyckelansvarige för tillträde till bordtennisrummet.

TV och Bredband
Rågö har Stockholms Stadsnät som Internetleverantör. Det betyder att varje lägenhet inom Rågö har Internet med upp till 1000 Mbit per sekund in och 1000 Mbit per sekund ut. Även fast telefoni kan fås via Stockholms Stadsnät. Bredbandsinkoppling via Bredbandsbolaget utfördes under 2001 till samtliga Rågö:s fastigheter. Kostnaden för bredband och telefonabonnemang ingår för närvarande i månadsavgiften.

Kabel-TV via ComHem AB. Kostnaden för basutbudet med 14 kanaler ingår i månadsavgiften. Den som vill ha fler kanaler kan sluta ett individuellt avtal med Comhem eller annat företag och stå för kostnaden själv.

Renoveringar och underhåll
2018 - 2022 rnovering undercentraler
2017 - 2022 ombyggnad ny konstruktion ta för stjärnhus och radhus
2020 - uppgradering relining av varmvattencirkulation
2018 - fönsterrenovering med byte till aluminiumprofiler och byte av yttre fönsterrutor
2011 - 2012 - montering aluminiumportar installation inpasseringssystem
2011 - renovering  ventialationssystem, byte av fläktar taken
2008 - ommålning trapphusuppgångar, nya golv på markplan
2005 - renovering hissar

Elavtal
Föreningen har upphandlat ett gruppavtal för elen. Individuell mätning av varje lägenhets förbrukning, där kostnaden för den el du förbrukat under tre föregående månader läggs till på fakturan för månadsavgifterna under kommande kvartal. På detta sätt får samtliga boende mycket lägre elkostnader och föreningen har bättre förhandlingsläge mot elleverantören. Medlemmarna behöver inte teckna egna elavtal.

Parkering
Garageplatser finns att hyra genom separat avtal, dock kötid. Kortare kötid för uppställningsplatser utomhus. Föreningen har 133 platser i varmgarage samt 128 p-platser utomhus. HSB Akalla administrerar parkeringsuthyrning. Finns också 18 avgifsbelagda besöksparkeringar. Garage 600 kr/mån, garage med laddstation 925 kr/mån, p-plats 250 kr/mån. 

Kontakt
kontakt@brf-rago.se
Ordförande Peter Wekéll

Områdesbeskrivning

Allmänt om Kista
Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.

Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet.Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.

Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar).

År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation
Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och BrommaJ ust nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

Närservice
Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt
I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.