BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gustavsberg - Värmdö

Mariagatan 12D

  • 2.5 rum och kök
  • 74 kvm
  • 2.850.000 kr utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu säljes denna synnerligen charmiga, och generösa 2,5a på 74 kvm, med en suverän terrass i utmärkt solläge. Lägenheten ligger i ett hus från 1899 och har verkligen ett flertal fina detaljer som gör den till ett unikt boende på många sätt. Vindsvåning med sin alldeles egna karaktär och en trädgård att mysa i. Detta är verkligen en bostad med mycket harmoni och glädje. Kombinationen av äldre stil och moderna inslag gör det till ett perfekt boende för den kräsne. Välskött förening. Här bor du i ett mysigt och naturnära och vattennära läge i Gustavsberg. Det är endast en kort promenad ner till Gustavsbergs centrum med sin service och utmärkt kommunikationer. 

- generös 2,5a
- magisk terrass ca 24 kvm
- vindsvåning
- grönskande trädgård
- charm och karaktär
- suveränt solläge
- 2 kaminer

*****
Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med utgång till suverän terrass i bästa sydvästläge, sol under nästan hela dagen och mot kvällen. Takfönster och utgång till terrassen, rummet har ett flertal möbleringsmöjligheter, flexibelt och charmigt. Fullt fungerande vedkamin. 

*****
Kök
Fullutrustat och renoverat kök, generöst med arbetsytor och förvaring. Ett kök som kombinerar det moderna med charmiga detaljer som en äldre spis, vinylla. I köket finns allt som du kan tänkas behöva som mästerkock och även en diskmaskin. Fullt fungerande vedspis i köket - varför inte lite matlagning över en spis som man gjorde när huset byggdes, värmer också skönt förstås. 

*****
Sovrum
Rogivande sovrum med fönster mot terrass och grönskande trädtoppar. Här har du plats för både dubbelsäng och förvaring, och arbetshörna, rummet är generöst och många möjligheter finns för olika möbleringslösningar.

*****
Badrum
Fint badrum med dusch, wc, handfat. 

*****
Hall 
Välkomnande hall med bra utrymme för kläder och förvaring i två garderober. En inre hall som också har en bra möblerbarhet. Här finns också ingång till ett mindre sovrum, klädkammare eller vad som nu passar dina behov.

Till lägenheten hör ett förråd. 

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 1101. Föreningen Brf Slottet 12.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.850.000 kr utgångspris. Månadsavgift 5 740 kr (vatten, p-plats, förråd ingår). Andel i föreningen är 20.0 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån.

Allmänt om föreningen
Brf Slottet 12 registrerades 2010. Föreningen består av ett bostadshus i två plan med fem lägenheter, med tillhörande mark och parkeringsplatser. Fastighetens bostadsareal uppgår till 377 kvm, varav hela utgör lägenhetsyta. Taxeringsvärdet är totalt 6 218 000 kr, varav markvärdet 1 978 000 kr och byggnadsvärdet 4 240 000. Fastigheten är upplåten med äganderätt. Föreningen upplåter 5 bostadslägenheter (55-92 kvm) om 2-4 rum och kök. 

Föreningens ekonomi
Välskött förening. Belåning ca 8 183 kr/kvm.

Renoveringar
2012 - 2013 felsökning och reparation av värmestyrning
2014 - omdragning och kvalitetssäkring ventilation. Staket framsidan, ny rördragning badrum källare. 
2015 - OVK besiktning. Slutintgy byttnadstekniskt brandskydd. Ny vindstrappa. Kontroll och lagning/ersättning takpannor
2016 - kvalitettsäkring ventilation avslutas. Tvätt fasad. 
2017 - torkskåp insalleras, radonmätning utförs med värden under riktvärden, ny rördragning från kök till tvättstuga lgh 12B. Tätning källarförråd. Nytt innertak och belysning tvättstuga. 
2018 - Renovering trappuppgång, stentrappor. målning staket.
2019 - byte tvättmaskin och torksumlare. 
2020 - renovering balkong, målning träfasad lgh 12c, målning gemensam förrådsbyggnad. 
2023 - renovering fönster en lägenhet. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga, förråd, uteplatser på tomten och parkering. 

Bilplats
Till varje lägenhet hör en p-plats vilket är inkluderat i månadsavgiften. 

Bredband
Fastigheten är ansluten till Banhof fiber 100/100 Mbit.  

Kamin vardagsrum
Kaminen i vardagsrummet fungerar utmärkt, skorstenspjäll behöver bytas. 

Föreningens mark
Föreningens mark upplåts med äganderätt, friköpt. 

Föreningens uteplats
Föreningen har en gemensam uteplats var man kan umgås och grilla. 

Områdesbeskrivning

Gustavsberg ligger i Värmdö kommun och är belägen ca 2 mil öster om centrala Stockholm och nås lätt med bil eller buss ca 27 min från Slussen. Man kan också ta båten till Gustavsberg för den som önskar (under sommaren). I Gustavsbergs hamn finns mysiga restuaranger, butiker, vårdcentral, gästhamn och vackra promenadstråk längs vattnet. Missa inte Iittala Outlet och Gustavsbergs Porslinsfabrik.

Gustavsbergs centrum erbjuder bank, djuraffär, optiker, gym, pressbyrå, biograf/teater, hunddagis, frisör, systembolag, bageri, bowling och livsmedelsbutik. Bussterminalen ligger endast 5 min promenad från lägenheten ner till centrum. Vidare finns Ekvallens idrottsplats,  Gustavsbergsbadet, Gustavsbergs Ryttarsällskap samt Nacka Golfklubb för den som vill aktivera sig. Flera skolor och förskolor ligger i och runt omkring Gustavsberg. Besök gärna kommunens hemsida för mer information, www.varmdo.se.

I Gustavsberg byggdes under 1800-talet ett brukssamhälle upp kring tillverkningen av hushållsporslin. Den första fabriken togs i bruk 1827. När företaget köptes av Kooperativa Förbundet 1937 arbetade över 1 000 personer i fabriken och ett omfattande moderniseringsarbete påbörjades.