BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Heleneborgsgatan 14, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 61 kvm
  • 6.150.000 kr / Såld
  • 8314
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen saluförs denna gemytliga sekelskiftes 2:a belägen i skuldfri föreneing i fastighet från 1913, med balkong mot pittoresk innergård. Generös takhöjd med flertalet originaldetaljer bevarade som höga socklar, spegeldörrar samt djupa fönsternischer. 

Direkt när du kliver innanför dörren möts du av ett massivt trägolv i furu som gör att hela bostaden upplevs ljus och trivsam, stig på! Till vänster om ingången finns plats för avhängning samt ytterligare förvaring. 

Fortsätter du in till vänster återfinns köket som får vem som helst att vilja laga mat. Renoverat i ett behagliga ljusa färger med matplats för upp till 4 personer. Bra förvaringsmöjligheter i speglade över- samt under skåp med stor arbetsyta via bänkskiva i slittålig kvartskomposit, stänkskydd i vitt kakel för en snygg finish. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll med ugn, fläkt, diskmaskin, samt blandare i rostfritt stål.

Vardagsrummet, generöst ljusinsläpp tack vare hörnläget samt stort fönsterparti. Härifrån nås även den önskvärda balkongen som vetter mot den grönskan innergården. Här åtnjuts fördrinken på sommaren eller varför inte hederlig fika under vårkvisten, du bestämmer! Plats för soffgrupp, TV-möbel och arbetsplats om så önskas. På golvet ligger en nylagd fiskebensparkett från några år tillbaka. 

Från hallen nås det rogivande sovrummet som ligger i svalt läge mot gård, här sover du ostört i en dubbelsäng. Förvaring via platsbyggda garderober som omfamnar dörren på ett unikt sätt, kulör som återger en känsla av medvetenhet.

Tidlöst badrum med ett vitt kakel på väggarna och ett mört klinker på golvet som gör vardagen till en semester. Utrustningen består av dusch med glasvägg, WC, golvvärme, tvättmaskin, handfat samt kommod med tillhörande spegelskåp.

Belägen i en stabil förening med de större renoveringarna bakom sig. Fantastisk uteplats på baksidan av huset med utsikt över Riddarfjärden för sköna sommarkvällar. Här bor du på Högalids populäraste adress med direkt närhet till vatten och promenadstråk runt Långholmen. Ett stenkast ifrån pulserande Hornstull gör att lägenheten inbringar ett lugn, mitt i staden.
Välkommen!