BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 358

  • 2 rum och kök
  • 37 kvm
  • 2767
  • 410
  • 6482
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna fina lägenhet belägen i en vacker fastighet anno 1939 i idylliska Gamla Enskede!

På Nynäsvägen 358 hittar du en smakfull och välplanerad lägenhet med högt och familjevänligt läge. Genomgående stilren med gott om yta för förvaring. Möjligheten till att göra lägenheten öppen och modern finns genom att öppna upp mellan kök och vardagsrum (se den alternativa planlösningen) , ett fräscht helkaklat badrum samt ett harmoniskt sovrum mot den grönskande baksidan.

Otroligt härligt ljusinsläpp genom hela lägenheten. Här bor ni endast 5min från t-banan och har närhet till serviceutbud, restauranger och naturen.

Måste upplevas - välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 Av 2. Lägenhetsnummer 52. Föreningen BRF Kantdiket i Sockholm.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Comhem.

Ekonomi

Månadsavgift 2 878 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.70008 %.

Driftskostnad

Totalt 440 kr/mån (5 280 kr/år) varav El 320 kr/mån, Försäkring 120 kr/mån. Antal personer: 1.

Lägenhetens nettoskuldsättning

203 769 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
HSB Brf Kantdiket 263

Föreningen bildades 1983 och innehar med tomträtt (omförhandlades 2019-09- 30), två fastigheter med byggnader innehållande totalt 65 lägenheter och 3 lokaler.Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Utförda renoveringar
1991 Nya vatten och avloppsstammar i kök och badrum
1991 Nya tät- och ytskikt i badrum
1991 Renovering av fönster
1998 Installation av fjärrvärme
2006 Renovering av trapphus
2007 Spolning av stammar
2008 Radonmätning
2013 Takrenovering
2015 OVK besiktning
2016 Spolning av avloppstammar
2017 Fiber indraget i lägenheten , IP-only Stockholm. Öppet nät, 20 olika bredbandsleverantörer.

Kommande renoveringar
inväntar svar från styrelsen

Tv och bredband
Comhem

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en mycket trevlig innergård med grillplatser, lekplats och fria gräsytor. Sommartid finns utemöbler att använda. Gården vetter mot Enskedes villaidyll.

Cykelförvaring finns i källarplan. Föreningen har även 21 stycken "miniförråd" som hyrs ut till föreningens medlemmar. 2 gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare ett torkskåp samt en grovtvättmaskin. Tvättstugorna ligger i port 346 och 362.

Parkering
Föreningen har även 15 st parkeringsplatser (250 kr/mån) som man hyr ut till sina medlemmar.

Mark
tomträtt (omförhandlades 2019-09- 30)

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Gå gärna in och läs mer på föreningens informativa hemsida: http://kantdiket.wordpress.com/

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus-nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 10 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat.

Sickla köpkvarter ligger ca 10 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 10 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 15 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede.