BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bagarmossen

Lagavägen 34

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Smakfullt renoverat kök
- Möjlig 4 rok!  
- Balkong mot innergård 
- Genomgående ljus 
- Diskmaskin och tvättmaskin
- Hus med hiss
- Omtyckt och välskött BRF 
- 1 minut till tunnelbana 
- Promenadavstånd till naturen 

Missa inte chansen att se denna smakfulla trea belägen på omtyckta Lagavägen! På våning två kliver ni bekvämt in i bostaden via fastighetens hiss. Här möts ni av genomgående ljus från fönster i två väderstreck som gör bostaden ljus, en social planlösning mellan kök och vardagsrum samt en underbar balkong som vetter mot föreningens trivsamma gård. 

Köket har renoverats med känsla! En vacker marmorskiva pryder bänken som erbjuder gott om arbetsyta. Förvaring finns det gott om i över- och underskåp. Fint kakel pryder vägg från bänkskiva till tak och rummet genomsyras av en luftig känsla. Maskinparken består av spis, fläkt, fullstor kyl samt frys, diskmaskin, ugn och mikro. 

Vardagsrummet är ljust och fyller bostaden med rymd. Härifrån nås balkongen som blir en naturlig förlängning av bostaden från tidig vår, sent inpå hösten. Här har ni dessutom en vy mot föreningens lummiga innergård. Bostadens erbjuder även två sovrum och förvaring i flera garderober. Utöver förvaringen i bostaden tillhör två separata förråd bostaden. 

Detta är ett perfekt hem till er som ställer krav på erat boende och passar paret, såväl som den växande familjen. Ett boende i det bästa läget med centrum ett stenkast bort med tunnelbana och Nackareservatet inom en kort promenad, dessutom bor ni i en mycket omtyckt förening med fin grannsämja! 

Brf Rusthållaren är en mycket omtyckt och välskött föreningen som erbjuder grovtvättstuga, cykelförråd och parkeringsplatser för enbart ca 450 kr/mån. Lägg dessutom till en barnvänlig och grönskande gård som flitigt används av föreningens familjer. En mötesplats för både barn och vuxna! 

Bostaden är belägen en kort promenad bort från det idylliska Nackareservatet som erbjuder bad på sommaren vid Söderbysjön, skridskor och skidåkning på vintern. Här finns möjlighet till härliga promenader och löpträning samt en golfklubb (Björkhagens GK) med en trevlig skogsbana. Även Brotorpsstugan nås på en kortare promenad från bostaden som vintertid erbjuder bl.a. nygräddade våfflor och fika. Likväl finns Hellasgården på kort avstånd.

Någon minut från lägenheten ligger Bagarmossens Centrum med livsmedelsbutiker, torghandel, restauranger, bibliotek och Folkets Hus. Populära bageriet Lilla Bagis ligger på torget och är en favorit i området!

Från Bagarmossen tar du dig enkelt och smidigt vidare genom stan via tunnelbanan och dess gröna linje. Innerstaden når du på ca 15 minuter. Med buss 161 tar du dig även vidare genom söderort mot Gröndal via Älvsjö station och Midsommarkransen. I området finns även flera skolor och förskolor.

Missa inte denna chans! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 231139001-0122. Föreningen Riksbyggens BRF Rusthållaren.

Ekonomi

Månadsavgift 5 895 kr (Värme, vatten och bredband ingår). Andel i föreningen är 1.25866 %.

Driftskostnad

Totalt 610 kr/mån (7 320 kr/år) varav El 305 kr/mån, Försäkring 305 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är individuella och kan variera utifrån förbrukning och leverantör. .

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Föreningen består av 79 lägenheter fördelat på tre hus, samtliga upplåtna som bostadsrätt. Föreningen hyr ut två affärslokaler. Till varje lägenhet hör ett vinds-och källarförråd.
Föreningen gjorde en mindre höjning av månadsavgiften i september 2023.

Utförda renoveringar
2019-2020 Lekplats, gångväg, gårdar, stamspolning, målning av cykelförråd
2020/2021 Gemensamma utrymmen, installationer, markytor
2021-2022 Takarbeten

Kommande renoveringar
Föreningen har en underhållsplan som de följer.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till fibernät via Bahnhof. Basutbud av TV-kanaler är inkluderat i månadsavgiften samt internet via fiber (1000/1000Mbit).

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam grovtvättstuga, soprummen för källsortering och cykelförråd på gården.

Parkering
Föreningen har 55 p-platser med eluttag för motorvärmare. Platserna kostar ca 450 kr/mån.

Mark
Marken innehas med tomträtt som sträcker sig till 2060.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande, ej juridisk person. Minsta ägarandel: 10%.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.rusthallaren.se, brfrusthallaren@gmail.com

Rumsbeskrivning

Allmänt 
Bostadens ytskikt, golv och kök renoverades 2018.

Entréhall 

Rymlig och praktisk hall med gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor. Här finns två platsbyggda garderober. 

Vardagsrum 
Socialt vardagsrum som är generöst till ytan och kan möbleras med soffgrupp, fåtölj, förvaring, tvbänk, matbord mm. Ljusinsläppet är underbart och de generösa fönsterpartierna vetter mot föreningens trivsamma innergård. Här finns en möjlighet att dela av rummet för att få ett ytterligare sovrum, alternativ kontor. 

Balkong 
Balkongen vetter mot föreningens lummiga innergård! Det blir en naturlig förlängning av bostaden och här har ni all möjlighet att kunna odla och ta en lugn eftermiddag. Här njuter ni av solen under dagens bästa timmar efter lunch tills solens nedgång. 

Kök
Smakfullt renoverat kök med fullt utrustad maskinpark. Vacker marmorskiva pryder bänken. Köket erbjuder gott om yta för matlagning och förvaring i skåp. Given plats för hela familjen att samlas för goda middagar! Intill fönstret finner ni en perfekt plats för möblering av matbord och tillhörande stolar.

Sovrum 1 
Bostadens största sovrum nås via vardagsrummet och möbleras enkelt med säng, byrå, barnsäng mm. Förvaring finns i en garderob. 

Sovrum 2 
Bostadens andra sovrum nås via köket och är ett perfekt barnrum och kan givetvis lämpa sig som kontor eller gästrum. Här finns två garderober. 

Badrum 
Badrummet har klinkergolv och kaklade väggar och är utrustat med WC, handfat, badkar, tvättmaskin och torktumlare. 

Förråd 
Till bostaden hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.