BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skarpnäck

Flygfältsgatan 52

  • 4 rum och kök
  • 113 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Radhus med bekvämligheten av bostadsrätt
- Social och öppen planlösning
- Unik spiraltrappa
- Tre bra sovrum 
- Två badrum 
- Stor altan med eftermiddags/kvällssol
- Familjevänligt område 

Ta chansen att få det bästa av två världar - bekvämligheten av att bo i bostadsrätt i ett radhus! Detta hem ligger i ett familjevänligt område och erbjuder en underbar miljö för barn och vuxna. Väl inne i bostaden möts ni av den sociala öppna planlösningen som skapar en rymlig och inbjudande atmosfär. Köket är välutrustat och bjuder in till matlagning. Perfekt för både vardagsliv och sociala tillställningar med vänner och familj! En av bostadens mest uppskattade platser är den cirka 32 kvm stora altanen, som är insynsskyddad och bjuder på eftermiddagssol, vilket gör den idealisk för avkoppling och utomhusmiddagar. En unik spiraltrappa leder upp till andra våningen och bostadens tre rymliga sovrum. Här finns plats för hela familjen att växa. Förvaring finns i förråd i anslutning till huset. 

Sammanfattningsvis erbjuder detta boende en unik kombination av komfort, familjevänlighet och stil. Ett hem som måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 6. Föreningen Brf Loopingen.

Byggnadssätt

Ventilation: F med återvinning . Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Värmepump - frånluft .

Ekonomi

Månadsavgift 6 057 kr (Kallvatten, kabel-tv basutbud, bredband och IP-telefoni från Telia ingår). Andel i föreningen är 2.60901 %.

Driftskostnad

Totalt 2 792 kr/mån (33 500 kr/år) varav El 2 500 kr/mån, Försäkring 292 kr/mån. Antal personer: 5. Angivna driftskostnader är baserade på säljarens faktiska kostnader med 2 vuxna och 3 barn i hushållet. Driftskostnader förändras beroende på antal personer i hushållet, avtalstyp och leverantör.

Lägenhetens nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
År 2019 slogs Brf Loopingen och Brf Rollen samman till en förening under namnet Brf Loopingen. Nu består föreningen av fastigheterna Zeppelinaren 1, som inkluderar 4 radhuslängor med totalt 22 radhus, samt Zeppelinaren 2, som har 5 radhuslängor med totalt 21 radhus. Totalt omfattar föreningen nu 9 radhuslängor med 43 radhus, alla byggda mellan 2008-2009 och upplåtna med bostadsrätt. Sammanslagningen medförde flera fördelar, såsom lägre förvaltningskostnader, förbättrad ekonomi och enklare hantering av en enda bostadsrättsförening istället för två, där gemensamma åtaganden tidigare delades upp.

Planerade Renoveringar/Underhåll
2024: Installering av 11 laddpunkter för elbilar under våren

Utförda Renoveringar/Underhåll
2024: Stamspolning, service på matavfallskvarn 
2023: Renovering av tak på soprum och balkongrenovering.
2022: Stamspolning och iordningställande av miljörum.
2021: Målning av samtliga fasader och renovering av takfot
2016-2017: Stamspolning och obligatorisk ventilationskontroll (OVK).

TV och Bredband
Bredband 1000 Mbit/s, digital-TV och IP-telefoni via fibernät från Telia ingår i månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen erbjuder ett miljörum för medlemmarna.

Parkering
Föreningen har 28 garageplatser för 630 kr/månad och 20 parkeringsplatser för 315 kr/månad, utrustade med uttag för motorvärmare. 11 platser kommer att få laddpunkter för elbilsladdning. Köhantering sker via styrelsen, men det finns goda möjligheter till parkeringsplats. För närvarande är alla garageplatser upptagna.

Mark
Marken innehas med tomträtt. Zeppelinaren 1 har en avtalsperiod på 10 år från 2018-02-01 till 2028-01-31, med en avgäld på 122 400 kr/år. Zeppelinaren 2 har en avtalsperiod på 10 år från 2018-02-01 till 2028-01-31, med en avgäld på 110 200 kr/år.

Pantsättningar
Bostadsrätten är inte pantsatt. Om en bostadsrätt är pantsatt betyder det att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. Vid tillträde löses samtliga lån, så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Inbjudande hall med gott om plats för ytterkläder och skor för hela familjen. 

Vardagsrum 
Socialt och generöst rum med halvöppen planlösning mot köket. Gott om plats för möblering av soffa, tvbänk, fåtölj mm. 

Kök 
En given plats för hela familjen! Här finns generösa ytor, gott om förvaring i över- och underskåp. Intill köket finner ni den givna platsen för möblering av stort matbord med tillhörande stolar. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Även matavfallskvarn är installerad i köket. 

Altan 
En av bostadens mest uppskattade platser är den cirka 32 kvm stora altanen, som är insynsskyddad och bjuder på eftermiddagssol. En naturlig förlängning av bostaden från tidig vår till sent inpå hösten. Här finns även ett stort förråd. 

Sovrum 1
Ett av bostadens tre sovrum rymmer plats för möblering av säng, skrivbord och förvaring. Härligt ljus kommer in från stort fönsterparti. 

Sovrum 2 
Det andra av bostadens sovrum möbleras enkelt med större säng, skrivbord och förvaring. Här flödar ljuset in från djupa och stora fönsterpartier. 

Master Bedroom
Master bedroom möblerar ni enkelt med dubbelsäng. Här erbjuders gott om förvaring i flera garderober. Rummet är ljust och luftigt tack vare två djupa fönster som släpper in generöst med ljus

Badrum 1
Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch.

Badrum 2
Det andra badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, spegelskåp, kommod med handfat, badkar, arbetsbänk och väggfasta skåp. Golvvärme finns för extra komfort.

Områdesbeskrivning

Skarpnäck är en naturskön stadsdel i sydöstra Stockholm, omgiven av både Nackareservatet och Flatens naturreservat, vilket erbjuder ett brett utbud av friluftsliv och naturnära upplevelser. Skarpnäck fungerar som en av de huvudsakliga entréerna till den grönskande delen av Nackareservatet, där du bland annat kan hitta en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. För bad- och rekreationsmöjligheter finns Söderbysjön och Flatenbadet, som erbjuder vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar. Skarpaby Parklek erbjuder plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och en isbana på vintern.

Det finns många skolor att välja på i området, både kommunala och fristående grundskolor, inklusive Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, som erbjuder utbildning från förskoleklass till årskurs 9.

Mellan Dreviken och Flaten ligger Orhems gröna koloniområde, där du kan ha en egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På promenadavstånd genom skogen finns Kaffestugan Torpet, ett bohemiskt café i Orhem som har serverat hembakat sedan 1940-talet. På vintern plogar kommunen en cirka 2 mil lång rundisbana på Drevviken, perfekt för långfärdsskridskor. Efter en tur på isen är Café Kristinahuset i natursköna Sköndal ett mysigt stopp för en värmande fika.

Området är under utveckling. För mer information om byggplaner, besök Stockholms stads hemsida https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-stadsdelsomrade/skarpnack/

Kommunikation och Service i Skarpnäck

Skarpnäck har utmärkta kommunikationer med endast några minuters promenad till gröna linjens T-bana, som tar 19 minuter till city och 10 minuter till Skanstull. Fina cykelbanor gör att Södermalm nås på en halvtimme. Området trafikeras av flera busslinjer, inklusive 172, 173, 180, 181 och 816, vilket gör det lätt att ta sig till Hökarängen, Huddinge, Bandhagen, Kärrtorp, Farsta och Gullmarsplan. Skarpnäck har låg biltrafik och många bilfria ytor.

Här finns flera restauranger, apotek, livsmedelsbutiker (ICA och Coop), samt en ny handelsplats i Sköndal med bl.a. Willys, Plantagen och Systembolaget. Många föreningar erbjuder parkeringsgarage, och det finns flera externa parkeringshus i området. För den träningsintresserade finns utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och utomhusbad.