BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 132, vån 6

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 3.995.000 kr /bud
Värdera din bostad

Beskrivning

En riktigt underbar bostad med ett högt läge och fint ljusinsläpp! Det som vidare kännetecknar lägenheten är den trevliga planlösningen med öppna sällskapsytor och stora fönsterpartier.
Högt upp i huset på Folkparksvägen 132, i populära Brf Solberga Torg, finns den här fina bostaden med en mycket välplanerad planlösning. Det smakfulla köket har vita släta köksluckor som bryter av snyggt mot den mörka bänkskivan. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning, vilket resulterar i trevliga sällskapsytor. Den inglasade balkongen blir till ett extrarum under större delen av året, mycket tack vare den soliga läget. Sällskapsytorna ligger avskilda från sovrummen och de båda sovrummen är i bra storlek. 

Omtyckt BRF där du som boende har tillgång till ett källarförråd, cykel- och barnvagnsrum, parkeringsplatser utomhus samt i garage. I port 130 finns dessutom ett övernattningsrum som man kan hyra för endast 250 kr/natt. Föreningen har nyligen gjort en liten ombyggnation av gården. Nu finns ett riktigt fint orangeri som man som medlem kan hyra, för exempelvis kalas, för endast 100 kr/tillfälle. På gården finns också en lekplats samt boulebana.

Strax utanför porten finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som tar dig till Älvsjö åt ena hållet och åt andra hållet till Telefonplan. Rakt över gatan finns ett charmigt 50-talstorg med bl.a matbutik, restaurang och gym. I en av föreningens huskroppar finns också en kiosk med bl.a paketutlämning. I anslutning till föreningen tar Solbergaskogen vid, en artrik naturskog med krokiga tallar och bärris. Genom skogen löper ett nät av breda gång- och cykelvägar med belysning. Här finns också bland annat hundrastgård, utegym och populära parkleken Kristallen. Parkleken Kristallen har under sommartid en plaskdamm och gulliga djur att titta på. 
Ca 10 min promenadväg bort nås Älvsjö Torg med caféer, restauranger, florist och gym. Älvsjö station är också en knutpunkt vad gäller allmänna kommunikationer. Med pendeltåget tar det endast 9 minuter till Sthlm C.

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat längs Folkparksvägen. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/


Hall
Hallen är alldeles lagom i storlek och utrustad med garderober och hatthylla. Plats finns också för en byrå eller annat möblemang. Härifrån får du en trevlig vy mot sällskapsytorna. 

Sovrum 1
Bostadens största sovrum har gott om plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är tapetserade i en sober blommönstrat tapet i beige ton. Längs ena väggen finns garderober.

Sovrum 2 
Det här sovrummet är även det i bra storlek och har också plats för en större säng. På väggarna pryder en fin tapet i beige nyans.

Badrum 
Stort badrum med bland annat härlig golvvärme! Längs ena väggen finns en praktisk arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheter finns i de vägghängda skåpen samt i tvättställskommoden. Badrummet är vidare utrustat med dusch med vikbara väggar. 

Vardagsrum 
Den som gillar öppna sällskapsytor kommer att gilla det här hemmet! Vardagsrum och kök ligger i anslutning till varandra och separerade från sovrummen. De stora fönsterpartierna i kombination med solläget gör sällskapsytorna riktigt ljusa och inbjudande. Plats finns för en stor soffa, tv och annat möblemang såsom en läsfåtölj. Från vardagsrummet nås utgången till balkongen. 

Balkong 
Balkongen blir verkligen till ett extrarum, mycket tack vare inglasningen som gör att den går att nyttja i princip året runt. Placeringen resulterar också i många härliga soltimmar från dag till kväll. En utemöbel och en massa växter finns det gott om utrymme för. 

Kök
Smakfullt kök, perfekt utformat i vinkel! De vita släta köksluckorna och det vita kaklet gör sig fint mot den mörka bänkskivan. Intill köksfönstret finns plats för ett matbord för 6-8 personer. Vid större sammankomster går det att duka upp ett långbord tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 1061. Föreningen Brf Solberga Torg.

Ekonomi

Pris 3.995.000 kr /bud. Månadsavgift 4 985 kr (värme, vatten, bredband, kabel-TV grundutbud ingår).

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 500 kr/mån. Antal personer: 2. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Förening 
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag, dvs. en äkta bostadsrättsförening vilket betyder att föreningens intäkter i huvudsak kommer från årsavgifter.
Föreningens fastighet Lappjäxan 2 består av tre flerfamiljshus byggda 2009 med totalt 92 bostadsrätter. De två punkthusen är 10 våningar höga och det lägre lamellhuset har fyra våningsplan. 
Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Avgiftsändringar
Månadsavgiften höjdes med 4 % från och med den 1/4-2024. Föreningen kan i dagsläget inte garantera att det inte blir fler höjningar. Avstämt med styrelsen 2024-03-29.

Gemensamma utrymmen 
Föreningens tre hus inramar en gård som är utrustad med sittplatser. Det finns också gott om gräsytor mellan husen. Föreningen har nyligen slutfört ett gårdsprojekt, nu finns ett fint orangeri, en boulebana och en lekplats för föreningens medlemmar att hyra/nyttja. 
Cykel- och barnvagnsrum finns i föreningen. 
Det finns ett populärt övernattningsrum på Folkparksvägen 130 att hyra, i anslutning till föreningens lokal. Inredningen består av två 90-sängar, en fåtölj, en garderob och några bord. I hallen finns även kylskåp och vattenkokare. Det finns också tillgång till toalett/dusch i anslutning till rummet. Kostnad 250 kr/natt.

Gemensamt el-fjärrvärmeavtal
Bostadsföreningen har ett gemensamt elavtal med Exergi och enskild medlem behöver därmed inte teckna ett eget elavtal i samband med inflyttningen. Elen debiteras månadsvis (med fem månaders förskjutning) tillsammans med månadsavgift och eventuell parkering/garage.

Bredband och tv 
Föreningen har ett avtal med Telia som levererar Telia Triple Play till de boende, vilket ingår i månadsavgiften som betalas till föreningen.
För TV så ingår ett baspaket med kanaler. Formatet är digital-TV via bredbandet.
För att få tillgång till andra/fler kanaler än de som ingår i baspaketet måste man teckna ett separat avtal med Telia. 
Krypteringsavgiften på 49 kr/mån går inte att förhandla bort från fakturan utan denna avgift kompenseras i fakturan med en motsvarande rabatt av priset för er som har tilläggspaket Medel, Stor eller Mix 8.

Föreningen har ett avtal med Telia som bredbandsleverantör. Uppkopplingen som ingår är 100/100 Mbit/s. 

Föreningen har även ett avtal med Telia som telefonileverantör. Du ringer då över bredbandsnätet -IP-telefoni- och inte via det fasta telefonnätet.

Garage och parkering
Föreningen har ett kallgarage med 40 p-platser. Föreningen har installerat 10 laddstolpar för elbilar i garaget under 2018. Kostnad för en garageplats är i dagsläget 625 kr/månad. För plats med laddstolpe så debiteras även kostnad för elförbrukning. 
Det finns även 26 p-platser med uttag för motorvärmare på gården samt 4 p-platser utan uttag. Kostnad för en p-plats med uttag för motorvärmare är 375 kr/månad, för de platser utan uttag för motorvärmare är kostnaden 300 kr/månad.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, f.n 573 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, f.n 1 433 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/omraden/hagersten-alvsjo-stadsdelsomrade/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!