BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen/Telefonplan

Arvodesvägen 20, vån 3/3

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 1501
Värdera din bostad

Beskrivning

DRÖMBOSTAD MED GAVELLÄGE OCH BALKONG I MAGISKT SÖDERLÄGE!

- Balkong i soligt söderläge
- Gavelläge med fönster i tre väderstreck
- Flertalet bevarade originaldetaljer
- Modernt renoverat kök med matplats
- Genomgående vackra golv
- Generös takhöjd om 2,7 m
- Säkerhetsdörr
- Gott om förvaring och stort vindsförråd samt ett källarförråd
- Förening som äger marken och med låg belåning om 4 428 kr/kvm

Varmt välkomna att förälskas i denna bedårande funkisdröm i mysiga Hägerstensåsen! Bostaden är belägen i ett lugnt insynsskyddat läge med generöst ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Gavelläget i kombination med 2,70 meter i takhöjd bidrar till en ljus och luftig känsla. Vidare erbjuds ett hem med slående karaktär och en balkong i härligt söderläge med sol morgon till kväll.

Här finns flertalet originaldetaljer välbevarade från byggåret samtidigt som bostaden omsorgsfullt renoverats med stil och eftertanke. Bostaden har genomgående parkettgolv med vackert bevarat originalgolv i holländskt förband både i vardagsrummet och sovrummet. Modernt kök med mycket förvaring som renoverades 2022 med gröna släta luckor och bänkskiva samt knoppar i ek. Köket är genomtänkt utformat med matplats med platsbyggd sittbänk som ger extra förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, kombinerad kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ångugn samt kombinerad ugn och micro. Vardagsrummet är ljust och luftigt med fönster i två väderstreck samt utgång till balkongen. Behagligt sovrum med plats för dubbelsäng och flertalet inbyggda garderober. Hall med tidstypisk hatthylla och garderober som ger gott om förvaring. Badrummet är helkaklat från stambytet med badkar och vädringsfönster som bidrar till fint ljusinsläpp. Eluttag finns för egen tvättmaskin.

Brf Högst på Åsen äger marken (ej tomträtt) och har en låg belåningsgrad om 4 428 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2022. Föreningen består av 26 lägenheter, 1 lokal med hyresrätt och 5 parkeringsplatser. I källarplan finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, cykelrum, pannrum/hobbyrum och bostädernas mindre förråd. Föreningen har bevarat naturen runt fastigheten och det finns en berså med bord, stolar och grill som fritt får nyttjas av medlemmarna. För den odlingsintresserade finns det möjlighet till odling i pallkragar och rabatter.

Här bor ni mittemellan Telefonplans stora utbud av caféer, bagerier, restauranger, service och kommunikationer och Örnsberg med dess klippbad och vackra naturstråk längs Mälaren och populära Vinterviken med trädgårdscafé, utegym och gratis paddel- och tennisbanor. Inom 10 minuters promenad når du alla tre tunnelbanestationer (Telefonplan, Örnsberg och Hägerstensåsen) och endast en minut från lägenheten går buss 147 som tar dig till Liljeholmen på bara 8 minuter.

En bostadsdröm som måste upplevas på plats - Hjärtligt välkommen att anmäla ditt intresse!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 23-1301. Föreningen Brf Högst på Åsen .

Ekonomi

Månadsavgift 3 515 kr (Värme, Vatten ingår. 135 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 5.11424 %.

Driftskostnad

Totalt 565 kr/mån (6 780 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 215 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på förbrukning, avtal och antal boende.

Lägenhetens nettoskuldsättning

226 315 kr Enligt ekonomiska förvaltaren

Byggnadsår
1947

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Högst på Åsen förvärvade fastigheten 2001. Sedan dess har en hel del förbättringar gjorts i fastigheten. Föreningen består av 26 lägenheter med bostadsyta om ca 1000 m2. I föreningen finns även 1 lokal om ca 11 kvm som i dagsläget är uthyrd.

Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi och låg belåningsgrad om 4 428 kr/kvm enligt årsredovisning 2022.

Utförda renoveringar

2023: OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) är utförd, ny tvättmaskin och torktumlare
2022: Byte av ventilationsfläkt.
2020: Installation av nya radiatorventiler för lägre energiförbrukning. Installation av kärl för matavfall.
2019: Energideklaration och stamspolning
2018: Fasad- och balkongrenovering. Hela fasaden renoverades och ny puts på de ställen där det behövdes. Gavlar tilläggsisolerade samt helt nya balkonger.
2017: Renovering av tvättstuga
2016: Sopkärl byttes ut
2015: Trapphuset renoverades och det installerades säkerhetsdörrar och postfack.
2012: Byte av element i trappuppgångar och källargångar samt injustering av pannan
2008: Nya ytter- och källardörrar
2006: Samtliga fönster renoverades
2004: Taket renoverades
2001-2002: Stambyte
1995: Fasader putsade, byte av stuprör och hängrännor

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, basutbud TV och fiberbredband via Ownit

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns källar- och vindsförråd, cykelförråd, tvättstuga, pannrum/mötesrum, samt en mindre lokal (ca 11 m2) som hyrs ut.

TV- och internetanslutning
TV från Tele2. Bredband via fiber från Ownit ingår i månadsavgiften. Genom Ownit finns även möjlighet till telefon. Mer information: http://www.ownit.se

Parkering
Föreningen har 5 parkeringsplatser, kösystem tillämpas.
Det finns även boendeparkering (taxa 5) i området. Ett tillstånd kostar 300 kr/mån och med detta kan du parkera på omgivande gator. Läs mer om boendeparkering på Stockholm Stad hemsida.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 1 838 kr och betalas av köparen

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 788 kr per pant och betalas av pantsättaren.

Övrigt
Hemsida: https://hogstpaasen.bostadsratterna.se/
Mejl: ihogstpaasen@gmail.com