BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Handen

Vallavägen 173

  • 4 rum och kök
  • 102 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en ljus och rymlig 4:a i bra skick med stora ytor. Optimalt planerad med tre ordentlig sovrum, gediget arbetskök med gott om sociala ytor, två helkaklade badrum och en balkong i ostört läge som vetter mot lummig grönska. Vardagsrummet är lättmöblerat och ytskikten är genomgående ljusa. Här kan man verkligen trivas!

Vita husen är en populär HSB förening som ligger i mysigt område med naturen som närmsta granne. En kort promenad bort finner ni Handens Centrum med tågstation och bussterminal. Här finns även Torvalla sporthall. Ett mycket populärt område för er som gillar att vara ute i naturen är friluftsområdet Rudan med mysig sjö som erbjuder bad på sommaren och skridskoåkning under vintrarna.

- Ljusa och fräscha ytskikt
- Snyggt och modernt kök
- Stor 4:a
- Nära skolor, förskolor och kommunikationer
- Välplanerad och rymlig
- Stor balkong i ostört och trevligt läge
- Trivsamt område
- Rymlig klädkammare

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Föreningen HSB BRF Vita Husen i Haninge.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1965-68

Föreningen

Brf Vita Husen
Vita husen har ett centralt och lugnt läge i tätort med komplett och närliggande utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till lokaltrafik med bussar och pendeltåg. Det tar ca 10-15 minuter att promenera till fräscha Haninge centrum med ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus. I närområdet finns ICA Nära som också är ombud för Posten. Dessutom finns Valla Livs, kiosk, pizzeria och värdshus samt ett gatukök.

Det finns fantastiska strövområden på nära håll som exempelvis Rudans friluftsområde och Slätmossens naturpark. Dessa är perfekta områden för dig som har hund. Inom Haninge Kommun råder koppeltvång men om du vill låta din hund springa fritt finns två inhägnade hundgårdar. Dessa ligger bakom Vikingaskolan i början av Sleipnervägen.

Nära Handens pendeltågsstation ligger Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeegolfbana och flera badplatser.

I sjön Nedre Rudan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa bl a i receptionen i Haninge kommunhus. Inom Rudans friluftsområde ligger även Teaterladan med kulturföreningen Ormen som har föreställningar sommartid. Vintertid finns fina spår för längdskidåkning och på sjön Övre Rudan plogas en skridskobana.

I närheten av BRF Vita husen ligger även Torvalla idrottsplats med bland annat sim- skridsko- och idrottshallar. Mer information om Haninge Kommun och allt denna har att erbjuda kan du hitta på kommunens webbplats www.haninge.se . Du kan även besöka Haninge kommunhus på Rudsjöterrassen 2 för att få information om kommunal service och vad som är på gång i kommunen.

Byggnaderna
Föreningen har 225 lägenheter på Vallavägen 159-229 och en hyreslokal (Valla Värdshus). Fyravåningshusen på Vallavägen 159-205 byggdes 1966-1968, och 1988-1990 genomfördes en större renovering och tvåvåningshusen på Vallavägen 207-229 uppfördes. Föreningen äger marken.

Det finns fyra tvättstugor och en grovtvättstuga samt grovsoprum.
Bastu finns på Vallavägen 205.
Förråd, cykelförråd samt barnvagnsrum finns.

Renoveringar
2018 Reparation av puts på husfasaderna
2017 Underhåll av fastigheterna utvändigt
2017 Renovering 4 garagelängor
2017 21 nya p-platser
2017 Byte av maskiner i tvättstugor
2017 uppgradering och reparation av 2 st hissar
2017 Målning av träpartier och vindskivor
2017 renovering av entrepartier
2016 Stamspolning
2016 Hissar
2016 Garage
2016 Balkonger
2016 OVK
2018-2019 Reparation av balkongplattor (betong)

Kommande renoveringar: Entrépartierna samt dörrar i fasaden att bytas ut under sensommaren och hösten samtidigt kommer porttelefoner och kodlås att monteras och inom 5-10 år kommer stambyte att planeras, i övrigt underhåll enligt underhållsplanen.

Tv och bredband
Samtliga lägenheter är utrustade med uttag för ComHems tjänster. ComHems basutbud ingår i din månadsavgift (obligatorisk tilläggskostnad om 93kr/mån) för Internet.

Gemensamhetsutrymmen
Garage, barnvagns- och cykelrum samt tvättstugor.

Parkering
Garage finns att hyra för 400kr/mån. Parkeringsplats finns för 150kr/mån. Carport finns för 275kr/mån. Aktuella kötider finns hos HSB.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.vitahusen.se/