BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Vättersvägen 28

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Kommande lägenhet! Anmäl gärna intresse på BOSTHLM.se

• Låg avgift i skuldfri förening som äger marken
• Genomgående mycket gott skick
• Nyligen renoverat kök & badrum
• Två rejäla sovrum med gott om förvaring
• Modern fastighet med hiss i huset
• Billiga parkeringsplatser á 350kr/mån med kort kö

Ställer du höga krav på ditt boende? Då är detta rätt lägenhet för dig. Här bor du i en mycket välskött bostadsrättsförening uppe på en av Årstas höjder. En suveränt disponerad trerummare med hög standard. Här kan du bo tryggt med låg avgift i en mycket välskött förening som äger marken.

Det som utmärker denna trerummare från andra lägenheter är det lugna och ostörda läget. Från balkongen med kvällssol har du utsikt över Årsta torg och söderort. Väl inne i lägenheten erbjuds ett modernt och nyligen renoverat kök med fina materialval. Köket är utrustat med fullstor kyl & frys, diskmaskin, induktionshäll och inbyggd ugn och micro. Ljusinsläpp från stort fönsterparti. Från den rymliga hallen når du lägenhetens två sovrum med gott om plats för sängar och förvaring. I lägenhetens andra ände ligger vardagsrummet med gott om plats för soffa och hemmakontor. Även vardagsrummet har stora fönsterpartier med milsvid utsikt över söderort. Lägenhetens badrum är även det nyligen renoverat och utrustat med tvättmaskin, WC, handfat med kommod, spegelskåp och badkar med dusch. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Välkommen med din intresseanmälan!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 16515-01-01-0006. Föreningen Brf Bolmen 2, Årsta.

Ekonomi

Månadsavgift 3 559 kr (Värme, vatten och bredband 1000/1000 mbit/s ingår). Andel i föreningen är 1.25405 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

0 kr

Föreningen
Fastigheten Bolmen 2 byggdes år 1989 som en del i den förtätning som då skedde i Årsta. De fyra punkthusen är
högt belägna med utsikt åt söder över Årstafältet. Föreningen innehar husen med adresserna Vättersvägen 28-30 samt Ralångsvägen 3-5. År 2001 bildades föreningen och 2002 köptes husen av Stockholmshem. Föreningen består av 76 lägenheter varav 72 är upplåtna med bostadsrätt och 4 stycken med hyresrätt. Föreningen ombildade i september 2020 en tidigare hyresrätt som såldes för 4 210 000 kr.

Tomträtt
Föreningen äger marken, dvs friköpt tomt som är sällsynt för området.

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde månadsavgifterna med 5% från och med 2023-01-01 på grund av ökade driftskostnader. De är från 2020 helt obelånade och har genomgående stark ekonomi. Föreningen har stundvis även haft avgiftsfria månader med anledning av den mycket fina ekonomin. Inga planerade avgiftshöjningar (Uppgifter från styrelsen 2024-03-08)

Utförda renoveringar
2010 Renoverades hissarna
2016 Högtrycksspolning av stammar
Modernisering av undercentral, frånluftsfläktar och element för att minska energibehov.
2017 Injustering av undercentral och gjort jämförelse på ett helår gentemot den gamla undercentralen. Föreningen sparar ungefär 280 000 kr per år genom den nya undercentralen
2017 OVK besiktning
2018 Moderniserad utebelysning
Inga större renoveringar har skett de senaste åren.

Pågående/kommande renoveringar:
Inga större renoveringar planerade de närmaste åren. Föreningen underhåller fastigheten löpande.

Internet
Bredband 1000/1000 via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen
Utanför Ralångsvägen 5 finns anordnad grillplats som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Det finns ett cykelrum samt ett barnvagnsrum. Föreningen har 2 tvättstugor (Ralångsvägen 5 och Vättersvägen 28), i dem finns tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Finns även barnvagnsrum och cykelrum.

Parkering
Föreningen har 47 st parkeringsplatser (ev kötid kan förekomma). All parkering på föreningens mark kräver särskilt tillstånd eller hyresavtal. Prata med styrelsen om du vill hyra plats. Just nu finns inga lediga platser, kö finns. Avgiften kommer att regleras snart då föreningen har installerat laddstolpar för elbil.

I övrigt gäller boendeparkering på gatorna runtomkring via Stockholm Stad för 500 kr/ månaden.

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
1433 kr, debiteras säljare.

Pantsättningsavgift
573 kr

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.