BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högalidsgatan 38B, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 85 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till Högalidsgatan 38, äntligen finns nu denna fina familje 3:a som blandar modern interiör med sekelskiftets kännetecken, - högt till tak, stora spröjsade fönster och vackra originalgolv. Adressen talar för sig själv, ett läge som är nära oslagbart med närhet till allt du kan önska och Högalidsparken rakt utanför fönstret. Ett vackert inslag i boendet att kunna följa lövverkens färger utanför förändras över årstiderna. Mot gården har du även en fin balkong högt belägen att njuta på varma sommarkvällar. I kvarteren finns många grönområden, restauranger och i närheten badplatser samt promenadstråk. 

Här bor man i en stabil brf som äger marken, tidigare installerat bergvärme och låg belåningsgrad om 1 830 kr/kvm. Idag endast lån på 4,9 mil. Dessutom har föreningen 4 st lokaler som ger extra intäkter till kassan varje år. 

Interiört har lägenheten stora generösa rum och mycket välplanerat. Allt kommer till sin rätt med funktion, förvaring och kvm på rätt ställen. Fina ytskikt och renoverat kök som binder samman en social planlösning tillsammans med vardagsrummet. Från kökets byggda sittbänk invid fönstret ser du genom hela lägenheten till andra sidan där vardagsrum finns. Vidden av den genomgående planlösning ses verkligen här och denna typ av planlösning gör att ljuset blir extra bra från två väderstreck. 

I köket finns plats för ett stort matbord och här kan man verkligen "hänga", plats för upp till 10 personer sittande och inredningen är 2018 renoverad med gott om förvaring och all utrustning.

Vardagsrummet vetter mot parken och rymmer sittgrupp och läshörna. Även här stort fönster med vacker utsikt mot Högalidskyrkans klocktorn och utanför en grön pallet av bladverk. Här ligger som i hela lägenheten en mörkbetsat originalgolv och ljus kulör på väggarna. Gott om ljusinsläpp! Mellan kök och vardagsrum finns ett praktiskt förvaringsutrymme bakom speglad dörr.

I anslutning finns ett stort master bedroom med plats för stor säng, garderobsvägg, skrivbord och sidomöbler. Här finns även en mycket praktisk klädkammare. Ett mycket behagligt sovrum som har ett naturligt ljus och känns mycket rofyllt. Här också ett stort fönsterparti med djup nisch med vacker utsikt mot parken.

Barnrum som enkelt rymmer våningssäng, förvaringsmöbel. Skrivbord och idag mysig läshörna för barnen inredd i nischen. Lugnt beläget rum mot innergården. Vacker detalj är fönstret ovanför dörren in till rummet.

Avslutningsvis finns en välkomnade hall med gott om plats för avhängning och anslutande lägenhetens badrum. Badrummet är helkaklat med mörkt klinker på golv och vitt kakel på väggarn, här finns tvättställ och förvaringsskåp, tvättmaskin, dusch och wc.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 00025. Föreningen Brf Högalidsparken.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi

Månadsavgift 3 319 kr (Värme, vatten, kabel TV basutbud och fiber bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Förening och fastighet
Brf Högalidsparken är en stabil och välskött förening som omfattar 59 lägenheter samt 4 lokaler och fastigheten byggdes 1913. Föreningen äger marken och har idag lån på 4,9 mil. Med en fin innergård ligger föreningen belägen på mitten av Högalidsgatan i höjd med Högalidskyrkan. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2 683 kvm och föreningen beskattas som en sk äkta bostadsrättsförening. 1916 bildades bostadsföreningen och 2006 ändrades föreningen från att vara en bostadsförening till att numera vara en bostadsrättsförening.

Renoveringar
1990 Stambyte vertikala stammar och El-stambyte
2000 Fasad
2005 Trapphus
2010 Stambyte horisontella V/A
2011 Installation Fibernät
2012 Fönster
2013 Tak
2013 Vindar inreddes till bostäder
2013 Hissar
2014 OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll)
2015 / 2016 Installation av bergvärmeanläggning
2021 OVK Besiktning

Kommande underhåll:
Höst 2023 Renovering av fönster löpande (Målning)
Gårdsfasad renovering. Primärt fasad gårdsflygeln mot innergård.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, innergård, förråd och cykelförvaring som finns i källaren under B huset. Det finns även barnvagnsrum med ingång från A gården. 
På den lummiga gården finns både grill och utemöbler som alla får använda. I tvättstugan finns tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tider i tvättstugan bokas på bokningstavlan utanför tvättstugan med hjälp av en tvättstugebricka som låses upp med en nyckel.

Internet och Kabel-TV
Fiber (700-1000 mb/s) tillhandahålls av Ownit. Avgift för analogt grundutbud och gruppanslutning till internet tillkommer på månadsavgiften. Digital TV kan beställas separat via Ownit (www.ownit.se/tv/tv-ochplay). Analog TV-uppkoppling tillhandahålls via Comhem så länge tjänsten upprätthålls.

Ekonomi:
Det finns inget formellt beslut till förändring av avgift men den nya underhållsplanen kräver att flerårsbudgeten revideras vilket kan medfölja avgiftsjusteringar nästa år.

Läs gärna föreningens välinformerande Hemsida för detaljerad information:

https://varbrf.sbc.se/hogalidsparken

Områdesbeskrivning

Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer. Nära lägenheten finner du cafét Dello Sport med sin goda Kaffe och Pizza. 

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls nya galleria Hornhuset har precis fyllt ut Hornstull med fler butiker, caféer och populära restauranger. Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. 20 meter utanför porten finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.

Restauranger och caféer värda ett besök: Lasse i Parken, RawSthlm, Tjoget och Ho's. Goda hamburgare på Käk! :)