BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Lumagatan 21, 5tr

  • 4 rum och kök
  • 103 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

En fantastisk lägenhet med ett oslagbart läge i hjärtat av Sjöstaden med en utsikt över Hammarbykanal och Södermalms takåsar. Här bor man i en mycket välplanerad fyra med social planlösning där kök och vardagsrum har ett fint samspel och med en hel fönstervägg med en drömutsikt helt fri från insyn.

Hallen är lagom med mycket bra förvaring i form av platsbyggda garderober samt skjutdörrsgarderob. Härifrån nås även ett av badrummen med badkar och tvättmaskin samt golvvärme. 

Alla sovrummen ligger i varsin ände och de är tillskillnad från många lägenheter bra i storlek med plats för dubbelsäng om man önskar i alla rum. Master bedroom har eget duschrum och dessutom walk-in-closet. Härifrån når man även balkongen som vetter i sydväst in mot gården med kanalutsikt.

Föreningen är en av Sjöstadens bästa med god ekonomi o

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 07051. Föreningen BRF Hamnkranen.

Ekonomi

Månadsavgift 5 890 kr (Värme, Vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.9897 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till och frånluft

Föreningen
Brf Hamnkranen är en äkta bostadsrättsförening. Det finns 118 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Av dessa är 13 tvåor, 70 treor, 20 fyror och 15 femmor. Föreningen har även 4 lokaler som i dagsläget är uthyrda.

Föreningen äger marken och har en hemsida https://www.hamnkranen.se

Föreningens ekonomi
Det finns i dagsläget inga beslut avseende avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelsen 30/8-24)Skuldsättning ligger på 8490kr/kvm upplåten med bostadsrätt.

Kommande/ Utförda renoveringar
Utförda renoveringar:

2017
- Installerat värmepumpar för att ta tillvara på värmen och därmed minska uppvärmningskostnaderna.

 Solceller installerade. Inga planerade renoveringar på gång. (Kontrollerat med styrelsen 30/8-24)

Tv och bredband
Föreningen har avtal för TV och bredband hos Telenor. Detta innebär att en stor del redan ingår i avgiften. Avtalet innehåller i korthet: Bredband 100 mb/100mb- 2st TV-paket Mix 5 per hushåll (inklusive grundutbudet T2-flex)- 1st inspelningsbar HD-TV box samt 1 st HD-TV box per hushåll och möjlighet till bredbandstelefoni. 

Gemensamhetsutrymmen
Det finns källarförråd på bottenplan, en tvättstuga som kan bokas alla dagar och det finns fem barnvagns- och cykelförråd. Föreningen har en föreningslokal som även kan användas som övernattningslägenhet samt en övernattningslägenhet med möjlighet att hyra tillhörande p-plats i föreningens garage.

Parkering
Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen för garaget som har 161 parkeringsplatser. Föreningen disponerar 69 av dessa och 12 av dessa har laddstolpar. Man disponerar även över 4 MC-platser. Bilplatserna hyrs ut för 1600 kr per månad och för elbil 1925kr/mån och MC-platser för 325 kr per månad av APCOA Parking Sverige.

Gemensamhetsanläggning
Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningar för garage, gård och förgårdsmark med trädäck, plattbelagda ytor, planteringar och lekplatser inom kvarteret Sjöresan. Föreningens andel är 42,5 procent. Föreningen ingår i gemensamhetsanläggning för sopsug, Mårtendal ga:1. Dessutom ingår föreningen i en gemensamhetsanläggning för garage.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande.
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift
1 433 kr betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
573 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.