BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vendelsö

Bivägen 25

  • 4 rum och kök
  • 143 kvm
  • 9.950.000 kr
  • 3570
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Bivägen 25!

Denna unika fastighet erbjuder allt du kan önska dig för ett lyxigt och bekvämt boende. Här hittar du en insynsskyddad oas med en stor, vacker tomt som har plats för både ett Attefallshus och en pool. Runt huset finns smågatsten och kinesisk äkta sten, vilket ger en exklusiv känsla.

På tomten finns även en altan i sibirisk lärk, omgiven av exotiska träd, rosor samt prydnadsbuskar som avenbok och bokek. Perfekt för avkoppling i en naturskön miljö.

Huset är ett passivt hus, vilket gör det mycket energieffektivt. I hjärtat av hemmet finns en elegant braskamin i täljsten med glas runt om, vilket skapar både värme och en mysig atmosfär. Bakom kaminen finns ett inbyggt vedutrymme, så du alltid har ved nära till hands.

Huset har en rymlig köksö och generösa sociala ytor, perfekt för både vardag och fest. Ett mysigt TV-rum och tre stora sovrum ger gott om plats för hela familjen. Den stora och välkomnande entrén har en praktisk kappgarderob och stora stenplattor som ger ett imponerande första intryck.

För total avkoppling finns ett relaxrum med en stor bastu och en sittgrupp omgiven av grönska. Här kan du verkligen slappna av efter en lång dag.

Garaget är lika välplanerat som resten av fastigheten. Här finns en arbetsbänk med vatten, vattenburen golvvärme för skön komfort året runt, och ett elskåp diskret dolt i väggen. Det finns också förvaringsskåp och hyllor samt ett eluttag för laddning av elbil.

Utforska möjligheterna och upplev denna fantastiska fastighet på Bivägen 25. Här finns allt du behöver för ett bekvämt och lyxigt liv i en miljö som verkligen känns som hemma.

Varmt välkommen med ditt intresse!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 - 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Träregelstomme. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 3-glas. Eldstad: Ja.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi

Pris 9.950.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 2 426 kr/mån (29 113 kr/år) varav El 1 333 kr/mån, Sotning 42 kr/mån, Samfällighet 800 kr/mån, Renhållning 251 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 650 000 kr
Mark, totalt värde: 2 063 000 kr ().
Summavärde: 5 713 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2015
Värdeår: 2015

Gemensamhetsanläggning HANINGE GUDÖ GA:12
GA1

Pantbrev
2 st 3,800,000 kr

Fastighetsavgift
9 525 kr/år. Denna fastighet är fri från fastighetsskatt fram till 2030.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 9 525 kr/år för småhus deklarationen 2024 (inkomståret 2023). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

I Haninge kommuns norra del ligger det charmiga området Vendelsö-Gudö. Här bor man bekvämt med närhet till många sjöar, varav Drevviken är den största. Det finns flera anordnade badplatser som lockar till svalkande dopp på sommaren, och på vintern finns möjlighet till skridskoåkning på den frusna sjön.

Tyresta Nationalpark, som ligger i närheten, erbjuder fantastiska naturupplevelser med sina vandringsleder och orörda skogar. Här kan du ströva omkring och njuta av den friska luften och den vackra naturen året runt.

Bebyggelsen i Gudö består huvudsakligen av villor, men här finns även radhus och kedjehus, vilket ger området en varierad och trevlig karaktär. Områdena Gudö och Lyckeby har de senaste åren genomgått en förändring från att vara fritidshusområden till att bli attraktiva året runt-boenden. Detta har bidragit till en ökad gemenskap och trivsel bland de boende.

Vid Vendelsö centrum finns en kärna av flerbostadshus där den mesta servicen är samlad. Här hittar du livsmedelsbutiker, restauranger och frisörer, vilket gör det enkelt att få vardagen att fungera smidigt. En kilometer bort finns även en vårdcentral som ger trygghet och enkel tillgång till sjukvård.

Kommunikationerna i området är mycket goda, med regelbundna bussar som tar dig till Gullmarsplan, Haninge centrum, Tyresö centrum och Nacka Forum. Under rusningstrafik finns även direktbussar till Stockholm centrum, vilket gör pendlingen enkel och bekväm för de som arbetar i huvudstaden.

Vendelsö-Gudö erbjuder en perfekt kombination av naturskön miljö och bekvämt boende, med närhet till både storstadens puls och naturens lugn. Här kan du njuta av det bästa av två världar, vilket gör området till ett mycket eftertraktat bostadsområde.