BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Annedal - Bromma - Mariehäll

Kratsbodavägen 24, vån 4/4

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Låg avgift

- Insynsskyddad

- Högst upp

- Förening med god ekonomi & äger marken

Högst upp i fastigheten hittar vi denna fantastiska och ytterst välplanerade lägenhet om 52 kvm. Lägenheten är insynsskyddad och en planlösning som erbjuder sociala tillställningar. Materialvalen och originaldetaljer rakt igenom boendet med det lilla extra och utsikt över grönskan samt takåsar karaktäriserar detta vackra hem.

 

Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1402. Föreningen BRF Hemlyckan.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi

Månadsavgift 2 401 kr (värme, vatten och bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Lägenhetens nettoskuldsättning

Enligt 2022 års redovisning

Byggnadsår
1986

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Föreningen består av 37 lägenheter varav 34 disponeras som bostadsrätter och 3 disponeras som hyresrätter. Social och trevlig förening med många aktiviteter för medlemmarna. Lekpark finns att tillgå vid entrén, i området finns även en större lekpark med bad för barnen. 

Utförda renoveringar
2010 Badrumsrenovering
2013 Installation av fiberbaserat fastighetsnätverk till alla lägenheter
2013 Installation av närvarostyrd LED-belysning i trapphusen
2014 Nya balkonginglasningar
2015 Installation av bergvärme
2016 Renovering av gemensamhets lokalen
2016 Ny gatubelysning utomhus
2018 Målning av trapphus
2019 Nya hissar i båda portarna
2021 Stamspolning
2022 OVK
2023 Installation av laddstolpar

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Tv och bredband
Fiber(Ownit 100/100) ingår i avgiften. Via fiber går det att få IP-tv. Via antennuttaget kommer man åt det marksända nätet(boxer).

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam festlokal/övernattningslokal som för 200 kronor per dygn går att hyra och som rymmer 50 gäster. I lokalen finns även kök och badrum.
Stor modern tvättstuga i källarplanet. Med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Parkering
Föreningen har idag både carport och p-platser med laddstolpar till samtliga(totalt 21 platser). Kostnaderna för dessa är 500 kr respektive 300 kr/mån. För närvarande kö.

Mark
Föreningens äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Bostaden ligger i populära Mariehäll som ligger intill Bällstaån som i sin tur angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Här finns bl.a Sundbyberg Centrum och nya Signalfabriken. I centrum finns ett stort utbud av kommunikationer, service, restauranger, caféer, SATS samt både större och mindre butiker. 

De senaste åren har området utvecklats enormt med flera nyöppnade restauranger, här finns även en av Stockholms mest populäraste sushirestauranger, MGL sushi och succén Brödernas som ligger vid Mariehällstorget där du även hittar en välsorterad ICA-butik.

I barnvänliga Annedal finns Mariehällsskolan, Adolfsbergsskolan, flertalet förskolor och lekplatser. I Annedalsparken finns det gott om aktiviteter som bad i plaskdammen, en stor bollplan som på vintern förvandlas till en skridskobana. Här kan du även ta snowracer ner för den härliga pulkabacken och ta en fika på Annedals café & bageri. I området finns även populära Kratsbodaparken med plaskdamm samt bubbelparken. 

För den promenerande binds Mariehäll på ett fint sätt samman med Sundbyberg, Solna och Stockholms innerstad tack vare den vackra strandpromenaden. Långa sträckor går längs Huvudsta strand i Solna och passerar Pampas Marina och Karlbergs slott. Närliggande Marabouparken är ett verkligt smultronställe med stora gräsytor, lekplats, plaskdamm, konstverk och restaurang Dolks kök. 

Likt Sundbybergs Centrum ligger även Bromma Blocks och Bromma flygplats inom promenadavstånd med ett stort utbud av shopping och all tänkbar service. Stockholms city når man på tio minuter med tunnelbanan från Sundbyberg. Ännu snabbare går det med pendeltåget. Tvärbanan planeras att få en hållplats där Ulvsundavägen passerar Annedal, vilket kommer bli en kort promenad från bostaden.