BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Folkungagatan 160, 4 tr

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • 6.950.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna unika hörnlägenhet, där ljuset strömmar in från fyra väderstreck och du bjuds på utsikt över både vattnet och Stadsgårdskajen. Vid entrén möts du av en rymlig hall med generös förvaring, som sätter tonen för resten av bostaden. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en social och trivsam yta, medan de två sovrummen ligger rofyllt mot den lugna innergården. Lägenheten har dessutom en stor balkong med utsikt över den grönskande gården, perfekt för avkoppling. Badrum med badkar och praktisk tvättpelare.

Entré och välkomnande inre hall
Välkommen till denna charmiga och välplanerade lägenhet som erbjuder allt du behöver för ett bekvämt och trivsamt boende. När du stiger in möts du av en smart planerad entré med gott om förvaring för ytterkläder och skor. Den inre hallen är rymlig och praktisk med tre väggfasta garderober och en bra klädkammare som ger dig gott om förvaringsutrymme. De ljusmålade väggarna och ekparkettgolvet skapar en inbjudande atmosfär. 

Kök och vardagsrum i öppen planlösning
Vardagsrum och kök flätas samman i en öppen planlösning som gör detta till en perfekt plats för både vardagsliv och festliga tillställningar. Köket är välutrustat med moderna vitvaror, inklusive kyl, frys, spishäll, tvådelad ugn (en vanlig och en med varmluft), mikrovågsugn, vinkyl och diskmaskin, samt gott om förvaringsutrymme bakom vita skåpluckor. Det stilrena vita klinkret ovanför arbetsbänken harmoniserar fint med de ljusa väggarna och ekparketten på golvet. Matplatsen är trevligt placerad vid det härliga hörnfönstret och vankas det större kalas, kan bordet enkelt förlängas. Vardagsrummet är en naturlig samlingspunkt med sina vitmålade väggar och en elegant fondvägg som ger rummet karaktär. Här finns gott om utrymme för både avkoppling och umgänge.

Stor balkong
Den generösa balkongen med infravärme är en verklig tillgång, belägen mot föreningens lugna innergård med Åsöbergets grönska som fond. Här finns plats för både en större sittgrupp och växter, vilket gör balkongen till en perfekt plats för avkoppling – oavsett tid på dygnet. 

Två sovrum - båda med fönster i vinkel
Lägenheten har två välplanerade sovrum, båda med charmiga fönster i vinkel som släpper in mycket ljus. I båda sovrummen finns garderob (-er) för smidig förvaring, och båda rummen har stilren ekparkett och vitmålade väggar som resten av bostaden.

Badrum 
Badrummet är rymligt och stilrent, med vitt kakel på väggarna och ett kontrasterande svart klinkergolv. Här finns alla bekvämligheter du behöver, inklusive badkar, handfat, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare och wc, allt för att underlätta din vardag.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 25. Föreningen Brf Utkiken 20.

Ekonomi

Pris 6.950.000 kr /bud. Månadsavgift 5 344 kr (värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 2.9173 %.

Driftskostnad

Totalt 558 kr/mån (6 700 kr/år) varav El 358 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

348 178 kr Enligt årsredovisningen 2023

Byggnadsår
1991

Uppvärmning
Fjärrvärme 

Föreningen
Brf Utkiken 20 är en äkta förening som består av ett bostadshus med 34 lägenheter varav en av dem är hyresrätter. Adresserna är Folkungagatan 156, 158 och 160. Föreningen bildades 1999 och ombildningen skedde 2008. Fastigheten upplåts med tomträtt som sträcker sig till 2029-10-31.

Avgiftsändringar
Föreningens ekonomi är överlag god. Föreningen ser ständigt över budgeten och sina kostnaderna. Föreningens policy är att justera avgiften därefter (kontrollerat med styrelsen 2024-08-04). 

Utförda renoveringar
2023 - Fönsterrenovering
2021 - Termostater och ventiler
2017 - Stamspolning
2016 - Ombyggnad av hobbyrum till lägenhet
2013 - Fasadrenovering
2013 - Fönsterrenovering
2013 - Ny bastu
2012 - Renovering källare
2010 - Renovering tvättstuga med ny maskinpark
2010 - Renovering hiss
2009 - Stamspolning
2009 - Renovering av fastighetens tak
2009 - Renovering uteplats och entréer

Planerade renoveringar
Föreningen har en underhållsplan som uppdateras varje år och som bygger på en tidigare genomgång av fastigheten. 
Inga stora omfattande renoveringar är beslutade - endast löpande underhåll.

Gemensamhetsutrymmen 
Bastu med dusch och wc, barnvagnsförråd, cykelförråd, tvättstuga samt styrelserum med kök. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Innergård
Härlig och lummig innergård med vacker grönska. Gott om sittplatser och när vädret tillåter når solen ner på innergården och ni kan njuta av värmen. 

TV- och internetanslutning
Kabel-TV levereras av Tele2. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget separat abonnemang.
Bredband via fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Bilplats
Föreningen har 9 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. 

Överlåtelseavgift
1 433 kr betalas av köpare. 

Pantsättningsavgift
573 kr

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Kvarteren häromkring har gamla anor, omskrivet av bland annat Per Anders Fogelström i "Mina Drömmars Stad" och Holger Rosman. Det vimlar av intressanta namn och platser i omgivningarna - en verklig kulturmiljö att ta del av. Området är populärt med närhet till Fjällgatan med dess magnifika utsikt, pulserande Nytorget och lugnet i. Perfekt kombination av fina grönområden och hippa krogar/caféer. 

Restauranger, cafeér och shopping
I det direkta närområdet finns mängder av restauranger, caféer och barer som mättar den mest kräsne finsmakaren eller gourmet. Det finns restaurangpärlor såsom Punk Royale, Café Nizza, La Vecchia Signora och Café Pom och Flora. Området bjuder även på ett stort utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers.

Parknära läge - Natur och fritid
Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur! Här bor du vid Åsöberget och endast ett stenkast bort från trivsamma och lummiga Vitabergsparken, som är perfekt för en picknik i det gröna. Vill du njuta av vacker utsikt, kan Fållan rekomenderas.

Kommunikationer
Bra kommunikationer i närheten. Några minuter bort med buss når ni Slussen med både bussar som tar dig till bland annat city, Nacka och tunnelbanans gröna och röda linje. En ny tunnelbanelinje (blå) med station Sofia vid Stigbergsparken planeras vara i drift 2030. 

Parkering
Förutom garaget i fastigheten, finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering.