BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Ringvägen 8, 4tr

  • 5 rum och kök
  • 166 kvm
  • 16.000.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällsynt tillfälle att förvärva denna pampiga våning i en vacker byggnad från 1910, belägen högt upp i huset!

Våningen är rik på tidstypiska detaljer som ger en elegant atmosfär, såsom en generös takhöjd, dekorativa stuckaturer, två burspråk som ger ett harmoniskt ljusinsläpp, bröst- och fotpaneler, speglade pardörrar, en charmig fungerande kakelugn där brandinspektion är utförd under 2024.

Den rymliga bostaden, som sträcker sig över 166 kvadratmeter, har tre rum i fil mot gatan och två rum och kök mot gården. Här finns även en solig balkong som gör lägenheten komplett. Varje rum är generöst tilltaget och erbjuder flexibilitet för möblering enligt önskemål. Köket är arkitektritat och har maskinell utrustning från Gaggenau. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med flera garderobslösningar i den tidigare serveringsgången. Dessutom finns ett modernt och rymligt badrum med både badkar, dusch, tvättmaskin, torktumlare samt en praktisk gästtoalett intill hallen.

Smarta elektroniska lösningar som gör det möjligt att via integrerade knappar i väggarna, samt via Ipad eller telefon, styra våningens belysning, elektroniska solskydd och mörkläggningsgardiner. Större delen av all el är dragen i väggarna. 

Bostaden ligger i ett perfekt läge på Södermalm, nära både stadens puls och grönskande områden, och är en del av en solid och stabil förening. Sammantaget erbjuder denna representativa våning fantastiska detaljer och generösa ytor som passar hela familjen. Denna bostad måste upplevas på plats!

Rumsbeskrivning 

Entré 
Välkommen till den vackra entrén där ni genast möts av den imponerande takhöjden och det härliga ljuset som strömmar in. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläderna. På golvet breder en vacker Holländsk parkett ut sig och leder er in i bostaden. Från hallen når ni flera av våningens alla rum. Det nuvarande sovrummet, som även kan användas som sällskapsrum, samt det nuvarande sällskapsrummet, har båda stora fönsterpartier och burspråk som fyller bostaden med ljus. Ni når även matsalen/sovrummet som kan anpassas efter era behov. Balkongen som vetter mot föreningens innergård nås också från hallen, tillsammans med gäst-wc:n.

Sovrum/Sällskapsrum 
Ett rymligt rum med vackra detaljer och generösa ytor. Rummet används idag som sovrum men kan även nyttjas som sällskapsrum. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord, arbetsplats samt förvaring. Ett vackert burspråk med tre fönster släpper in massvis med ljus och skapar en inbjudande atmosfär. Rummet kan enkelt avskiljas från matsalen med hjälp av pardörrar. 

Sällskapsrum/Matsal
Välkomna till det magnifika sällskapsrummet med ett praktfullt burspråk som ger rummet karaktär. Här finns plats för soffa, fåtöljer, tv-möbel och soffbord vid behov. Stuckaturer, takrosetter och bröstpaneler bidrar till rummets charm. Den generösa ytan erbjuder möjligheter till ytterligare möblering efter behov. Vacker fiskbensparkett på golv. 

Sovrum 2  
Sovrummet har gott om plats för en stor säng, arbetsplats och förvaring. Rummet präglas av vackra detaljer som skapar en harmonisk atmosfär, med en dekorativ, fungerande kakelugn.

Sovrum 3/Arbetsrum 
Ett stort rum mot föreningens innergård som ger flexibla möjligheter. Nuvarande ägare använder rummet som sovrum med plats för säng, sittmöbel och skrivbord. Rymlig garderob erbjuder generös förvaring.

Badrum 
Ett elegant renoverat badrum med stilrena ytskikt med grått kakel och klinker i form av stora plattor. Här finns integrerat badkar med dusch, handfat med rymligt badrumsskåp, WC, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare. 

Kök
Kliv in i det arkitektritade köket med fantastiska arbetsytor och gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Stilren design med ljusa bänkskivor. Maskinell utrustning från Gaggenau som inkluderar fullstor kyl och frys, induktionshäll med fläkt, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Plats för matbord intill fönstret mot föreningens innergård.

Matsal/Sovrum 4
Matsalen är elegant och rymlig med plats för större middagssällskap om tio personer. Originaldetaljer från sekelskiftet. Högt i tak med vackra paneler, stort fönster som släpper in rikligt med ljus. 

Balkong 
Från hallen når ni balkongen som vetter mot föreningens lugna innergård. Här har ni eftermiddagssol. Inred ytan efter era egna önskemål och behov. 

Gäst WC 
I anslutning till hallen finns gäst-wc:n, inredd med wc och handfat.

Övrigt 
- Till lägenheten hör nyttjande rätten till ett rymligt förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök . Våningsplan 4 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 300141. Föreningen Brf Tapeten 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 16.000.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 6 503 kr (Värme, Vatten, bredband och TV ingår). Andel i föreningen är 6.052 %.

Driftskostnad

Totalt 667 kr/mån (8 000 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 564 663 kr

Föreningen
Brf Tapeten 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Tapeten 1 år 2006. Fastigheten utgörs av en hörnfastighet vid adresserna Brännkyrkagatan 93 och Ringvägen 8 och består av 24 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Marken ägs med friköpt äganderätt. Denna magnifika byggnad uppfördes år 1910 med arkitekterna Dorph & Höög som ansvariga.

Tapeten 1 stoltserar i hörnet mellan Ringvägen och Brännkyrkagatan. Trots hotet om rivning vid flera tillfällen har byggnaden lyckligtvis räddats och är idag grönklassad enligt Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering. Detta betyder att byggnaden är av särskilt högt värde ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synvinkel.

Några ord från styrelsen lyder: "Caféverksamhet är en av de mest konjunkturkänsliga branscherna, och vi har stor tur som har Svedjan som hyresgäst, då vi har en utmärkt dialog med deras representant. För närvarande har vi endast en mindre lokal som är vakant, men diskussioner pågår även om denna. Vi arbetar kontinuerligt med underhåll och mindre renoveringar för att bevara fastigheten i utmärkt skick. Det är en aktiv förening med stor delaktighet från medlemmarnas sida."

Ekonomi
Lån/kvm: ca 10 388kr
Kassa/bank: 2 279 243kr
Intäkterna för lokalerna kommer att se annorlunda ut från årsredovisningen 2023, ca 1,4 MSEK då man har full uthyrning och inga corona störningar. Avgifterna höjdes med 15% den 1 april 2023 och ligger nu 3,5% högre än före sänkningen 2018 och anser sig vara i balans efter nytt ränteläge osv. Föreningen har bundit 9 MSEK till en ränta om 3,97% till
2026-04-24, resterande delar ligger rörligt. 

Mark
Föreningen äger marken 

Äkta/Oäkta
Föreningen beskattas som en äkta bostadsrättsförening

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2023 målning av fönster, utvändigt
2022 renovering av bjälklag och genomgång av stammar,
2020 OVK, energideklaration
2017 fasad, postboxar i entréerna
2016 el-stigare, 3-fas
2014 nytt låssystem i allmänna utrymmen, ny huvudavloppsledning
2012 fönster
2010 gårdsrenovering
2008 trapphus
2007 tak
2006 hiss
1970-tal stambyte

Kommande renoveringar
2024 Hiss Brännkyrkagatan
2030 Stamregleringsventiler
2031 Fönster åter ommålning vissa fönster
2032 Fasad

Avgiftsförändringar
Inga avgiftshöjningar planerat (kontrollerat med styrelse 17/6 - 2024) 

Tv och bredband
Föreningen har avtal med ComHem för TV och OwnIt för bredband, fiber 150mbit

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga, samt en trevlig innergård med flera uteplatser, grill och infravärme.

Ägande
Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
525kr 

Pantsättningsavgift
476 kr.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Här bor du i en naturskön miljö, nära flera charmiga grönområden. Årstaviken och Tantolunden, som är ett av stadens största parkområden med kolonistugor, aktiviteter och bad, ligger inom gångavstånd. Skinnarviksparken och Skinnarviksberget, som erbjuder en fantastisk utsikt över Riddarfjärden, är också en kort promenad bort. Zinkensdamm IP i området lockar sportintresserade med möjligheter till fotboll och bandy. I Hornstull hittar du Södermalms stora urval av trevliga restauranger med mat från hela världen, mysiga kaféer och små butiker. Slussen, med sina många tunnelbane- och busslinjer samt Götgatans breda utbud, ligger också inom promenadavstånd. För mer information om projekt i området, besök https://vaxer.stockholm/projekt/.

Närservice
Området är fullt av trendiga restauranger och pubar. Det mycket populära Svedjans Bageri, som ligger i föreningen, erbjuder fantastiskt bröd och andra bakverk. I närheten finns Coop och Willys som har ett brett sortiment. Längs Hornsgatan hittar du många gallerior och trendiga småbutiker. Skolor, fritids och förskolor finns också i området

Kommunikation
Området har utmärkta kommunikationer med flera busslinjer som exempelvis 4 och 66. Tunnelbanans röda linje finns vid Zinkensdamm och från Södra Station når du flera pendeltågslinjer.

Parkering
Boendeparkering gäller på gatorna. Tillståndet är gratis men parkeringsavgift tillkommer (1600 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information och ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om andra parkeringsplatser i området, besök www.stockholmparkering.se.