BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla Allé

Sickla Allé 53, 4tr

  • 4 rum och kök
  • 103 kvm
  • 6345
  • 800
  • 4297
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva denna hemtrevliga bostad som ligger höst upp i huset med slående utsikt över den vackra innegården och Sickla sjö. 

Tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget i huset, upplevs lägenheten ljus året om. Stor terass där solen gästar under större delen av dagen, här avnjuts gärna ett glas iskall saft under sommarhalvåret. Tack vare gårdsläget så inbringas ett lugn, mitt i den pulserade staden. Två väl tilltagna sovrum som båda har ingång till varsitt badrum. Stora sällskapsytor i allrummet som är utrustat med braskammin för vinterhalvåret. Den varierande takhöjden ger hemtrevnad och huskänsla. Lägenheten nyttjas idag som en 3rok men kan enkelt återställas till en 4rok med en vägg vid behov (se alternativ planskiss). 

Föreningen har en god ekonomi samt äger marken. Förråd, tvättstugor samt övernattningslägenhet/gemensamhetslokal finns att tillgå.

Här bor du centralt med närhet till Sickla köpkvarter, Nacka Forum, Hammarbybacken, Nacka naturreservat och Hammarby Sjöstad. Bra kommunikationer och cykelavstånd till hela Stockholm. Tunnelbanan till Sickla beräknas vara klar 2030.

Rumsbeskrivning 

Hall
Välkomnande hall med klinkergolv samt god förvaring av ytterkläder i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Vardagsrum
Poröst allrum med högt i tak som ger en härlig rymd. Stora fönster åt två vädersträck gör att lägenheten upplevs ljus året om. Här finns även en braskamin som förhöjer mysfaktorn om vinterhalvåret och utgång till den magiska terrassen som utökar de sociala ytorna under sommarhalvåret. God plats för soffgrupp, TV och annat möblemang.

Sovrum
Det finns två stora sovrum med varierande takhöjd, utsikt mot terrassen och med härlig himmelskontakt. Även här återfinns de stora fönsterpartierna. Det ena sovrummet är om ca 14,9 kvm och har en separat klädkammare/ walk- in-closet för bra förvaring. Det andra sovrummet är ca 14,1 kvm och har bra förvaring via skjutdörrsgarderob. Båda sovrummen har ingång till varsitt badrum vilket ger en suite känsla. Om ytterligare sovrum önskas kan vägg återställas i matsalsdelen, vilket skulle ge ytterligare ett stort sovrum om drygt 12 kvm.

Terass
Rymlig längsgående terrass om ca 18 kvm. Här finns plats för både matbord och solstolar samt lounge-del. Det soliga sydost-läge mot innergården med fritt läge och utsikt över gården samt Sickla Sjö ger dig ett rogivande lugn, mitt i staden. Elstyrda markiser för de varma sommardagarna.

Kök
Praktiskt och hemtrevligt u-format arbetskök från Poggen Pohl som ger en god arbetsyta och bra med förvaring. Den maskinella utrustningen består av fullstor kyl, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn, integrerad frys, extra bred induktionshäll, spiskåpa, infälld diskbänk med 2 hoar samt diskmaskin. Fönster ovan diskbänk ger ett härligt ljusinsläpp.

Matplats
Invid arbetsköket finns tänkt matplats med stora fönster. I denna bostad är även väggen mot det tredje sovrummet borttagen vilket ger extra stor matsal med möjlighet till många gäster och lounge-del. Idag används även rummet som arbetsrum med skrivbord. Markis ovan de två stora fönsterna.

Badrum
Här finns två badrum med vardera ingång både från hall och sovrum. De två badrummen har vitt kakel med fond i blått samt ljust klinkergolv med golvvärme.
Det mindre badrummet nås från entréhall och här finns WC, handfat samt dusch med glasväggar. Det större badrummet finns förutom WC, handfat och handdukstork även klädvårdshörna med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk samt bra förvaring i överskåp. Här finns även i dagsläget en kombinerad bastu/dusch från Svedbergs.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 7661. Föreningen Brf Färgeriet.

Ekonomi

Månadsavgift 6 915 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 1.01761 %.

Driftskostnad

Totalt 577 kr/mån (6 924 kr/år) varav El 500 kr/mån, Övrigt 77 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

880 796 kr

Förening
Brf Färgeriet (Org.nr. 769607-6202).

Byggnadsår
2002

Taxeringstyp
Privatbostadsföretag (Äkta) 

Mark
Föreningen äger marken

Föreningsinformation 
I moderna kvarter, endast ett par minuter från stan, ligger Brf Färgeriet som bildades 2004. Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar Sickla Allé 39-55 med totalt 109 lägenheter.
Inom föreningen finns det tre avgiftsfria tvättstugor i portarna 39, 47 och 53. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och rymliga källarförråd. Vid Sickla Allé 47 finns en föreningslokal Föreningslokalen kan hyras för olika former av möten eller fester. Kostnaden är 200 kr per dygn. Föreningslokalen är en kombinerad övernattningslägenhet där långväga gäster på besök kan övernatta.
I månadsavgiften ingår anslutning till kabel-TV med ComHem (basutbudet). Fast bredbandsuppkoppling (100 Mbit) finns tillgänglig via Bredbandsbolaget i samtliga lägenheter. Föreningen har även gemensamt upphandlat bredband från Ownit och månadskostnaden ligger för närvarande på 77 kr per månad.


För mer information titta på föreningens fina hemsida: www.brf-fargeriet.se


Parkering 
Egen garageplats kostar 600 kr per månad. Kontakta föreningens garageansvarige för garageplats. Det finns en garageplats per lägenhet. Ytterligare garageplats kan fås om det finns ledigt (korttidskontrakt på plats nr 2). Det finns särskilda platser för tvåhjuliga fordon. Dessa platser kan hyras för halva kostnaden, för närvarande 300 kr per månad. Det finns några gästparkeringar garaget som kan bokas för 100 kr/dygn.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Delat ägande mellan förälder och barn godkänns Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift 
1312,5 kr, debiteras köparen

Pantsättningsavgift
525 kr, debiteras pantsättaren

OBS! Lägenheten är registrerad som 4rok enligt lägenhetsförteckning men nyttjas idag som 3rok. 

Längehetens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.



Områdesbeskrivning

Här bor du i ett omåttligt populärt och barnvänligt område vid Sicklasjön som bl.a. kännetecknas av sitt rogivande lugn men att det samtidigt är nära till stan och allt man behöver. Längs vattnet vid Sicklasjön finns badbryggor och sandstrand, samt tennis- och boulebanor mm.

Precis över gångbron finns Nackareservatet med stora strövområden och upplysta löpspår samt Hammarbybacken. Vintertid finns möjlighet till skridskoåkning på Sicklasjön, längdskidor i Nackareservatet samt utförsåkning i Hammarbybacken. Eller varför inte promenera i Hammarby sjöstad och ta båten över till Södermalm.

Uppe i Sickla köpkvarter, någon minuts gångväg bort, finns bl.a. inredningsstråk, restauranger, caféer, matbutiker, kläd- och skobutiker, saluhall, gym och mycket, mycket mer. Som exempel kan nämnas Urban Deli, Erssons fisk, ICA Kvantum, Willys, två apotek, SATS, Friskis & Svettis samt Klätterverket. Ett kulturcentrum finns i Dieselverkstaden med bibliotek, restaurang och konsthall. Där arrangeras bl.a. teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finns även Filmstaden Sickla, en toppmodern biograf med fina salonger. I närhet till bostaden finns även förskolor och skolor.

Hammarby Sjöstad finns inom ett bekvämt gångavstånd med sitt stora utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker.  Det är även nära till Södermalm. Bra kommunikationer finns också (ca 10 min till Slussen).